Türkiye’de sosyal medya kullanıcılarının yakından tanıdığı Altın ve Para Piyasa Uzmanı İslam Memiş, peş peşe yaptığı değerlendirmeler ile dikkat çekmeye devam ediyor. Son olarak ağustos ayının piyasalarına ilişkin bir değerlendirme gerçekleştiren İslam Memiş, yatırımcıları da tasarrufçuları da uyardı. İslam Memiş’in özellikle temmuz ile ağustos ayını kıyasladığı açıklamaları, en çok dikkat çeken açıklamaları oldu. Peki İslam Memiş ne dedi? İşte İslam Memiş’in o açıklamaları…

AĞUSTOS, TEMMUZ AYINDAN DAHA ZOR GEÇECEK

Sosyal medya hesabından yeni bir açıklama yapan İslam Memiş’in gündeminde bu kez henüz başlamış olan ağustos ayı vardı. Ağustos ayının ekonomik açıdan temmuz ayına göre daha zor geçeceğine dikkat çeken uzman isim, sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımda kullandığı, “Çalışana da, tatilde olana da. Ağustos, Temmuz'u aratır” ifadeleriyle dikkat çekti. İslam Memiş, sosyal medyadan yayınlamış olduğu gönderinin devamında neden ağustosun daha zor geçeceğini de söyledi.

20 Eylül 2024 altın fiyatları ne kadar? Çeyrek, gram ve yarım altın kaç lira? İşte güncel altın kuru fiyatları… 20 Eylül 2024 altın fiyatları ne kadar? Çeyrek, gram ve yarım altın kaç lira? İşte güncel altın kuru fiyatları…

AĞUSTOS NAKİTİN YETMEDİĞİ BİR AY OLABİLİR

Geçtiğimiz günlerde ilan edilen doğalgaz zammını hatırlatan İslam Memiş, açıklamalarının devamında yeni zamların yolda olduğunu belirtti. Bu nedenle ağustos ayının daha zor geçeceğini belirten Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, açıklamalarını; “Temmuz, nakit sıkıntısının hissedildiği bir ay oldu. Ağustos ise nakdin yetmediği bir ay olacak. Ona göre hazırlık yapılmalı, son dakikaya bırakılmamalı. Alacağınıza güvenip yaya kalabilirsiniz” diyerek sürdürdü.

Altının uzman ismi İslam Memiş uyarıyı yaptı! Bu ay, temmuz ayını aratabilir…

FED, EYLÜL AYINDA FAİZ İNDİRİMİNE GİDEBİLİR

Küresel gelişmelere ilişkin değerlendirmeyi de sosyal medya hesabından yapan İslam Memiş, “Bugün ne oldu? İsmail Haniye, İran'da saldırıya uğrayarak hayatını kaybetti (Ortadoğu’da bölgesel savaş). FED, faiz kararını değiştirmedi. (Eylül itibariyle faiz indirimi bekleniyor)” diyerek FED’in önümüzdeki aylarda alacağı kararlara ilişkin de tüyo verdi. Aynı zamanda FED’in alacağı kararları rakamsal olarak da değerlendiren İslam Memiş, şunları söyledi:

“Eylül itibariyle iki kez 25 baz puan olmak üzere toplamda 50 baz puan faiz indirim beklentim devam ediyor. Powell’ın konuşmasının ardından altın ve gümüş yükseldi.”

Kaynak: İHA