Tezkereyle ilgili olarak CHP il başkanlıkları tüm illerde eş zamanlı olarak ortak basın açıklaması yaparak tepkilerini dile getirdi.

TBMM’den geçen tezkereyle ilgili olarak il başkanlığı binasında basın açıklaması yapan CHP Manisa İl Başkanı Ferdi Zeyrek, tezkereyle birlikte Türkiye’nin kapılarının yabancı askerlere açıldığını ve bu kararın milli egemenliğe gölge düşüreceğini ifade etti.

Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Manisa Futbol Kulübü’nü ziyaret etti ! ‘Bu durumu Özgür Özel’e şikayet ediyorum’ Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Manisa Futbol Kulübü’nü ziyaret etti ! ‘Bu durumu Özgür Özel’e şikayet ediyorum’

97348520-bd7b-491e-8b37-f92454138992

“YABANCI POSTAMLARIN KUTSAL TOPRAĞIMIZI ÇİĞNEMESİNİ ÖNÜNÜ AÇMAKTADIR”

CHP Manisa İl Başkanı Zeyrek yaptığı açıklamasında, partisinin teröre karşı verilecek her türlü mücadelenin destekçisi olduğunu, ancak tezkerenin böyle bir durumu içermediğini ifade etti.

CHP’li Zeyrek açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Cumhuriyet Halk Partisi, bu ülkenin ilk ve ebedi Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün partisidir. Dolayısıyla teröre karsı verilecek her türlü mücadeleyi amasız-fakatsız destekler. Bununla birlikte, tezkerede yer alan ve doğrudan doğruya milli egemenliğimize gölge düşürebilecek sakıncalar bulunmaktadır. Söz konusu tezkere, yabancı askerlerin Türkiye'de bulunmasının, daha net bir ifadeyle, yabancı asker postallarının kutsal vatan toprağımızı çiğnemesinin önünü açmaktadır. Saray iktidarına sormak isteriz: Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ordusu yok mudur? Askerimiz, polisimiz, korucumuz ne için mücadele etmektedir? Söz konusu yabancı askerler kimlerdir ve ordumuzun veremediği hangi mücadeleyi verecektir? Türk Milleti, vatanını canından aziz bilir. Anadolu'nun her karış toprağında yurdumuzu korumak, milletimizi yüce tutmak için milyonlarca vatan evladı görev beklemektedir.”

Kaynak: Onay Ozan