Merhaba Sektör Medya Grubu’nun değerli okurları. Bugün Türkiye için Çok ama çok anlamlı bir gün. Bugün Türkiye’nin kurtuluş için verilen mücadelenin zafer günü. Bugün 30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da Atatürk'ün başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz'un zaferle sonuçlandığı bir gün.

Tarihi az çok hepimiz biliyoruz ama ben yine de bir hatırlatmak istedim. Osmanlı gerileme sonrasında çöküş içerisine girmişti. Gerilemenin birçok nedeni var aslında taht kavgaları, Ekonominin Bozulması, Askeri Sistemin Bozulması, Sosyal Alandaki Bozulmalar, Eğitim Sisteminin Bozulması, Dış Etkenler olarak sıralanır. Bana göre gerilemenin ve çöküşün en büyük nedeni dış etkenler. Dış etkenler nedir? diye soracak olursanız,  Coğrafi Keşiflerle zenginleşen ve ekonomilerini güçlendiren Avrupa devletleri, Rönesans ve Reform hareketleriyle düşünce ve bilim hayatında önemli atılımlar yapmıştır. Osmanlı İmparatorluğu Avrupa’daki teknolojik ve bilimsel gelişmelere ayak uyduramamış, Avrupa’nın gerisinde kalmıştır. İmparatorluğun batıda Viyana, doğuda İran'a kadar ulaşmasıyla imparatorluğun doğal sınırlara ulaşması. Avrupalıların Haçlı anlayışıyla Osmanlı İmparatorluğu’na hep birlikte saldırmaları gerilemeye neden olmasıdır. Yaşanan bu nedenler daha da artmış ve Devlet çöküş içerisine girmişti. Osmanlı Devleti topraklarını yavaş yavaş kaybetmişti. Osmanlı Devleti yok olmak üzeriydi ve buna dur demek ve Türk ulusunun devamının sağlanması gerekiyordu. Bu nedenle 19 Mayıs 1919’da bir cengaver Samsun’a ayak bastı ve işgal altında bulunan ve şuan üzerinde yaşadığımız toprakların düşman işgalinden kurtarılması gerekiyordu. Mustafa Kemal Atatürk ileri görüşlü bir askerdi ve hemen bir şeyler yapılması gerektiğini biliyordu.

 Bunu yalnız başına yapamazdı ve bu nedenle Erzurum’da, Sivas’ta, Amasya’da kongreler yaptı ve ulusun kurtuluşa yürümesi için çalışmalar gerçekleştirdi. Bir ulusun birliği ve mücadelesiyle ülkeyi düşman işgalinden kurtaracağını biliyordu. Adımlarını bu şekilde attı ve ulusu bir araya getirdi ve topyekun düşmana karşı savaş başlattı.

3 cephede savaş gerçekleştirildi Bu cepheler Doğu cephesi, Batı Cephesi ve Güney Cephesidir. Bu cephelerdeki savaşlarla ülke düşman işgalinden temizlenmeye başlanmış ve bunun son noktası ise Büyük Taarruz, yani kurtuluş savaşıdır. Bu savaşla birlikte Ülke düşman işgalinden tamamen temizlenmişti.

 Bu destansı mücadelelerle bize bu ülkeyi armağan eden Başta Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm ulusa, cephede çapışan yaşı küçük askerlere, canını feda eden askerimize, yardıma koşan kadınlarımıza, doktorlara hemşirelere bize bu günlere getiren ve bu uğurda adım atan herkese minnet duyuyoruz. Kazanılan zafer bir ulusun zaferidir.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun