Tanıtım ve afişleriyle tüm dikkatleri üzerine çeken ‘Taş Kağıt Makas: Hayatın Oyunu’ dizisi, izleyiciyle buluştu. Yapımcılığı MF Yapım'ın üstlendiği dizinin yönetmen koltuğunda Yusuf Pirhasan otururken, senaryosunu ise Uğur Güneş kaleme alıyor.

Taş Kağıt Makas Afiş (1)

Ekin Koç, Serra Arıtürk, Ozan Güven, Hande Ataizi, Burak Yörük, Hüseyin Avni Danyal, Aytaç Uşun, Bülent Seyran, Selim Galip ve Anıl Taşezen gibi başarılı oyuncuları kadrosunda buluşturan dizi, izleyicilerden tam not alarak ilk bölümüyle adeta nefes kesti.

Taş Kağıt Makas Afiş (2)

28 Şubat Çarşamba akşamı ilk bölümüyle ekrana gelen Taş Kağıt Makas dizisi soru işaretleri ve sürükleyici hikayesiyle seyircilerini merakta bıraktı. Peki Taş Kağıt Makas dizisi konusu ne, oyuncu kadrosunda kimler var? Dizi hangi diziden uyarlandı, nerede çekiliyor? İşte cevabı…

Taş Kağıt Makas Dizisi Konusu Nedir?

Taş Kağıt Makas dizisi haklının güçlü değil, güçlünün haklı olduğu bir düzende geçen, seyir zevki yüksek hikayede; gecekondu mahallesindeki masum bir delikanlının, düzenin gerçek sahiplerine karşı verdiği büyük adalet savaşını anlatıyor.

Taş Kağıt Makas Uyarlama Mı, Nerede Çekiliyor (3)

Gecekondu mahallesinde yaşayan Umut'un (Ekin Koç), düzenin gerçek sahiplerine karşı babası Rıza'nın (Bülent Seyran) suçsuzluğunu ispatlamak için verdiği adalet savaşını konu alıyor.

Taş Kağıt Makas Uyarlama Mı, Nerede Çekiliyor (2)

Sıradışı bir hafıza yeteneğine sahip olan Umut, yaşadığı her anı en küçük ayrıntısına kadar hatırlar. Babasının masum olduğunu ispatlamak için verdiği savaşta yine bu süper hafızasını kullanır. Belediye otobüsünde olaylı bir şekilde tanıştığı Alev de (Serra Arıtürk) Umut'un babası için sürdürdüğü adalet arayışının en büyük destekçisi olur.

Taş Kağıt Makas Dizisi Konusu Ve Oyuncuları (1)-1

Parlak zekası ve biat ettiği derin yapıyla Harun ve iflah olmaz bir sosyopat olan Fecir ise bu savaşın diğer tarafında yer alır. Bu güçler arasında değişen dengede, alzheimer hastası babası için hayatını ortaya koyan Umut'un verdiği adalet savaşını izleyeceğiz.

Taş Kağıt Makas Dizisi Oyuncuları Kimler?

  • Ekin Koç (Umut Tanrıkulu)
  • Serra Arıtürk (Alev Dönertaş)
  • Ozan Güven (Harun Yakar)
  • Hande Ataizi (Süreyya Uyar)
  • Burak Yörük (Fecir Emirkıran)
  • Hüseyin Avni Danyal (Kadri Palaz)
  • Aytaç Uşun (Azad)
  • Bülent Seyran
  • Selim Galip
  • Anıl Taşezen

Taş Kağıt Makas Dizisi Konusu Ve Oyuncuları (3)

Taş Kağıt Makas Dizisi Uyarlama mı, Hangi Diziden Uyarlandı?

Konusuyla ve başarılı oyuncu kadrosuyla büyük ilgi uyandıran dizinin uyarlama olup olmadığı da merak konusu oldu. Taş Kağıt Makas dizisi hangi diziden uyarlandı soruları da sorulmaya başladı. Taş Kağıt Makas dizisi Kore yapımı, Remember: War Of The Son adlı diziden uyarlandı.

Taş Kağıt Makas Uyarlama Mı, Nerede Çekiliyor (5)

Taş Kağıt Makas Dizisi Nerede Çekiliyor?

