Doktorluk çağımızın gözde meslekleri arasında yerini koruyor. Intörn doktor ifadesi ise son sınıfta okuyan tıp fakültesi öğrencileri için kullanılıyor. Hem okuyup hem çalışmak durumunda kalan İntörn doktor maaşları ise merak edilen konular arasında yer alıyor. Biz de bu soruları cevapladık…

intörn-doktor

Intörn Doktor Maaşları 2023

Doktor olmayı hayal eden ve bu çerçevede bir kariyer planlaması yapan kişileri yakından ilgilendiren konulardan biri de stajyer doktor maaşlarının ne kadar olduğudur. 

Temmuz ara zammıyla birlikte binlerce intörn doktora müjdeli haber verilmişti.

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor !  Danıştay'dan yemek kartı için önemli karar Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor ! Danıştay'dan yemek kartı için önemli karar

Bu konuda en merak edilen sorulardan biri de stajyer doktorlar asgari ücret mi alıyor sorusudur. İntörn doktor maaşları hakkında merak edilen tüm bilgilere bu yazıda ulaşabilirsiniz…

2023 Güncel İntörn Doktor Maaşları Ne Kadar?

intörn-doktor-maaslari

İntörn doktorluk, tıp ve diş hekimliği fakültelerinde okuyan öğrencilerin profesyonel meslek hayatına geçmeden önce pratik kazanması için yapmaları gereken staj sürecinden oluşuyor.

Hastalıkların teşhisi, hasta yönetimi, meslektaş ve diğer sağlık çalışanlarıyla ilişkiler gibi birçok kazanımın temelleri bu dönemde atılıyor. Intörn doktor maaş alır mı sorusu da son sınıftaki öğrencilerin ilgi odağında oluyor.

Sağlık sektörünün en temel yapı taşlarından biri olan doktorluk mesleği farklı uzmanlık alanlarına göre ayrılıyor. Uzman, pratisyen, asistan ve intörn olarak değişen durumlara göre maaşlar da farklılık gösterebiliyor.

Sonuç itibariyle standart bir doktor maaşından söz etmek imkânsız hale geliyor. İntörn doktor maaşları da aynı şekilde devlet ve özel üniversitelerde farklı ücret politikalarına tabi tutuluyor.

Intörn doktor maaşları 2023 yılında ortalama olarak aşağıdaki gibidir:

  • Güncel bilgilere göre bir intörn doktor ortalama olarak 11.402 TL almaktadır.

İşte hem devlet üniversitesi hem de vakıf üniversitesinde okuyan intörn doktorların maaşları…

Devlet ve Vakıf Üniversitesi İntörn Doktor Maaşları 2023

stajyer-doktor-maaslaristajyer-doktor-maaslari

Meslek hayatına adım atmaya hazırlanan intörn doktorlar hali hazırda ne kadar maaş alacaklarını merak ediyor.

Devlet üniversitelerinde eğitim gören 6.sınıf tıp fakültesi öğrencisi ile 5. sınıf diş hekimliği öğrencilerinin intörn olarak çalıştıkları bu dönemlerde alıkları ücret, aynı işi yapan vakıf üniversitelerindeki doktor adaylarından 3 ile 5 kat daha fazla olduğu biliniyor.

Sonuç olarak devlet üniversitelerindeki öğrenciler ile vakıf üniversitesinde öğrenim gören intörn öğrenciler eşit haklara sahip değiller.

Devlet üniversitesindeki intörn doktor asgari ücret alırken, vakıf üniversitelerinde bu oran üniversiteden üniversiteye değişmekle birlikte genel olarak asgari ücretin 1/5’i oranına denk gelmektedir.

NOT: Vakıf üniversiteleri mütevelli heyetleri intörn doktor maaşlarını uygun görürlerse yükseltebilme inisiyatifini ellerinde bulunduruyor.

Veteriner İntörn Maaşı

Tıp ve Diş Hekimliği Fakülteleri intörn maaşları asgari ücret tutarında ödeme yapılırken, Veteriner Fakültesi öğrencileri bu kapsamda yer almamaktadır.

Kaynak: Ayşenur Yılmaz