31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde Salihli CHP’de hareketlilik devam ediyor. Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir Abdülkadir Yavuz Özdem, bugün parti binasında düzenlediği basın toplantısı ile aday adaylığını resmen ilan etti.

DSC_0453

“HAYALİMİ GERÇEKLEŞTİRMEK İÇİN ADAYIM”

Salihli’nin gelişimi ve büyümesi noktasında hayallerinin olduğunu ve bu hayalleri gerçekleştirmek adına aday olduğunu dile getiren Özdem “Nerelidir? diye sormuş bir arkadaş, burnum Karadenizli, gözlerim Vanlı zaman zaman Ankaralı da oluyor. Annem Babam Uşak Ulubeyli ama ben Salihliliyim. Çocukluğum Seyrantepe de gençliğim de Sağlık mahallesinde istasyon da geçti. Kendi ofisimde Muhasebe ve Mali Müşavirlik yapıyorum. 2015-2017 dönemlerinde parti yönetim kurulu üyeliği ve ilçe saymanlığı görevlerinde bulundum. 2019 yerel seçimlerinde Belediye Meclis üyesi olarak seçildim. Plan Bütçe ve Denetim Komisyonlarında görev aldım. Meclis gurup sözcülüğünü yürütmekteyim. İbn-i Haldun ve Ahmet Hamdi Tanpınar, ‘coğrafya kaderdir’ demişler öyleyse bizim kaderimiz güzel. Doğal güzellikleri olan, Bozdağ eteklerinde Gediz ovasında verimli topraklara sahip coğrafi olarak güzel bir konumda olan Salihli Dünyanın yaşanabilir zengin şehirlerinden birisi olmalıdır. Bu hayalimi sizlerle birlikte gerçekleştirmek için adayım.” diye konuştu.

DSC_0445-1

“ŞEHRİ HALKLA YÖNETMEK İSTİYORUM”

Bir şehrin halkla yönetilebileceğine dikkat çeken Özdem açıklamasının devamında ise; “Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında aydınlanma devriminin ateşini yerelden yakmak Atatürk’ün işaret ettiği çağdaş uygarlık düzeyini önce yerelde inşa etmek Adil, zengin, hukukun üstlüğüne önem veren, liyakatin değer bulduğu, Türkiye de özlediğimiz demokratik katılımcı yönetim anlayışını önce yerelde sizlerle birlikte gerçekleştirmek istiyorum. Bir şehir Halk ile birlikte nasıl yönetilir bunun en güzel uygulamalarını yapmak ve hayata geçirmek hayalindeyim. Yönetime halk da katılacak yok öyle 5 yılda bir gelip oy verip kenara çekilmek. Bu şehir hepimizin ve dayanışma içerisinde birlikte yöneteceğiz. Her konu da tüm siyasi partileri ve sivil toplum örgütlerini paydaş yapmak istiyorum. Tabi ki laiklik karşıtı cemaat ve tarikatlar la bir araya gelmemiz mümkün değildir. Sosyal demokrasinin evrensel ilkeleri, özgürlük eşitlik adalet ve dayanışma ilkeleri etrafında bir yaşamı şehrimizde inşa etme hayalindeyiz. Öncelikli guruplar dışında Yurttaşlar arasında sınıfsal konum, kan bağı, cinsiyet, yaş, din ve ya inanca dayalı hiçbir ayrımcılığa izin vermeyerek yereli eşitlik idealinin yaygınlaşma alanı görüyorum. Yerel yöneticilerin görevi yörede yaşayan tüm canlıların herhangi bir ayrıma tabi tutulmaksızın yaşam koşullarını iyileştirmektir. Öncelikli gurup olarak nitelendirdiğim Yaşlılar, engelliler, kadınlar, gençler ve çocukların toplumsal yaşama katılımını artırmaya yönelik sosyal ve kültürel tesisler ile kreşler bakım evleri ve eğitim merkezleri oluşturmayı hedefliyorum.” İfadelerine yer verdi.