Taş Kağıt Makas dizisi İstanbul'un Beşiktaş ve Galata gibi yerlerinde çekiliyor.

Taş Kağıt Makas Uyarlama Mı, Nerede Çekiliyor (4)

Taş Kağıt Makas Dizisi Hangi Kanalda ve Hangi Gün Yayınlanıyor?

Taş Kağıt Makas her çarşamba 20.00'da Kanal D'de yayınlanıyor.

Taş Kağıt Makas Dizisi Konusu Ve Oyuncuları (2)

Taş Kağıt Makas Dizisi Oyuncuları ve Karakterleri

Ekin Koç (Umut Tanrıkulu)

Ekin Koç (Umut Tanrıkulu)

Çocuk yaşta anne ve abisini bir trafik kazasında kaybeden Umut; babası Rıza’yla birlikte, şehrin en büyük gökdelenlerinin arkasındaki dik yokuşa kurulmuş bir gecekondu mahallesinde, yoksul bir hayat sürmektedir.

Hipertimezi hastalığına sahip olan Umut’un sıra dışı bir hafıza yeteneği vardır. Yaşadığı her anı en küçük ayrıntılarına kadar hatırlar, çevresindeki dünyayı farklı bir şekilde algılar.

Babası bir cinayet soruşturması kapsamında tutuklanınca tüm hayatı değişir. Babasının masum olduğunu ispatlamak ve adaleti sağlamak için bu yeteneğiyle birlikte kazanmaya odaklı, özgüvenli ve güçlü bir avukata dönüşür.

Alev’le tanışmalarını ve ilişkilerinin ilerlemesini sağlayan en önemli etken, yine bu hatırlama yeteneği olacaktır.

Serra Arıtürk (Alev Dönertaş)

Serra Arıtürk (Alev Dönertaş)

Alev, zorluklar karşısında pes etmeyen, hayatı adalet ve doğruluk üzerine kurulmuş, cesur, kararlı ve zeki bir hukuk öğrencisidir.

Umut ile bir belediye otobüsünde sürpriz bir şekilde tanıştıklarında aralarında özel bir bağ oluşur. Zaman zaman yolları ayrılsa da Umut’un adalet arayışında en büyük destekçisi olan Alev, adalet mücadelesi ve profesyonel başarılarıyla; yıllar içinde güçlü, bağımsız, kararlı bir avukata dönüşür.

Ozan Güven (Harun Yakar)

Ozan Güven (Harun Yakar)

Eyüp Sabri Tuncer Sahibi Kim? Neden Gündem Oldu? Eyüp Sabri Tuncer Sahibi Kim? Neden Gündem Oldu?

Zeki, karizmatik, komik ve şeytan tüylü, yıldızı yüksek bir avukat olan Harun; karanlık bir geçmişe sahiptir.

Cesur ve hırslı bir yapısı vardır ve amacına ulaşmak için her yolu denemekten çekinmez.

Büyük iş adamları, mafyalar ve suç örgütleriyle olan ilişkileri, onu karmaşık ve tehlikeli sularda yol almaya iterken; her ortama uyum sağlama yeteneği ve renkli kişiliğiyle adeta bir bukalemundur.

Güçlü iletişim yeteneği ve kullandığı farklı yöntemlerle kariyerinde aldığı bütün davaları kazanan Harun; lüks yaşamı, tatlı dili ve flörtöz tavırlarıyla da renkli bir özel hayata sahiptir.

Bir dava yüzünden Umut’la yolları kesişen Harun, hem süreçte öğrendiği bilgilerle kendi geçmişine bir yolculuk yapacak hem de karakterinin farklı yönlerini keşfedecektir.

Hande Ataizi (Süreyya Uyar)

Hande Ataizi (Süreyya Uyar)

Süreyya, zeki, güzel ve sert bir Cumhuriyet savcısıdır. Kendisine has bir tavrı ve müthiş bir hitabet yeteneği olan Süreyya, hukuk camiasında çekinilen, işinde çok başarılı bir kadındır.

