Kamulaştırmaya Konu Taşınmaz              :Manisa İli Yunusemre İlçesi Horozköy Mahallesi tapu kütüğüne kayıtlı eski 2761 ve 2762 nolu parseller üzerinde bulunan binaların kamulaştırılması Fatih Mahallesi Horozköy Cad.(Şehit Hasan Kuzu Cad.) No:162 Yunusemre/MANİSA

Muhatap                                                         : Yukarıda bilgileri verilen taşınmazın maliklerinden Nazıf Erbaşlar’ın ölü olması nedeniyle mirasçılardan Ali kızı Yeliz ERBAŞLAR (TC Kimlik No:17069924604)  Kazım Karabekir Mah. 427. sok.No:4/1 Şehzadeler/MANİSA

Konu                                                                : 2942 sayılı Kamulaştırma Kanununun 8’inci maddesine göre    taşınmaz malikine gönderilmesi gereken “Pazarlık/Uzlaşma Davet Yazısının”  ilanen tebliği hk.

Manisa İli, Yunusemre  İlçesi, Horozköy Mahallesi tapu kütüğüne kayıtlı  eski 2761  ve 2762 nolu parseller üzerinde bulunan binalar ilçe imar planında yolda kalmakta olduğundan, 19/10/2022 tarih ve 4815 sayılı Encümen Kararı ile kamulaştırılmasına karar verilen Nazıf Erbaşlar’ın ölü olması nedeniyle mirasçılarından Ali kızı Yeliz ERBAŞLAR’a Tebligat Kanunu ile Tebligat Kanunun Uygulanmasına Dair Yönetmelik Hükümlerine göre tebligat yapılamadığından ve idaremizce yaptırılan soruşturmaya rağmen ilgilinin başkaca ikametgahı, meskeni veya iş yeri de bulunamadığından, 7201 sayılı Tebligat Kanunu m.28 ile Tebligat Kanunun Uygulanmasına Dair Yönetmelik Hükümlerine Göre m.48 de“(1)Bu Yönetmelik hükümleri uyarınca kendisine tebligat yapılamayan, tebliğ memuru tarafından adresi tespit edilemeyen, adres kayıt sisteminde de yerleşim yeri adresi bulunmayan kişinin adresinin tespiti için tebligatı çıkaran merci tarafından adres araştırması yapılır.

(2) Tebligatı çıkaran merci, muhatabın adresini öncelikle resmî veya özel kurum ve dairelerden, bunlardan sonuç alınamadığı takdirde kolluk vasıtasıyla araştırabilir ve tespit ettirebilir. Yapılan araştırmalara rağmen muhatabın adresinin tespit edilememesi halinde adres meçhul sayılır.

(3) Adresi meçhul olanlara tebligat ilanen yapılır.” hükmü esas alınarak  2942 sayılı Kamulaştırma Kanununun 8’inci maddesine göre taşınmaz malikine gönderilmesi gereken “Pazarlık/Uzlaşma Davet Yazısının”  ilanen tebliğine karar verilmiştir.

İşbu sebeple tarafınızla 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunun 8' inci maddesine göre oluşturulan Uzlaşma Komisyonu marifetiyle kamulaştırma kapsamında bulunan ve yukarıda tapu bilgileri yazılı taşınmaz ile ilgili pazarlık görüşmeleri yapılacak olup yapılacak görüşme sonucunda pazarlıkta anlaşma sağlandığı takdirde, İdaremizce uzlaşma bedeli tapuda yapılacak rıza-i ferağ işlemi ile birlikte tarafınıza ödenecek, anlaşmanın mümkün olmaması halinde anılan Kanunun 10'uncu maddesine göre taşınmazın bedelinin tespiti ve Manisa Büyükşehir Belediyesi adına tescili için ilgili Asliye Hukuk Mahkemesine müracaat edilecek olup söz konusu taşınmazla ilgili pazarlık görüşmesi yapmak istemeniz halinde, bu ilanın yayımı tarihinden itibaren 7 (Yedi) gün sonra yazı tarafınıza tebliğ ediliş sayılacağından, tebliğ tarihinden itibaren 15 (onbeş) gün içerisinde (işbu ilanın yayımı tarihinden itibaren toplamda yirmi iki gün) bizzat veya yetkili temsilciniz tarafından Manisa Büyükşehir Belediyesi Laleli Mah. Mimar Sinan Cad. No:242 Yunusemre/MANİSA adresine başvurmanız hususu 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunun 8' inci maddesi ile 7201 sayılı Tebligat Kanunun m.28 ve Tebligat Kanunun uygulanmasına dair Yönetmelik hükümleri m48. gereğince tarafınıza ilanen tebliğ olunur.

                                                                              

#ilangovtr Basın No ILN01910312