İsrail ile Filistin arasında yaşanan savaşla birlikte Filistin’deki sivil vatandaşlara yönelik saldırıların ve katliamların artması ile birlikte en arama motorlarında en çok arama yapılan kelime ‘Sefer emri” oldu.  

SEFER GÖREV EMRİ NEDİR?

Sefer görev emri, daha önceden Türk Silahlı Kuvvetlerinde askerlik görevini tamamlayan türk vatandaşlarının milli seferberlik ilan edilmesi ve savaş gibi durumlar söz konusu olduğunda tekrardan vatani askerlik görevine çağrılması anlamına gelmektedir.

SEFER GÖREVİ KİMLERE ÇIKAR?

Seferberlik emri, Personel Sefer Görev Emri, Muvazzaflık hizmetini tamamlamış yasal yaş sınırı içerisindeki personele Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyacını karşılamak üzere verilen emri nitelemektedir. Sefer görev emri tebliği, yalnızca personellere değil, askerliğini yapmış erlere de çıkabilmektedir.

SEFERBERLİK EMRİ ÇIKTIĞINDA NE YAPILIR?

Sefer görevi alan yükümlüler; seferberlik duyurusunda, duyuru saatinden başlayarak 6 saat içinde yola çıkmak, köy ve mahallelerinin askerlik şubesi merkezlerine olan uzaklıklarına göre, en yakın askerlik şubesinde veya sefer görevi aldığı birlikte bulunmak zorundadır.

Sefer görev emri çıkarılan yedek subayların kimlikleri Kuvvet Komutanlıklarına, erbaş ve erlerin kimlikleri de Millî Savunma Bakanlığı veya ilgili Kuvvet Komutanlıkları aracılığı ile askerlik daire başkanlıklarına bildirilir.

E- DEVLET’TEN KONTROL ETTMEK İÇİN TIKLA

Askerlik hizmetini yerine getirdiyseniz veya herhangi bir nedenle askerlik hizmetinden muaf tutulduysanız yükümlü olarak yeniden silahaltına alınamazsınız. Ancak Türk Silahlı Kuvvetlerinin personel ihtiyacını karşılamak üzere subay, sözleşmeli subay, astsubay, sözleşmeli astsubay, uzman erbaş, sözleşmeli erbaş/er statülerinde giriş sınavlarına başvurabilirsiniz.

Manisa Valisi Ünlü'den duygusal veda konuşması Manisa Valisi Ünlü'den duygusal veda konuşması

SEFER GÖREV EMRİ ALMAK İSTİYORUM. NE YAPMALIYIM?

Sefer görev emri; Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaçları gözönünde bulundurularak genç ve yeni terhis olmuş personelden başlamak suretiyle, personelin statüsüne ve muvazzaflık döneminde yetiştirildiği sınıf, branş ve ihtisasa uygun olarak Millî Savunma Bakanlığınca verilmektedir. İstek üzerine görevlendirme yapılmamaktadır.

SEFER GÖREV EMRİ HANGİ DURUMLARDA İPTAL EDİLİR?

Mevzuat gereği erteli olanlar, Yetkili Sağlık Kurullarınca yapılan muayene sonucunda "TSK'da Görev Yapamaz" veya "Askerliğe Elverişli Değildir" kararlı sağlık raporu verilenler, barış döneminde yukarı haddi bir yıldan çok, seferberlik ve savaş hâlinde ağır hapis veya aşağı haddi beş yıl veya daha fazla hapis cezasını gerektiren suçlardan haklarında soruşturma veya kovuşturma yapılanlar,seferberlik ve savaş hâllerinde bir yıldan fazla hürriyeti bağlayıcı cezaya mahkûm olanlar, yurtdışında devamlı ikamet etmekte olup sürekli oturma belgesine sahip olanlara verilmiş sefer görev emirleri iptal olunur. Ancak ihtiyaç olması halinde bu durumda olan yükümlülere de sefer görev emri verilebilmektedir.

Kaynak: Haber Merkezi