Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor !  Danıştay'dan yemek kartı için önemli karar Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor ! Danıştay'dan yemek kartı için önemli karar

Çinli elektrikli araç üreticisi BYD'nin Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde 1 milyar dolar yatırımla kuracağı elektrikli ve şarj edilebilir hibrit otomobil üretim tesisi ve AR-GE merkezi, yakın bölgedeki otomotiv yan sanayini de harekete geçirdi.

Manisa Girişimci İnşaat Müteahhitleri Derneği (MAGİD) Başkanı Burhanettin Yaşar, 1 milyar dolarlık yatırımın hem Manisa için hem ülkemiz için çok önemli bir yatırım olduğunu söyledi. Yaşar, "Yatırım hayata geçtiğinde 5 bin kişi istihdam edilecek. Bu aynı zamanda yeni konutlar demek. Yeni konutlar yapılacak. Geniş bir alana yatırım yapılacağı için yan sanayisi de gelişecek. Bundan dolayı da elbette sanayi arsalarına ihtiyaç olacak. Atıl durumdaki bazı fabrikaların satışa çıkarıldığıyla ilgili bizlere de bilgiler geldi. Bu yatırım sayesinde arsa ihtiyacı artacak, konut ihtiyacı artacak. İster istemez gayrimenkul ve arsa fiyatlarını da artıracak. Böyle bir yatırımı kaçırmak istemiyorsak belediyelerin gerekli düzenlemeleri bir an önce hayata geçirmesi lazım" diye konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi