İçeride düğün mevsimi bitti. Döviz kurları geriliyor. Bu sebeplerle düşen altında orta ve uzun vadeli alım düşünülebilir. Cuma günü ABD’de istihdam verileri beklentiden kötü gelirse, altında yön yukarı dönebilir” diye konuştu.  

FED Faiz Kararını Açıkladı: 50 Baz Puan İndirdi! FED Faiz Kararını Açıkladı: 50 Baz Puan İndirdi!

Ağustos ayında en fazla kazandıran yatırım enstrümanı olan altın eylül ayına daha zayıf bir başlangıç yaptı. Küresel piyasalarda ons fiyatının 2500 doların altına çekilmesi ve içeride döviz kurlarında yaşanan gerileme; gram altın fiyatlarında da kendini gösteriyor.

BU SEVİYELERE DİKKAT

Ons altın için 2470-2485 dolar bandı kritik destek olarak öne çıkarken, gram tarafında da 2700 TL’nin korunması önemseniyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı M. Ali Yıldırımtürk, “FED’den 0,25’lik indirim fiyatlara dahil ancak cuma günü daha zayıf istihdam verileri gelirse 0,50 indirim ihtimali artar” dedi.

ALTIN NEDEN GERİLİYOR?

Daha yüksek bir faiz indirimi ihtimali halinde onsta 2540 dolara doğru hareketliliğin yaşanabileceğini aktaran Yıldırımtürk, “İsrail’de savaş karşıtı protestolar artıyor. İçeride düğün mevsimi bitti. Döviz kurları geriliyor. Bu sebeplerle gerileyen altında orta ve uzun vadeli alım düşünülebilir” diye konuştu.

Kaynak: Türkiye Gazetesi