Yargıtay’ın bu kararının ardından tepkiler art arda geldi. Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu da paylaşımında karara tepki göstererek; "Bunun adı darbedir. Yargıtay’ın Anayasa Mahkemesi kararını tanımayıp, üstüne hak ihlali kararı veren üyeler hakkında suç duyurusunda bulunmasının başka izahı olamaz. Bu karar demokrasiye ve hukuk devletine darbedir, asla kabul edilemez" ifadelerine yer verdi.

 Öte Yargıtay’a tepki veren isimler sırayla şöyle:

'HUKUKTA YENİ BİR ÇIĞIR'

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan: "Ülkenin Yargıtay'ı AYM üyelerine "verdikleri karar nedeniyle" suç duyurunda bulunuyor! Hukukta yeni bir çığır."

"PAYI OLAN HERKESE YAZIKLAR OLSUN"

İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale: "Yuh! Bu hukuk rezaletinde payı olan herkese yazıklar olsun."

“KARAR HÜKÜMSÜZDÜR”

Sol Parti: "Yargıtay 3. Ceza Dairesinin Can Atalay hakkında vermiş olduğu karar Anayasa Mahkemesini dolayısıyla Anayasayı yok sayan bir karardır. Yargı açıkça siyasi iktidarın sopası olduğunu bir kez daha göstermiş olup karar hükümsüzdür. Anayasasız, hukuksuz, adaletsiz, haksız bu düzene karşı dayanışmayla mücadeleyi büyüteceğiz."

“YARGITAY ELİYLE KRİZ ÇIKARTILMIŞTIR”

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal: "Türk yargı tarihinde bir ilki yaşıyoruz! Yargıtay, Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında ‘hak ihlali' kararına imza atan Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu. Yargıtay, Anayasa Mahkemesi'nin Anayasa'yı ihlal ettiğini ve yetkisini aştığını savundu. Yargıtay, böyle bir tespitte bulunamaz. Asıl yetki aşımı yapan Yargıtay'dır. Yargıtay eliyle yargıda kriz çıkarılmıştır."

“YARGI' TÜRKİYE'DE DİZİ ADI OLMUŞ”

İYİ Partili Mehmet Aslan: "Skandala bakın! Yargıtay, Anayasa mahkemesi üyeleri hakkında, verdikleri karara istinaden suç duyurusunda bulunuyor! Yargı artık Türkiye'de sadece bir dizi adı olmuş… Hukuk hepimize lazım, gün gelir size de lazım olur!"

“HERKES KARŞI ÇIKMAK ZORUNDA”

Eski CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin de sosyal medyadan bir açıklama yaparak, "Yargıtay Anayasa'nın kendisine verdiği yetkiyi aşarak, adeta Anayasa Mahkemesi'ni fiilen lağv edecek bir darbe girişiminde bulunuyor. Türkiye çift hukuklu bir düzene geçerse devlet olma vasfını kaybeder. Bu yapılana bir devleti olsun isteyen herkes karşı çıkmak zorundadır!" dedi.

BARO BAŞKANI SARAÇ: “ASIL SUÇ...'”

İstanbul Barosu Başkanı Filiz Saraç, Yargıtay’ın, Anayasa Mahkemesi'nin Can Atalay kararı ile anayasayı ihlal ettiğini öne sürerek yüksek mahkemenin üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasına tepki gösterdi. Sosyal medyadan paylaşım yapan Saraç, "Anayasa madde 153/6 ‘Anayasa Mahkemesi kararları …yargı organlarını ….bağlar.’ Asıl suç, Anayasa Mahkemesi kararlarına uymamak ve uygulamamaktır" dedi.

Yakınları hayatından endişeli: 20 gündür haber alınamıyor Yakınları hayatından endişeli: 20 gündür haber alınamıyor

Kaynak: İHA