Kastamonu'da Azdavay ilçesinde Gümürtler köyünde yaşayan Hatice Musaoğlu 2006 yılında kaybolması üzerine, üzerine aile durumu jandarmaya bildirmişti. Yapılan çalışmalar sonucunda Musaoğlu bulunamayınca, çalışmalar bir süre sonra sonlandırıldı.

Kastamonu Azdavay'a bağlı Gümürtler Köyü'nde oğlu ve gelini ile birlikte yaşayan Hatice Musaoğlu, 2006 yılında sırra kadem bastı. 18 yıldız izine rastlanılamayan kadının akıbetini öğrenmek için abileri Aydın Musaoğlu'ndan şüphelenen kızları programa katıldı. O dönem annesinin odasına yerleşmek isteyen Aydın Musaoğlu canlı yayına katıldı.

A W291018 01

Oda kavgası yüzünden Hatice Musaoğlu ile kavga eden Aydın ve Nevin Musaoğlu hakkında iddialar peş peşe sıralandı. Hatice Musaoğlu'nun kız kardeşinin iddiasına göre Aydın Musaoğlu, kayıptan sonra bahçeye mezar şeklinde bir çukur açıp öldürdüğü annesini oraya gömmüştü. Bu durum fark edilince cenazeyi başka bir yere taşıdığı öne sürüldü.

Aydın Musaoğlu'nun o dönem 4 yaşlarında olan kızının “Babam, babaannemin başına vurdu. Sonra da çuvala koyup götürdü” şeklinde akrabalarına anlatımlarda bulunduğu da iddialar arasındaydı.

Araştırmacı gazeteci Müge Anlı, hem bahsi geçen bahçeyi hem de Hatice Musaoğlu kaybolduğundan beri oğlunun ekip biçtiği arazileri ekrana getirdi. Bahçede kayıptan sonra gübre dökülmeye başlanan ve kayıptan sonra ekim yapılmadığı söylenen araziye dikkat çekilirken savcı talimatı ile emniyet güçleri harekete geçti.

Kastamonu Cinayet Büro Dedektifleri, Azdavay İlçe Emniyet ve jandarma komutanlığı ekipleri Hatice Musaoğlu'nun en son görüldüğü evden başlayarak bahsi geçen yerlerde arama çalışması başlattı.

KIZLARI TELEVİZYONA ÇIKINCA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Musaoğlu'nun kızları Müge Anlı'nın programına katılarak annelerinin kaybolmasıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Programdaki ifadeleri ihbar kabul eden Azdavay Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

muge.

Kız kardeşler, kardeşleri Aydın Musaoğlu'ndan şüphelenirken, abi Musaoğlu yayına katılmıştı. Annesini öldürdüğünü ağzından kaçıran abi, herkesi duyanları hayrete düşürmüştü. Yayın sonrası otelden çıkıp kayıplara karışan Musaoğlu, başlatılan operasyon kapsamında Kastamonu Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından otobüste yakalanarak, gözaltına alındı.

Kundakta değil, çöplükte bulundu... Kundakta değil, çöplükte bulundu...

CENAZEYİ BAŞKA BİR YERE TAŞIDI

Müge Anlı'nın programına katılan kızları, oda kavgası yüzünden Hatice Musaoğlu ile kavga eden Aydın ve Nevin Musaoğlu hakkında iddialar peş peşe sıralandı. Hatice Musaoğlu'nun kız kardeşinin iddiasına göre Aydın Musaoğlu, kayıptan sonra bahçeye mezar şeklinde bir çukur açıp öldürdüğü annesini oraya gömmüştü. Bu durum fark edilince cenazeyi başka bir yere taşıdığı öne sürüldü.

3

''BABAM, BABAANNEMİ ÇUVALA KOYDU''

Aydın Musaoğlu'nun o dönem 4 yaşlarında olan kızının “Babam, babaannemin başına vurdu. Sonra da çuvala koyup götürdü” şeklinde akrabalarına anlatımlarda bulunduğu da iddialar arasındaydı.

MUGEE

OĞLUNUN EVİNİN BAHÇESİ KAZILMAYA BAŞLANDI

Kayıp kadınla ilgili o dönem oğluyla birlikte yaşadığı evin bahçesinde kepçeyle kazı yapılmaya başlandı.

Aynı zamanda polis ekipleri tarafından evin garajının tavanı ve tabanında da betonlar kırılarak detaylı bir arama çalışması yapılıyor. 

Kaynak: İHA