Ege ve Akdeniz bölgesine yakın olan illerimiz deniz turizmi açışından önde gelen illerimizdir. Aydın, Muğla, İzmir, Mersin, Antalya gibi birçok iç ve dış turizmle gelen misafirlerini ağırlıyorlar. Turizm ülke kalkınması ve yabancı para sirkülasyonu açısından önemli bir yere sahiptir. Onun için ülkeler turist çekmek adına sürekli bir gayret içerisindedirler. Ülkeye gelen yabancı bir turist, başka bir turistin gelmesi adına önemlidir. Bunun içinde turizme önem veren ülkelerin başında Türkiye gelmektedir.
Tabi ülkemizde sadece deniz zenginliği ve deniz turizmi yok. Memleketin her bir köşesi tarihi açıdan da önemli kültür varlıklarına sahiptir. Örneğin Nevşehir’de bulunan Peri bacaları, Yaşadığımız yer olan Salihli’deki Sart bölgesindeki eski krallıklardan kalan tarihi yapıtlar, Adıyaman ve Malatya arasında kalan Nemrut abideleri, Van gölü, Malatya’da Arslantepe, Şanlıurfa’da göbekli tepe, Uludağ’ı, Pamukkale’si, Karadeniz’i ile memleketin her bir köşesi ülke turizmine katkı sağlamaktadır. Tabi bunlar gezilip görülebilecek turistlik alanlar.
Bunun haricinde ise ülkemiz gastronomi turizmi ile de ön plana çıkan ülkeler arasında kendisinden söz ettirmektedir. Ülke mutfağı o kadar geniş ki, her ilin, her yörenin kendisine özgü yemeği var diyebiliriz. Bunlardan aklıma gelenleri saymak istersem, Gaziantep’in baklavası, Adana’nın kebabı, Erzurum’un cağ kebabı, Mersin’in tantunisi, Hatay’ın KünefesiSalihli’nin odun köftesi, kısacası katmeri, böreği, çöreği bazlaması, içli köftesi, bulgur yemeği çeşitleri, fırın yemeği çeşitleri, pideleri ilr saymakla bitmeyecek yemek kültürüne ve gastronomi turizmine sahip bir ülkeyiz.
Başka ülkeleri ziyaret etmedim ama ben zannetmiyorum bu kadar zengin bir kültüre ve turizme sahip başka bir ülke olsun. Bu nedenle cennet vatanımın her bir köşesi bir başka güzel…