Astronot Tuva Cihangir Atasever Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli? 2. Türk Astronot Uzaya Ne Zaman Gidecek?
  • Sektör Gazetesi
  • Gündem
  • Astronot Tuva Cihangir Atasever Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli? 2. Türk Astronot Uzaya Ne Zaman Gidecek?

Astronot Tuva Cihangir Atasever Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli? 2. Türk Astronot Uzaya Ne Zaman Gidecek?

Türkiye'nin uzay keşif ve araştırma çalışmalarında önemli bir adım olan Alper Gezeravcı'nın başarılı uzay misyonundan sonra, şimdi gözler Türkiye'nin ikinci astronotu Tuva Cihangir Atasever'e çevrildi. Türkiye Uzay Ajansı (TUA) Başkanı Yusuf Kıraç, ikinci uzay yolculuğunun tarihini açıkladı. Peki ikinci Türk astronot Tuva Cihangir Atasever kimdir, kaç yaşında, nereli? Uzay yolculuğu ne zaman? İşte cevabı…

ABONE OL
7 Mayıs 2024 14:19
Astronot Tuva Cihangir Atasever Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli? 2. Türk Astronot Uzaya Ne Zaman Gidecek?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, ikinci Türk astronot olarak adlandırılan Tuva Cihangir Atasever’in uzaya yapacağı seyahatle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Gözler ikinci Türk astronota çevrildi. “Tuva Cihangir Atasever kimdir, uzay yolculuğu ne zaman?” sorularına cevap aranmaya başlandı. Detaylar haberimizde…

Tuva Cihangir Atasever kimdir

Tuva Cihangir Atasever Kimdir?

Tuva Cihangir Atasever, 12 Ağustos 1992’de Ankara’da doğdu.

Eğitim hayatına Bilkent Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde başladı ve buradan mezun oldu.

Tuva Cihangir Atasever Kimdir

Daha sonra Kaliforniya Üniversitesi, Irvine kampüsünde elektrik-elektronik mühendisliği alanında yüksek lisans eğitimini tamamladı.

Mezuniyetinin ardından, Türkiye’nin önde gelen savunma ve havacılık şirketlerinden biri olan ROKETSAN’da aviyonik sistem mühendisi olarak çalıştı ve burada 5 yıl boyunca görev yaptı.

Tuva Cihangir Atasever Kimdir

Tuva Cihangir Atasever, Türkiye’nin insanlı ilk uzay görevi için seçilen adaylar arasında yer alarak uzay yolculuğu eğitimlerine ABD’de devam etmektedir.

Uzay görevi için gerekli olan eğitim ve hazırlıkların yanı sıra, astronot adayları çeşitli fiziksel, teknik ve psikolojik testlerden geçerek uzayda başarılı bir şekilde görev yapmaya hazırlanmaktadır.

Tuva Cihangir Atasever Kimdir

Tuva Cihangir Atasever Kaç Yaşında?

12 Ağustos 1992 doğumlu olan Tuva Cihangir Atasever, 2024 itibariyle 32 yaşındadır.

Tuva Cihangir Atasever Kimdir

Tuva Cihangir Atasever Nereli?

Tuva Cihangir Atasever Ankara doğumludur.

Tuva Cihangir Atasever Kimdir

“Tuva Cihangir Atasever kimdir?” yazımıza devam edelim…

2. Türk Astronot Tuva Cihangir Atasever Uzaya Ne Zaman Gidecek?

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, astronot Tuva Cihangir Atasever’in uzay seyahatiyle ilgili önemli bir açıklama yaparak, “Astronotumuz Tuva Cihangir Atasever’in yörünge altı araştırma uçuşu, 8 Haziran 2024’te ABD’nin New Mexico Eyaletinde bulunan Spaceport tesislerinden gerçekleşecek.” şeklinde bilgi verdi. Bu açıklama, Tuva Cihangir Atasever’in uzaya gitme tarihini netleştirirken, uzay araştırma uçuşunun gerçekleşeceği tesisin de yerini belirtmiş oldu.

Tuva Cihangir Atasever Kimdir

Astronot Tuva Cihangir Atasever’in Görevi Ne Olacak?

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin astronotları Alper Gezeravcı ve Atasever ile Bakanlık’ta, “Türk Uzay Bilim Misyonu Yörünge Altı Araştırma Uçuşu” konulu basın toplantısı düzenledi.

Bakan Kaçır, düzenlenen toplantıda Tuva Cihangir Atasever’in görevinden bahsetti.

Tuva Cihangir Atasever Kimdir

Türkiye için uzay bilimi ve teknolojilerinde yeni bir dönem başladığına dikkati çeken Kacır, şu ifadelere yer verdi;

“Sırada diğer astronotumuz Tuva Cihangir Atasever’in yörünge altı araştırma uçuşu bulunuyor. Nasıl ki Alper Gezeravcı’nın tarihi uzay yolculuğu ile gururlandıysak, Atasever’in yörünge altı araştırma uçuşu için de oldukça heyecanlıyız.

Astronotumuz Atasever’in yörünge altı araştırma uçuşu, 8 Haziran 2024’te Virgin Galactic’in ABD’nin New Mexico eyaletinde bulunan Spaceport tesislerinden gerçekleşecek.

Yaklaşık 1,5 saatlik bir sürede gerçekleşmesi planlanan bu uçuşta astronotumuzu taşıyacak ‘VSS Unity’ yörünge altı aracı önce bir taşıyıcı uçak aracılığıyla yaklaşık 45 bin fitlik yüksekliğe erişecek, ardından hibrit yakıtlı roket motorunu ateşleyerek yaklaşık 90 kilometre irtifaya ulaşacak.

Yaklaşık 3 dakikalık serbest düşme fazında mikro yerçekimi ortamında, biyolojik moleküllerden gen analizlerine, metabolizma değişimlerinden baskılayıcı hücrelere, insülin kaleminden radyasyon analizine kadar 7 deney icra etmek de mümkün olacak.”

Tuva Cihangir Atasever Kimdir

2. Türk Astronot Tuva Cihangir Atasever kimdir ve uzaya ne zaman gidecek sorularına cevap bulduk. Atasever hakkında merak edilen diğer sorulara değinelim…

Tuva Cihangir Atasever Evli mi?

Tuva Cihangir Atasever’in özel hayatıyla ilgili herhangi bir bilgi bulunmamaktadır.

Tuva Cihangir Atasever Kimdir

Tuva Cihangir Atasever Sosyal Medya Hesapları Nedir?

Tuva Cihangir Atasever’in Instagram hesabı “@astrotuva” , X hesabı ise; “@AstroTuva”dır.

    En az 10 karakter gerekli