Sanayi ve Teknoloji Bakanı BYD için geliyor. Manisa Organize Sanayi Bölgesinde çeşitli temaslarda bulunacak olan Bakan Kacır'ın BYD için revize edilen alanı da gezmesi bekleniyor.

MANİSA PROGRAMI

20 Temmuz 2024 Cumartesi

09:00 / 12:30 İstanbul’dan, Manisa Organize Sanayi Bölgesine Hareket ve Varış (Karayolu Mesafe Yaklaşık 460 km – 3 saat 30 dk)

12:30 / 13:30 Manisa Organize Sanayi Bölgesi VII. Kısım Tevsii Alanının İncelenmesi (Yer: Manisa Organize Sanayi Bölgesi)

13:35 / 14:35 Özel Program

14:40 / 15:25 Özel Program

15:30 / 16:30 Manisa Sanayicilerle İstişare Toplantısı (Yer: Manisa Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonu)

16:35 / 17:25 Olgun Çelik San. ve Tic. A.Ş. Firma Açılışı (Yer: Manisa Organize Sanayi Bölgesi)

17:30 / 18:15 HMS Makine San. ve Tic. A.Ş. Firma Ziyareti (Yer: Manisa Organize Sanayi Bölgesi)

Manisa Organize Sanayi Bölgesinden, İstanbul’a Hareket ve Varış (Karayolu Mesafe Yaklaşık 460 km)

5 BİN KİŞİYE İSTİHDAM

Çinli BYD firması ile 1 milyar dolarlık anlaşma yapıldı. Manisa’ya kurulacak tesis ve Ar-Ge merkezi ise bölgede büyük bir heyecanla karşılandı. Dev yatırımın yaklaşık 5 bin kişiye istihdam sağlanması bekleniyor.

Manisa'ya gelen heyet, şirketin kurulması için kentte bir dizi ziyaretlerde bulunurken, halk yatırımın kent için büyük fırsat olacağı görüşünde birleşiyor.

B83A17A1 132C 46E2 B200 0E11Ca66057C

ESNAF KAZANACAK

AK Parti Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu,

"Manisa'mızın yatırım ve istihdam ile kalkınması, kapılarının dünyaya açılarak küresel ölçekte ulaştığı katma değer başarısının artırılması adına çok önemli bir adım atılmıştır. Dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi Çinli BYD firması, Türkiye'de yaklaşık 1 milyar dolar yatırımla, yıllık 150 bin araç kapasiteli elektrikli ve şarj edilebilir hibrit otomobil üretim tesisi ile Ar-Ge merkezi kuracak"

dedi. AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur ise konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"5 bin kişiye kadar doğrudan istihdam sağlanması planlanan, yaklaşık 1 milyar dolarlık anlaşmanın ülkemize hayırlı olmasını diliyorum"

dedi. Yatırımın Manisa'ya yapılacak olması ise şehirde memnuniyetle karşılandı.

Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odası (MESO) ve Manisa Emlak Müşavirleri Derneği (MEMDER) Başkanı Bahattin Akyüz, bunun Manisa için çok önemli bir yatırım olduğunu vurguladı. Akyüz, bu yatırımın Manisa'yı uçuracağını ifade etti. Akyüz,

"Daha öncede bir Alman firması Wolkswagen grubu geliyordu. Fakat bazı olaylara takıldı. Manisa'ya yatırım yapmayı, Türkiye'ye yatırım yapmaktan vazgeçti. Yeni yatırımla 5 bin kişinin çalışacağı, istihdam edileceği ifade ediliyor. Bu, Manisa'nın gıdasından giyimine varasıya kadar her türlü esnafı heyecanlandıran bir olay. Sadece, yeni istihdam imkanıyla birlikte Manisa'da yeteri sayıda konutun olmaması bizleri üzüyor"

Tarım-GFE yıllık yüzde 41,60 arttı Tarım-GFE yıllık yüzde 41,60 arttı

ifadelerini kullandı

Editör: Gizem Karakuş