Apple’ın tanıtım materyallerinde sürekli olarak 09.41’i göstermesi rastgele bir tercih değil. Bu uygulamanın kökeni, Apple’ın kurucusu Steve Jobs’a kadar uzanıyor. Eski Apple yöneticilerinden Scott Forstall, 09.41'in ilk olarak 2007 yılında Steve Jobs'un ilk iPhone'u tanıttığı açılış konuşması sırasında ortaya çıktığını belirtiyor.

Instagram reşit olmayan kullanıcılara yeni kısıtlamalar getirdi Instagram reşit olmayan kullanıcılara yeni kısıtlamalar getirdi

Steve Jobs, o zamanki sunum takvimine göre, ilk iPhone’u 09.42'de tanıtmayı planlıyordu. Ancak provalar sırasında sunum akışına tam uyum sağlamak için 09.41 hedef saat olarak kullanıldı. Bu zamanlama, iPhone’un başarı hikayesinin bir parçası haline geldi ve Apple'ın tanıtım materyallerinde geleneksel bir unsur olarak kullanılmaya devam etti.

09.41'İN TARİHİ ÖNEMİ

iPhone'un başarısı, o dönemde tüm dünyada büyük ses getirdi ve Apple'ın pazarlama stratejisi arasına 09.41 saati de girdi. Bu saat, sadece iPhone’ların değil, Apple Watch, iPad ve MacBook gibi diğer Apple cihazlarının da tanıtım görsellerinde yer alıyor. Yakın zamanda tanıtılan iPhone 16 serisi ve Apple Watch Series 10'da da bu gelenek devam etti.

APPLE NEDEN 09.41 SAATİNİ KULLANIYOR?

Apple’ın eski yöneticilerinden Bob Borcher, bu saatin neden sürekli kullanıldığını şu şekilde açıklıyor: "Eğer dikkat ederseniz, iPhone’ların ekranlarında saatler hep 09.41’i gösteriyor. Bunun sebebi, ilk iPhone’un o saatte lanse edilmesiydi. Bundan sonra da bu saati görürseniz şaşırmayın." Bu detay, Apple hayranları arasında da büyük bir merak konusu olmuştu ve artık bu sır çözüme kavuşmuş durumda.

Kaynak: Türkiye Gazetesi