Barış Mahallesi'nde 84 evin bulunduğu Gülnar Sitesi'nde 5 Ocak'ta meydana gelen olayda 2 yaşındaki Batu Demir ve babası Aytuğ Demir hayatı kaybetti.

IMG-20230618-WA0009

IMG-20230618-WA0008

Salihli’de gerçekleştirilen yargılama sonucunda mahkeme, izinsiz kuyu açtırılması nedeniyle site yöneticisini birinci derecede suçlu buldu ve en üst sınırdan 18 yıl hapis cezası verdi, indirim de uygulamadı. Sondaj firması sahibi ile site yöneticilerine de 6 ile 7 yıl arasında değişen oranlarda ceza verildi.

AW797670_01

Kuyu faciasında eşini ve çocuğunu kaybeden Yağmur Demir, site yönetimi ve sondaj firması hakkında 10 milyon lira tutarında manevi, arttırmalı olarak ise 100 bin lira tutarında maddi tazminat davası açtı.

Davanın ikinci duruşması bugün Salihli adliyesinde görüldü.

WhatsApp Görsel 2023-10-24 saat 17.57.52_a36aae37

“KARŞI TARAF İTİRAZ ETTİ DAVA ÜST MAHKEMEDE”

Yağmur Demir’in avukatı Selçuk Kurt, duruşma sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Kurt; “Yargılama sürecinde sanıkların kabul edilmeyecek savunmaları oldu. Hatta şöyle bir savunma geldi, ‘Baba burada kusurludur, babanın burada kuyuya atlaması bir nevi intihardır, sonuçlarını bilerek ölüme gitmiştir’ şeklinde ifadeler oldu. Ancak bu ve buna benzer diğer savunmaları da mahkeme tarafından kabul edilmedi. Tüm sanıklar verilebilecek en üst sınırdan ceza aldılar. Bu birinci aşamaydı. İstinaf aşaması henüz devam ediyor. Taraflar mahkeme kararını bir üst mahkemeye taşıdılar. Muhtemelen bir sonraki mahkemeye de taşınacak. Orada yargılama devam edecek.” diye konuştu.

“KAÇAK YAPILMIŞ SONDAJ”

Sondaj işleminin kaçak olduğunu ifade eden Kurt; “Bu bölgede kesinlikle sondaj yasağı var. Kesinlikle yasak ve hiçbir izne tabi değil. Kaçak olarak açılmış bir kuyu. Açıldıktan sonra su bulunamamış ve yaklaşık 6 ay boyunca o vaziyette bırakılmış. Üzerine çer çöp konulmuş. Gizlenmiş daha doğrusu, öyle enteresan bir durum da var. Usulüne uygun kapatılmamış.” dedi. 

AW803785_06

AW798070_05

MANEVİ 10 MİLYON TUTARINDA TAZMİNAT İSTEMİ

Site yönetimine ve sondaj firmasına yönelik açılan tazminat davasının 2. duruşmasında tazminat için istenilen tutarın manevi 10 milyon lira,  maddi olarak da arttırmalı ilk etapta 100 bin lira olduğunu kaydeden Kurt, “Böyle bir acının parayla tarif edilme ihtimali yok. Ortada, eşini, çocuğunu kaybetmiş bir insan var. Davanın bugün itibariyle 2. duruşması görüldü. Bu tazminat davasını sorumlu site yöneticisi ve site kooperatif tüzel kişiliğine yani site yönetimine ayrıca sondaj firmasına yönelik açtık” ifadelerinde bulundu.  Avukat Selçuk Kurt, ayrıca müvekkilinin Norm Cıvata’ da iş hayatına devam ettiğini söyledi.

Sıla bebek olayında yeni detaylar Sıla bebek olayında yeni detaylar

DAVA İLERİ BİR TARİHE ATILDI

Tazminat davasındaki duruşma mahkeme tarafından 9 Ocak 2024 tarihine ertelenirken, bugün görülen duruşmaya Yağmur Demir’in anne ve babası katıldı.

DSC_0219

Kaynak: Onay Ozan