Ceviz ağacı gibi sert ve dayanıklı malzemelerin oyularak işlendiği ahşap işleme sanatında, Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'nın eşsiz motifleri ilham kaynağı oluyor. El işçiliğiyle hazırlanan eserler, ahşap yüzeyde hayat buluyor.
"Tarihi motifleri ceviz ağacına işliyoruz"
Motiflerin anlamını ve uygulama sürecini anlatan Selma Ginez "Ahşap Oymacılığı sanatını ceviz ağacı ile yapıyoruz. Sert bir ağaç olmasından ötürü oymak zorlu oluyor fakat yağlı bir dokusu olduğundan hem dayanaklı hem de ürünün dikkat çekici olmasını sağlar. İlk olarak çizim tasarlanıp İskandinav çekiç yardımı ile ahşap boşaltılıyor ve daha sonra şekil veriliyor. Bakır işlemeciliği sanatını da aynı şekilde devam ettiriyoruz. Ahşap oymacılığı ve Bakır işlemeciliği çalışmalarımızda UNESCO tarafından koruma altına alınan Divriği Ulu Camii Darüşşifası Selçuklu motifleri kullanarak çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz" dedi.
Tarihi motifler ceviz ağacına işleniyor
Selçuklu Dönemi izlerini taşıyan, hiçbir motifin bir yerde bir daha tekrar etmediği Divriği motifleri, ceviz ağacına ve bakıra işlenerek geçmişten geleceğe kültürel bir köprü kuruyor. UNESCO'nun koruma altına aldığı Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'nın eşsiz motifleri, ahşap oymacılığı ve bakır işlemeciliğiyle yeniden hayat buluyor.

Bunlar da ilginizi çekebilir