Dolandırıcıların oyunları bitmiyor. Kimi zaman kargo, kimi zaman yemek siparişi, kimi zaman da fatura aracılığıyla dolandırıcılık yapan şahıslar bu sefer de Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'ne sızdı. Bu kapsamda Genel Müdürlük, ortaya çıkan dolandırıcılara karşı vatandaşları uyardı.

ŞİFRENİZİ PAYLAŞMAYIN

Dolandırıcıların vatandaşları 'işlemleri hızlandırma' vaadiyle kandırdıklarını belirten Genel Müdürlük, vatandaşların tanımadığı kişilere şifre, belge ve bilgilerini vermemek konusunda uyardı. Müdürlük, dolandırıcıların 'iş-belge takibi' adı altında şifre talep ettiklerini belirtti.

BİLGİLERİ VERMEYİN

Şifrenin verileceği kişiler pek çok kişisel bilgiye ulaşabileceği gibi vatandaşın adına işlem de yapabiliyor. Genel Müdürlük, "Tapu müdürlük personeli de dahil olmak üzere hiç kimse sizden kişisel bilgi istemez, şifrenizi soramaz. Sizden kişisel bilgilerinizi veya e-Devlet Şifrenizi yardımcı olmak için telefon, e-posta gibi yollar ile isteyen kişilere karşı dikkatli olunuz, bilgilerinizi vermeyiniz" uyarısında bulundu.

RANDEVUNUZU ALIN

Kredi ile konut alımlarında tapu işlemleri için randevu bankalar tarafından alınırken, kredisiz konut alım-satımlarında ise vatandaş kolay bir şekilde tapu randevu işlemini gerçekleştirebiliyor. Telefon ile Alo-181 Çağrı Merkezi aranarak işlem randevusu alınabildiği gibi e-Randevu internet sitesi üzerinden işlem randevusu alınabiliyor. Vatandaşlar gayrimenkul alım satımından önce ilgilendikleri taşınmazın yerini parsel sorgu web adresinden öğrenebildikleri gibi tapu müdürlüklerindeki başvurularının durumunu da tapu başvuru sorgulama ekranından sorgulayabiliyor.

YAPMANIZ GEREKENLER

İşlemlerinizi hızlandırma vaadinde bulunan yetkisiz kişilere itibar etmeyin.

Kişiye özel olan e-Devlet ve Web-Tapu şifresini kimseyle paylaşmayın.

O ilçemizdeki serada klor ve çamaşır suyu kazası: 28 işçi zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı! O ilçemizdeki serada klor ve çamaşır suyu kazası: 28 işçi zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı!

İşlem randevunuzu kendiniz alın.

Tapu müdürlüklerindeki başvurularınızın durumunu tapu başvuru sorgulama ekranından sorgulayın.

Tapu işlemleri için kimseden yardım almayın.

E-devlet üzerinden beyan edilen doğru telefon numarasına SMS'le bilgilendirmesini dikkate alın.

RANDEVU ALMANIN YOLLARI

Telefon ile Alo-181 Çağrı Merkezi'ni arayarak işlem randevusu alabilirsiniz.

E-randevu internet sitesi üzerinden işlem randevusu alabilirsiniz.

Web-Tapu internet adresi üzerinden doğrudan başvuru oluşturabilirsiniz.

Kaynak: odatv