Temel konusu ekonomi olduğu halde eğitim alanına verdiği desteklerle de takdir toplayan Salihli Ticaret ve Sanayi Odası, bu yıl da üniversite ve lise giriş sınavlarında başarılı olan öğrencileri tebrik etmek amacıyla bir araya getirerek, teşvik edici ödüller sundu.

Salonda

Üniversite sınavında ilk 3 bin sıralamasına giren öğrencilere ödül sunma geleneğinin 9.’sunu gerçekleştiren Salihli TSO, bu yıl ilk kez lise sınavında başarılı olan bir öğrenciyi de ödül listesine ilave etti. Üniversite başarısı gösteren öğrenci sayısı geçtiğimiz yılın aynı düzeyinde kaldı ve 12 liseli ülkenin gözde üniversitelerine kayıt yapma imkanı elde etti.

Bedri Topçu

Salihli TSO’nun Meclis Salonu’nda düzenlenen seremonide öğrenciler kendilerini tanıttı ve çalışma yöntemleri hakkında bilgi verdi. Öğrenci velilerinin de katıldığı toplantıda bir konuşma yapan Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, başarıya giden yolda aile desteğinin çok önemli olduğuna dikkat çekti. Öğrencilerin başarısında ailelerin desteklerinin çok önemli olduğunu vurgulayan Yüksel, öğretmenleri de ayrıca kutladı.

Salihli’de bir fen lisesi bulunmayışının büyük bir eksiklik olduğunu; bütün çabalarına rağmen bu konuda bir ilerleme kaydedemediklerini vurgulayan Yüksel, Salihli’nin eğitim alanında lider pozisyonunu yitirdiğini ifade etti. Yüksel, şunları söyledi:

Salihli’de otomobil ile motorlu bisiklet çarpıştı: 1 yaralı Salihli’de otomobil ile motorlu bisiklet çarpıştı: 1 yaralı

“Bizim en büyük üzüntümüz Salihli’ye bir Fen Lisesi kazandıramamaktır. Her türlü girişimlerimiz sonuçsuz kaldı. Manisa’nın 6 ilçesinde olan Fen Lisesi, ne yazık ki Salihli’ye layık görülmedi. Başarılı gençlerimiz komşu ilçelerin fen liselerine gitmek zorunda kalıyor. Bu yıl başarılı öğrencilerin sayısı geçtiğimiz yılla aynı düzeyde kaldı. Ayrıca Galatasaray Lisesi’ni 500 tam puanla kazanma başarısı gösteren Bedri Topçu’yu da yürekten kutlarız. Başarılarının devam etmesini dileriz.”

Yüksel, gençlere gittikleri yerlerde Salihli’nin tanıtımını yapmaları ve okulu bitirince de memleketlerine dönerek, iş yaşamını burada sürdürmeleri tavsiyesinde bulundu.

Dereceye giren gençlere Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, Meclis Başkanı Süleyman Oral, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Günay Topkaya, Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Doğan, Mehmet Çelik, Berk Balaban ve Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Benay Oral tarafından birer altının yanı sıra, Mustafa Kemal Atatürk’ün kaleminden Kurtuluş Savaşı’nın ve cumhuriyetin kuruluş yıllarının anlatıldığı “Nutuk” kitabı ile Salihli’nin tanıtım kitapçığı hediye edildi.

Dereceye giren öğrenciler ve kazandıkları okullar şöyle sıralandı:

Ahmet Birer- Bahçeşehir Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İng. burslu), Asrın Helva- Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği; Ülkü Baldan (tercih yapmadı), Beste Türker- Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Mehmet Aydın Gürbüz- Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Esra Bulanık- İzmir Ekonomi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği (İng. burslu), Nur Hilal Sakarya- Çanakkale 18 Mart Üniversitesi PDR, Feride Yılmaz- Hacettepe Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği, Defne Karagöz- Pamukkale Üniversite Tıp Fakültesi, Feyza Nur Boncuklu- Anadolu Üniversitesi Özel Eğitim Öğretmenliği, Enis Doğukan Koçak- Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi,  Ömer Emre Çörük- Binali Yıldırım Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Bedri Topçu- Galatasaray Lisesi (500 tam puan).

Muhabir: Onay Ozan