Mehmet Yalçınkaya MasterChef'in sevilen jürileri arasında yer alıyor. Mehmet Şef aynı zamanda aile hayatıyla da merak ediliyor. MasterChef jürisi Mehmet Yalçınkaya’nın fenomen kızı Sude Yalçınkaya’nın hayatı merak konusu. Peki, Sude Yalçınkaya kimdir? İşte detaylar...

Sude Yalçınkaya Kimdir?

MasterChef jürisi Mehmet Yalçınkaya’nın kızı Sude Yalçınkaya, sosyal medyada paylaştığı eğlenceli videolarıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Sevimli ve samimi videolarıyla sosyal medyada kendi tarzını yaratan Sude Yalçınkaya’nın hayatını sizler için araştırdık.

Eğlenceli kişiliği ve büyüleyici güzelliğiyle son zamanlarda çok konuşulan Sude Yalçınkaya, aktif bir sosyal medya kullanıcısıdır. Tam doğum tarihi bilinmeyen Sude Yalçınkaya'nın 2002 doğumlu olduğu tahmin edilmektedir. Bu bilgilere göre Mehmet Şef'in kızı 22 yaşındadır. Sude Yalçınkaya'nın kendisinden büyük Utkan Yalçınkaya ve Emre Yalçınkaya adında abileri vardır.

Sude Yalcinkaya Kimdi

Yaptığı paylaşımları ile birçok hayranı olan Sude Yalçınkaya’nın Instagram'ında 97 bin ve Youtube kanalında 158 bin takipçisi bulunmaktadır. Sude Yalçınkaya Instagram'da @sudeyaalcinkaya kullanıcı adıyla yer almaktadır. MasterChef’in sert jürisi olan babasıyla birlikte de sıkça paylaşım yapan Sude Yalçınkaya diğer sosya medya hesaplarını da sıklıkla kullanmaktadır.

Sude Yalcinkaya Kimdir 2

Yapmış olduğumuz araştırmalar sonucunda Sude Yalçınkaya’nın annesi hakkında bir bilgiye ulaşamadık. Ancak Youtube hesabında kendisine yöneltilen “Annen ile baban ayrı mı?” sorusuna aşağıdaki gibi açıklama yapmıştır:

''Hayır, 25 yıldır annem ile babam birlikteler. Annem ekranlarda olmayı seven birisi değil, o yüzden onu göremezsiniz. Çok eğlenceli birisidir'' yanıtını vermiştir.

Sude Yalçınkaya'nın Dövmesi Ne Anlama Geliyor?

Mehmet Şef'in kızı kimdir sorusunun yanında dövmesi de merak konusu olmuştu. Sude Yalçınkaya'nın yaptığı bir paylaşımda kolundaki dövmeyi görenler anlamını merak etmişti. Sude Yalçınkaya'nın babasının çocukken kaybettiği parmaklarının yer aldığı bir dövmesi olduğu bilinmektedir. 

Bu dövmeden sonra Mehmet Şef'in parmaklarına ne oldu sorusu tekrar gündeme gelmiştir. Mehmet Şef'in konuyla ilgili açıklaması ise şu şekildedir:

Ben de 5 yaşında yaşadım. Ben de iki arkadaşımla oynarken 3 tane parmağımı kaybettim. Bu bir lanet değil, bu bir kaza. Dolayısı ile ben de kapının önünde oynarken geçirdiğim bir kaza. Çoğu insan buna kıyma makinesi diyor. Çok yakın akrabalarımızdan biri benim evlenemeyeceğimi, bana kız vermeyeceğini düşünüyordu. İş yerlerine gittiğimde de bu korkuyla gidiyordum, almayabilirler mi düşünüyordum. Ama çoğu iş yerine de alındım, kariyer yaptım ve gördüğün gibi MasterChef Türkiye'de jüriyim.

Mehmet Yalçınkaya Kimdir?

Sude Yalcinkaya Kimdie 6

MasterChef’in sivri dilli jüri Mehmet Yalçınkaya, aslen Bolulu ve 46 yaşındadır.  Kendine has üslubu ve renkli kişiliğiyle MasterChef yarışmasında kendini sevdirmeyi başaran Mehmet Yalçınkaya birçok ödüle sahiptir.

