31 Mart 2024 Yerel seçimlerinde Salihli’de belediye başkanlık yarışında ‘bende varım’ diyerek Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’den aday adaylığını açıklayan Muhterem Bağcı, adaymış gibi alanda çalışmalarını titizlikle yürütüyor.

“KENTİ ORTAK AKILLA YÖNETECEĞİZ”

Kurum ve kuruluşları ziyaret eden Bağcı’nın belediye başkanı olması halinde hedefi kenti ortak akıl ile yönetmek olduğunu ifade ederek, bu anlamda Kurum ve kuruluş ziyaretlerini önemli ve kıymetli bulduğunu dile getiriyor.  

Ziyarette Bağcı’yı Sektör Medya Gurubu genel koordinatörü Cemal Güzelyurt karşıladı. Bağcı kendilerini ağırladıkları için Güzelyurt’a teşekkür ederek Belediye başkanı olması dahilinde yapacakları projelerden kısaca bahsetti.

Salihli’de yeni bir lezzet durağı: Küfeli Meze ve Ev Yemekleri açıldı Salihli’de yeni bir lezzet durağı: Küfeli Meze ve Ev Yemekleri açıldı

MUHTEREM BAĞCI (1)

“SU İLE İLGİLİ CİDDİ PROJELERİMİZ VAR”

Canlıların yaşam kaynağı olan su ile alakalı ciddi projeler yapacaklarını işaret eden Bağcı; “Akarsuların Gediz’e boş yere gitmemesi ile alakalı içme suyu projemiz var. Bentler yaparak yer altı su kaynaklarının desteklenmesi ve geri kalan suyun bir yöntemle baraja pompalanması. Bu saydığım barajın ve Göl Marmara’nın desteklenmesi şeklinde Su ile ilgili projen bu bağlamda. Yani su ile ilgili çok ciddi proje ve önlemlerimiz var.” ifadelerine yer verdi.

 “100 YIL SORUN TEŞKİL ETMEYECEK”

Yeraltı ile alakalı özellikle kanalizasyon gibi sorunları tamamen ortadan kaldıracak ve 100 yıllık bir sorun teşkil etmeyecek projelerinin olduğunu dile getiren Bağcı; “Bir daha sorun teşkil etmeyecek şekilde yeraltı sisteminin çözülmesini yapacağız. Bununla alakalı görüşmeler yaptım. Büyük bir kanalizasyon atık su ve yağmur suyu kanallarının oluşturulmasını yapacağız. Elektrik kablolarının yer altına alınması gerekli bunu da bu proje kapsamına dahil edeceğiz. Ayrıca arıtma tesisleri yapacağız. Arıtma tesisi de kapalı ve çevreye koku yaymayan arıtma sistemleriyle olacak. Kanalizasyon ve atık suyu ayrı arıtacağız. Salihli’deki bütün binalarda tesisatları yenileyeceğiz kanalizasyon ve lavabo sistemini ayırıp arıtmayı buradan başlatacağız. Yani atık suyu atık su kanalına kanalizasyon suyunu da diğer kanala bağlayacağız ve arıtma sistemi ile ilgili detaylı projelerimizi ilerleyen süreçte daha detaylı anlatacağız ” diye konuştu.

RAYLI SİSTEM PROJESİ

 Ulaşımda raylı sistem uygulaması gerçekleştireceklerini söyleyen Bağcı, konu ile alakalı projelerinin olduğunu vurgulayarak: “Salihli’nin en ücra köşesine kadar raylı sistem uygulayarak herkesi toplu taşımaya yönlendirme ve trafik yükünü azaltmaya yönelik projelerimiz var. Bu taşımalarda da öğrenci,65 yaş üstü, 18-24 yaş arası sanayi işçilerini ücretsiz taşıma hedefimiz var.“ dedi.

TELEFERİK PROJESİ

 Salihli için önemli bir proje diyerek dikkat çeken Bağcı: “Teleferik projesi yapacağız. Bu Salihli için önemli bir proje olacak. Bozdağ’a hem turizm amaçlı, hem de taşıma araçlı bir teleferik olacak. Bozdağ yolu çünkü sıkıntılı bir yol. Teleferiği ya İstasyondan yada Çarşamba Pazarı’nın olduğu yerden hareketle Kurşunlu kaplıcaları, oradan Allah diyen oradan da Bodağ, Gölcük Ödemişe kadar yapabiliriz. Böylelikle en azından Ödemişe aramızda bir taşıma aracı olarak kullanmış oluruz. Ama il hedefimiz Gölcük’e kadar olacak” Şeklinde konuştu.

TEKNOKENT

Salihli’de proje üretebilen bir kent haline getirmek amacıyla Teknokent kurulmasının önemini ifade eden Bağcı: “Burada bizim çocuklarımızın proje üretmesi için Teknokent şart. Dışarıdan birçok yatırımcıyı buraya getirmek için Teknokent’in kurulması amacıyla düşüncelerimiz var.

 “ÇOK KATLI TARIMA TEŞVİK EDECEĞİZ”

Üreticiyi çok katlı tarıma yöneltmek için çaba harcayacaklarını söyleyen Bağcı: “Hollanda’da 5, Çin’de 7 katlı bir tarım yapılıyor. Sloganımız da şu olacak ‘Salihli’nin tarım alanlarını 5-7 katına çıkartacağız’ Amacımız tarımcılığı ve Seracılığı Salihli’de daha fazla arttırmak olacak. Kalkınmanın temeli çünkü tarımdan gelmektedir.” İfadelerinde bulundu.

 “KOOPERATİFÇİLİĞİ ARTTIRACAĞIZ”

Muhterem Bağcı, yine tarım alanındaki projeleri kapsamında yapılacak çalışmalardan bahsederek; “Tarım üreticilerinin alın terini korumak amacıyla kooperatifleşmeyi yaygınlaştıracağız” dedi.

“TEMİZLİK ORDUSU KURACAĞIZ”

 Salihli’nin Cadde ve sokaklarında artık çöp görülmeyecek diyerek bu konu ile alakalı yapılacak çalışmalardan kısa bilgi veren Bağcı: “Salihli’nin cadde ve sokaklarında yerlere çöp konteynerleri gömeceğiz. Çöp konteynırları yetersiz onları arttıracağız. Temizlik işçilerinin sayısını arttırıp Salihli’de temizlik ordusu getireceğiz. Her ay cadde ve sokakları deterjanlı suyla yıkatacağız ve düzenli olarak haşere ve sineklere karşı ilaçlama yapacağız” dedi.  

"SALİHLİ BELEDİYESPOR'U AYAĞA KALDIRACAĞIZ"

 Kentlerin vazgeçilmezleri arasında olan ve kentin tanıtımı noktasında büyük rol oynayan Futbol takımları olduklarını ifade eden Bağcı, göreve geldiği günden itibaren Salihli'de sporu'u şahlanışa geçireceğini ifade etti.

    

Kaynak: Onay Ozan