Üniversite yıllarından arkadaşı, aralarında adı konmamış bir çekim ve kıyasıya bir rekabet olan Harun’dan farklı olarak devlete, iş etiğine ve kurumlara aşırı bağlı bir hukukçudur.

Savcısı olduğu bir dosyada aldığı hızlı karar, Umut’un babası için başlattığı adalet savaşını tetikleyecektir.

Burak Yörük (Fecir Emirkıran)

Burak Yörük (Fecir Emirkıran)

Dışarıdan bakıldığında güçlü, çekici ve karizmatik biri gibi görünen Fecir, duygusal dalgalanmalara sahip, kibirli, maço ve öfke kontrolünü sağlayamayan bir sosyopattır.

Duygularını sınırların ötesinde yaşayan Fecir, travmatik geçmişinin yaralarını iç dünyasında hissetmeye devam eder.

Babasının feodal fikirleri yüzünden ona yüklediği sorumluluklarla, Emirkıran Grup'un başkanı olması için büyütülmüş Fecir; duygusal zayıflığını saklamaya çalışsa da zaman zaman dinlediği şarkılarla açık eder.

Bir sosyal medya uygulamasında keşfettiği ve şarkı söyleyişinden çok etkilendiği Büşra’yla yollarının kesişmesi, herkesin hayatını değiştirecektir.

Hüseyin Avni Danyal (Kadri Palaz)

Hüseyin Avni Danyal (Kadri Palaz)

Kadri Palaz, babasının ölümünden itibaren tanıdığı Harun’u adeta bir oğul gibi sahiplenmiştir. Harun’u en iyi okullarda okutup muhteşem bir avukat olmasını sağlamıştır. Kadri, Harun’u bir avukatın ötesinde bir araç olarak kullanarak hukuki arenada adeta bir satranç ustası gibi oyun oynamaktadır.

Az ile yetinmeyi hiç sevmeyen Kadri Palaz’ın en büyük amacı, patronlar kulübü içerisinde kendisine de yer bulmaktır. Harun’la kurduğu baba oğul ilişkisi, aralarındaki çok kuvvetli bağ, Fecir Emirkıran davasıyla birlikte büyük bir testten geçecektir.

Taş Kağıt Makas İlk Bölüm Özeti

Umut ve Rıza, kendi küçük dünyalarında yaşayıp giden baba oğuldur. Bir plazada temizlik işçisi olarak çalışan Rıza, kendini oğlu Umut'a adar. Sıradan bir hayatı olan Umut'un, sıradan olmayan bir hastalığı vardır: Hipertimezi…

Çocukluğundan beri Hipertimezi'yle yaşamayı öğrenen Umut, hayatı boyunca gördüğü, duyduğu hiçbir şeyi unutmaz. Bu özelliği bazen mucizeye, bazen felakete dönüşebilir. Umut, bir sabah hayatını alt üst eden güne uyanır. Babası Rıza bir cinayetin faili olarak gözaltına alınır. Üstelik Rıza, o geceye dair hiçbir şey hatırlayamaz. Umut ve Rıza, bir anda kendilerini bir cehennemin içinde bulurlar.

Londra'dan yeni gelen, İstanbul gecelerinin hızlı ismi Fecir Emirkıran; adına yakışır şekilde ülkeye dönüş yapar. Kavga ettiği Kadri Palaz, Fecir'in de baskısıyla gözaltına alınır. Ama Kadri'nin avukatı, tüm dengeleri değiştirir. Hukuk dünyasının renkli figürü Avukat Harun Yakar, kendine has yöntemleri ve tarzıyla Fecir'in başına dert olur. Fakat Harun da sert kayaya çarpmıştır. Hayatında önemli bir yeri olan abisi Kadri Palaz'ı içeriden kurtarabilecek midir?

Herkesin kazanıp, herkesin kaybettiği Taş Kağıt Makas: Hayatın Oyunu, büyük bir felaketin ardından başlar. Bu oyunu kim kazanacaktır? Haklı olanlar mı? Düzenin sahipleri mi?

65D5B966Ed15291E79F7F407

Taş Kağıt Makas Uyarlama Mı, Nerede Çekiliyor (1)

Editör: Ayşenur Yılmaz