Avrupa ve Dünyada hızla yayılan yeni, daha güçlü varyant tehdit saçıyor! Uzmanlar 'daha yeni başlıyor' uyarısında bulundu Avrupa ve Dünyada hızla yayılan yeni, daha güçlü varyant tehdit saçıyor! Uzmanlar 'daha yeni başlıyor' uyarısında bulundu

Özel Salihli Can Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Gökhan Özkan, velilere yaptığı çağrıda çocukların kapsamlı bir göz muayenesinden geçirilmesi konusunda tavsiyelerde bulundu.

GÖZ SAĞLIĞI ÇOK ÖNEMLİ

Velilerin yeni eğitim-öğretim sürecine göz muayenesini de eklemelerini tavsiye eden Op.Dr. Gökhan Özkan, “Okulların açılmasıyla birlikte önce çocuklarımızın bütün kırtasiye, kitap ve okul araç-gereç ihtiyaçlarını hazırlamaya başladık. Ancak unutmayalım ki çocuklarımızın akademik, sosyal ve sportif başarıları için göz sağlığının da gözden geçirilmesi gerekmektedir. Yeni eğitim-öğretim yılında velilerin göz muayenesine de önem vermelerini tavsiye ediyorum” dedi.

ERKEN TEŞHİS EDİLEBİLİR

Erken teşhis ile ileride yaşanacak göz hastalıklarının da önüne geçilebileceğini vurgulayan Özkan, “Çocuğunuzun görmesinin iyi olduğunu düşünmeniz sizi yanıltmasın. Unutmayalım ki yeni doğanlarda ve okula başlama öncesinde göz muayenesi şarttır. Göz muayenesi ile saptanacak birtakım durumların iyi yönetilmesi ile ileride kalıcı göz problemlerinin önüne geçmek mümkündür” dedi.

Kaynak: Onay Ozan