Türkiye, UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup'ta bugün İzlanda ile karşı karşıya gelecek. Mücadele öncesi heyecan devam ederken sporseverler merak içerisinde "Türkiye İzlanda maçı ne zaman, saat kaçta hangi kanalda?" sorusunun cevabını araştırıyor.

Hemen belirtelim ki maçla ilgili ilk 11'ler ve hakem detayı dahil birçok ayrıntı belli oldu. Maçın saati ve kanalıyla ilgili ayrıntıları haberimizde derledik. Peki, Türkiye İzlanda maçı saat kaçta hangi kanalda? İşte 9 Eylül Türkiye İzlanda maçı canlı yayın kanalı ve saati... Mücadele Youtube'dan da canıl yayınlanacak. İşte detaylar...

İLK 11'LER

TÜRKİYE: Mert Günok, Mert Müldür, Merih Demiral, Abdülkerim, Eren Elmalı, İsmail Yüksek, Hakan Çalhanoğlu, İrfan Can, Kerem Aktürkoğlu, Arda Güler, Umut Nayir

İZLANDA: Valdimarsson, Finsson, Hermansson, Gretarsson, Palsson, Gudmundsson, Thordarson, Anderson, Sigurdsson, Thorsteinsson, Gudjohnsen

TÜRKİYE İZLANDA MAÇI SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA?


Türkiye İzlanda maçı 9 Eylül Pazartesi günü saat 21.45'te İzmir Gürsel Aksel Stadyumu'nda Hakem Enea Jorgi'nin düdüğüyle başlayacak. Mücadele TV8 ekranlarından ve Exxen Youtube kanalından canlı yayınlanacak. Tarihte ilk kez bir A Milli Futbol Takımı maçı Youtube'dan canlı yayınlanacak.

14. randevu

Türkiye ile İzlanda ile 12’si resmi, 1’i de özel olmak 13 kez rakip oldu. Söz konusu müsabakalarda milliler 2 kez sahadan galip ayrılırken, 8 defa da İzlanda kazandı. 3 mücadele ise berabere sona erdi. Ay-yıldızlılar 11 gol atarken, kalesinde 23 gol gördü.

İki ülke son olarak 14 Kasım 2019 tarihinde İstanbul’da oynanan 2020 Avrupa Şampiyonası elemelerinde grup müsabakasında karşılaştı ve maç 0-0 sona erdi.

Millilerin 633. müsabakası

A Milli Futbol Takımı, Galler karşılaşmasıyla tarihindeki 633. maçını oynayacak. Ay-yıldızlılar, geride kalan 347’si resmi, 285’i özel olmak üzere toplam 632 müsabakada 1’i hükmen 245 galibiyet elde etti. Ay-yıldızlılar, 238 mağlubiyet ve 149 de beraberlik aldı. Türkiye, oynadığı karşılaşmalarda 861 gol kaydederken, kalesinde ise 905 gole engel olamadı.

Çağdaş Çavuş: Oyuncularım ikinci yarı Kocaelispor’u sahadan sildi Çağdaş Çavuş: Oyuncularım ikinci yarı Kocaelispor’u sahadan sildi

Vincenzo Montella 15. maçında

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, ay-yıldızlıların başında bugüne kadar 9’u resmi, 5’i özel olmak üzere 14 maça çıktı. Montella yönetimindeki milliler, geride kalan müsabakalarda 6 galibiyet, 5 mağlubiyet ve 3 beraberlik aldı.

Barış Alper Yılmaz cezalı, Merih Demiral’ın cezası bitti

Galler maçında kırmızı kart gören Barış Alper Yılmaz, İzlanda karşısında oynayamayacak. Merih Demiral’ın, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Son 16 Turu’ndaki Avusturya karşılaşmasında yaptığı bozkurt işareti nedeniyle aldığı 2 maç cezası sona erdi. Merih, Montella’nın görev vermesi halinde İzlanda karşısında oynayabilecek.

Enea Jorgji çalacak

Türkiye - İzlanda mücadelesini Arnavutluk Futbol Federasyonu’ndan Enea Jorgji yönetecek. Jorgji’nin yardımcılıklarını Denis Rexha ve Ridiger Çokaj yapacak. Karşılaşmanın 4. hakemi ise Eldorjan Hamiti olacak.

Editör: Ayşenur Yılmaz