MasterChef programıyla tanınan Mehmet Yalçınkaya eğitimini İstanbul Yemek Akademisi İnsan Anatomisi ve Sindirim Sistemi Bölümünde tamamlamıştır. 

Türkiye’nin MasterChef programında jürilik yapmasıyla tanıdığı Mehmet Yalçınkaya, Fransa, İtalya, Katar, Almanya ve Yunanistan gibi ülkelerde gastronomi ve mutfak koordinatörlüğü yapmıştır. Ayrıca Mehmet Yalçınkaya’nın biyografisi ve spesiyalleri Amerikanın ünlü Culinary'de Trend Chef dergisinde yayınlanmıştır.

Başarılı şef Mehmet Yalçınkaya, 2008’de Almanya'da dört yılda bir yapılan İKA/Olympiade der Köche A kategorisinde dünya üçüncüsü olmuştur. Öte yandan Mehmet Yalçınkaya, Türk mutfağı ile ilgili çeşitli fuar, festival ve yarışmalara katılarak madalya, şilt ve sertifikalar kazanmıştır.

Not: “Fusion Mutfak” akımını yapmış olduğu farklı tatların buluşmasını sağlayan çalışmalarıyla Türkiye’de ilk uygulayan şeflerden biri olmuştur.

Mehmet Yalçınkaya,  2012'de Türkiye Aşçılar Federasyonu Turculina Team Direktörü olarak Dünya Aşçılar Olimpiyatlarına katılmış ve dünya ikincisi olmuştur.

Mehmet Yalçınkaya, 2018 yılında Show TV ekranlarında yayınlanan daha sonra TV8 ekranlarında yayınlanmaya devam eden MasterChef programında Danilo Zanna ve Somer Sivrioğlu ile birlikte jürilik yapmaktadır.

Mehmet Yalçınkaya’nın Sude Yalçınkaya, Emre Yalçınkaya ve Utkan Yalçınkaya adında 3 çocuğu bulunmaktadır.

Sude Yalcinkaya Kimdir 4

Mehmet Yalçınkaya’nın kariyeri boyunca almış olduğu ödülleri aşağıdaki gibidir:

  • “En İyi Şef Ödülü” (TÜRES tarafından düzenlenen Türkiye Lezzet Ödüllerinde 500 bin kişinin üzerinde halk oylaması sonucunda.)
  • “Gümüş Madalya” Dünya Aşçılar Olimpiyatları / Türkiye Aşçılar Federasyonu Turculina Takım Kaptanlığı
  • “Bronz Madalya” Dünya Aşçılar Olimpiyatları / Euroturk Chefs Culinary Team Takım Kaptanlığı, Erfurt – Almanya
  • “A kategorisi Dünya Üçüncülüğü” Dünya Aşçılar Olimpiyatları – Erfurt – Almanya
  • “Euroturk Chefs Team Merit Diploma” Takım Halinde – Erfurt – Almanya

Mehmet Yalçınkaya'nın Kaç Çocuğu Var?

Mehmet Yalçınkaya'nın üç çocuğu olduğu bilinmektedir. Çocuklarının isimleri ise Utkan, Emre ve Sude'dir. Mehmet Şef'in oğulları Utkan ve Emre Yalçınkaya'nın da mutfak sektöründe çalışmaktadır. Sude Yalçınkaya'nın ise hangi bölümde okuduğuna dair bir bilgi bulunmamaktadır.

Mehmet Şef'in nasıl bir baba olduğu birçok kişi tarafından merak edilemktedir. Mehmet Şef çocuklarıyla ilişkisiyle ilgili şu şekilde bir açıklama yapmıştır:

İbrahim Tatlıses'in kızı uçakta olay çıkartmıştı! Gözyaşlarıyla kendini böyle savundu İbrahim Tatlıses'in kızı uçakta olay çıkartmıştı! Gözyaşlarıyla kendini böyle savundu

"Hiçbir konuda baskım yok. Sude’ye “Tek başına Beşiktaş’a git” dediğimde 11 yaşındaydı. Çocukları hiç evde tutmadım. Hepsine 16-17 yaşında yanlarında biz olmadan Avrupa turu teklif ettim. Dünyayı, hayatı görsünler istedim."

Kaynak: Ayşenur Yılmaz