Milli Savunma Bakanlığı Irak'ın kuzeyinde tespit edilen 5 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini paylaştı.

Aralarında Manisalılar da var | 12 Eylül darbesinde cezaevinde yatan ülkücüler buluştu Aralarında Manisalılar da var | 12 Eylül darbesinde cezaevinde yatan ülkücüler buluştu

MSB'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; Terör örgütü PKK’ya yönelik Irak’ın kuzeyindeki operasyonlarımız hız kesmeden devam ediyor. Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde tespit edilen 5 PKK’lı terörist hava harekâtı ile etkisiz hâle getirildi. Teröristlerin inlerini başlarına yıkmaya devam edeceğiz.

HAKKARİ'DE 3 AYRI MAĞARA BULUNDU

Öte yandan bir operasyon haberi de Hakkari'den geldi. İçişleri Bakanlığı bölgede terör örgütüne yönelik yürütülen operasyonda 3 ayrı mağaranın tespit edildiğini duyurdu.

Operasyonun detaylarını da paylaşan İçişleri Bakanlığı'nda şu açıklama yapıldı; Hakkari'de yakalanan teröristlerin gösterdikleri 3 ayrı mağarada BTÖ'ye ait çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Hakkari İl Jandarma Komutanlığımızca yapılan çalışmalar neticesinde Şemdinli kırsalında BTÖ’ye ait sığınak,barınak,silah ve mühimmatın bulunduğu bilgisinin alınması üzerine Şemdinli kırsalında Şehit Jandarma Onbaşı Özgün Özdemir operasyonu düzenlendi.

Kaynak: İHA