DSC_0441

“YEREL YÖNETİM BİR ŞİRKET DEĞİLDİR”

Yerel yönetimlerin şirket olarak görülmemesi gerektiğine de vurgu yapan Özdem: “Yerel yönetimi bir şirket olarak değil, halka hizmet eden bir kurum olarak görüyor ve yerel hizmetlerin verilmesinde toplum yararını esas alıyorum. Eşitsizliklerin, doğa kıyımının, haksız rekabetin ideolojik temeli olan neo liberal politikaların verdiği zararlarını önleme ve telafi etmeyi vazife bileceğim. Emeğin ve tercihini üretimden yana kullananların siyasi temsilcisi olacağım. Bakmayın siz bu solcular servet düşmanı diyenlere sol hiçbir zaman üretici sermayeye karşı olmamıştır. Emekçilerin, güvencesizlerin, yoksulluğu yok edinceye kadar yoksulların, dezavantajlı gurupların artan ve ağırlaşan sorunlarına yerelde sol sosyal demokrat bir anlayışla çözüm ve çare üretmek için adayım. İnsanı doğanın bir parçası görerek çevre sorunlarına çözümler üretmek. Şehrimizde var olan tüm canlıların (İnsanlar, Hayvanlar, Bitki örtüsü) yaşamlarını daha keyifli hale getirmek hedefimizdir.” dedi.

DSC_0459-1

“LİYAKATE ÖNEM VERECEĞİZ”

Sağlam bir belediyecilik yapısında liyakatin önemli olduğunu ifade eden Özdem, “Yerel yönetimin her kademesinde liyakate dayalı bir organizasyon yapısı oluşturmayı her türlü adam kayırma, yolsuzluk ve usulsüzlükler ile etkin mücadele yöntemleri geliştirerek Belediye kaynaklarını şeffaf ve verimli şekilde kullanmayı hedefliyorum. Ekonomide kaynaklar kısıtlı ihtiyaçlar sonsuzdur. Kısıtlı kaynaklar öncelikle halkın temel ihtiyaçları için kullanılacaktır. Avrupa Birliği tarafından uygulamaya geçilen "Yeşil mutabakat" ve "Sınırda karbon düzenleme mekanizması" uygulamalarından üretici ve sanayicilerimizin zarar görmemesi için öncü çalışmalar yapılacaktır. Antik Sardes kentine ve muhteşem güzelliğiyle Kurşunlu vadisine yapılacak çalışmalar ile değer katılacaktır. Bu çalışmalarda Salihli Çevre Derneği ve Salihli Turizm Derneği ile birlikte hareket edilecektir. Doğaya zararı olmayan Güneş enerjisi projeleri desteklenecek. Jeotermal enerji kaynaklarının kullanımı Üniversite ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte denetleme konusunda çalışmalar yapılacaktır. Hem ekonomik olmayan hem doğaya zarar veren Otomobille ulaşıma alternatif olarak yayalaştırma ve toplu ulaşım projelerimizin hayata geçirilmesi için çalışmalar yapılacaktır. Tarımsal üretimi destekleyecek bir anlayış içerisinde Kırsal hizmetler birimi kurularak Kırsal alanlar da Köy Enstitüleri müfredatı çağımıza uygun şekilde düzenlenerek eğitim faaliyetleri hayata geçirilecektir. Bu projeye emekli öğretmenlerimiz' in, Ziraat Odasının, Tarım İlçe Müdürlüğünün ve sivil toplum örgütlerinin büyük katkı koyacağına inanıyorum.” Şeklinde konuştu.

DSC_0470-1

Turgay Şirin’den aday adaylığı başvurusu Turgay Şirin’den aday adaylığı başvurusu

“EKİBİM SİZ OLACAKSINIZ”

Konuşmasının sonunda akıllı belediyecilik ve ekip ruhu ile sözlerini tamamlayan Özdem, “Akıllı Belediye projesi ile işlemlerin cep telefonu ile sonuçlandırılması, ihtiyaç duyulan alanlar da ücretsiz internete erişim sağlanması ve dijital dönüşüme uyum hedeflenmektedir. Belediyenin harcamalarını gösteren mali tablolar 3 aylık periyodlar halinde takip eden 2.ayın sonuna kadar yayınlanacaktır. 3 aylık dönemler halinde Belediye hangi hizmet için ne kadar ödeme yapmış bilinecek. Ekibin var mı diye soruyorlar evet var ekibim sizlersiniz. Siz bana görev verirseniz il yönetimi ve ilçe yönetimi ile birlikte parti içerisinde hiç kimseyi dışlamadan kimseyi küstürmeden her partilimizi kucaklayan, birlik ve dayanışma içerisinde bir ekip oluşturmak hayalinde olduğumu bilmenizi isterim.” diye konuştu.

chp (5)-1

chp (4)-1

chp (3)

chp (2)-3

chp (1)-2

Parti binasında gerçekleştirilen Özdem’in aday adaylığı ile ilgili açıklamasına çok sayıda partili katıldı.

Kaynak: Onay Ozan