CHP Manisa İl Başkanlığı önünde yoğun katılımla miting havasında gerçekleştirilen Balaban’ın il başkanlığı adaylığı açıklamasına CHP Manisa İl Başkanı Ali Kuyumcu, CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca, CHP Yunusemre İlçe Başkanı Heval Turan, Demokrat Parti İl Başkanı İdris Mecek, eski milletvekilleri, belediye meclis üyeleri, eski ilçe başkanları, il-ilçe kadın kolları ile gençlik kolları, sivil toplum örgütleri, mahalle muhtarları ve partililer katıldı. Açıklama öncesinde CHP’Li Balaban için ‘Semih Başkan’ sloganları atıldı. 

CHP İlçe Başkanları toplantısı yapıldı CHP İlçe Başkanları toplantısı yapıldı


“BALANBAN’IN YANINDA OLAN BİR İL BAŞKANIYIM”
Balaban’ın açıklama öncesinde söz alan CHP Manisa İl Başkanı Ali Kuyumcu, Balaban ile birlikte parti içinde yıllardır mücadele verdiğini ifade ederek, kendisinin Balaban’ın yanında olduğunu belirtti. 
CHP İl başkanı Kuyumcu yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Semih Balaban’ın birlikte çalıştığı takım arkadaşlarından biriyim. Doğal olarak belki bu sözlerimi yadırgayacaklar ama ben Semin Balaban’ın yanında olan bir il başkanıyım. Mutlaka bir başka arkadaşımızda çıkabilir. Aynı sevgiyle ile o adayımızı da burada konuk edeceğiz.”
 “KAN KUSTUK KIZILCIK ŞERBETİ İÇTİK”
Açıklamasının son kısmında tüm partilileri 24 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek il kongresine davet eden CHP’li Balaban sözlerini şöyle sonlandırdı: “Konuşulacak çok şey var. Bu zamana kadar basında ve kamuoyunda kan kusmamıza rağmen kızılcık şerbeti içtik. Partimiz en küçük bir şekilde rencide edecek ve karşı tarafa malzeme verecek hiçbir konuşma yapmadık. Adaylık açıklamamda da bunu yapmıyorum. Ama kongreler her şeyi konuşma yeridir. 24 Eylül tarihinde gerçekleştireceğimiz il kongresinde neyi konuşmamız gerekiyorsa onların hepsini saygı çerçevesinde konuşacağız. Tabanın gücünü hiç kimse engelleyemeyecek. Manisa’da da genel merkezde de tek adam yönetimine son vereceğiz.”
CHP İl Başkanlığına adaylığını açıklayan Semih Balaban, katılanlar tarafından dakikalarca alkışlandı.

Kaynak: Behzat Akcan