Etkinlikler kapsamında Kurtuluş Savaşı Kahramanı, Sartlı Nazmi Efe destanı sahnelendi.

  SART (5)-1

Sart tarihinin önemli şahsiyetlerinden Kurtuluş Savaşı Kahramanı Nazmi Efe’nin düşman askerlerine karşı sergilediği mücadele Meddah anlatısı ile sunuldu.

SART (3)-1

Çocuklar,  dinlediği olayları canlandırmak üzere kıyafetler giydikten sonra sınıf içinde Kurtuluş Savaşı anları heyecanla canlandırıldı.  Sınıf öğretmenini Kurtuluş Savaşı Kahramanlarına dönüşen öğrencilerinin fotoğraflarını çekip tarihe not düştü.

SART (4)-1

Müge Anlı Narin konusunda son noktayı koydu! Müge Anlı Narin konusunda son noktayı koydu!

Çocuklarla oyun oynamanın keyifli olduğunu belirten Meddah Uğur Ergin, Sart Mahallesi’nde kurdukları tiyatro topluluğuna katılmaları için çocukları davet etti.

Ergin, Nazmi Efe Destanı oyununu Haziran ayına kadar bölgedeki okulların tüm sınıf öğrencileri için sahnelemeye devam edeceklerini dile getirdi.

SART (2)-1

Şenliğin beşinci gününde Aydın Efeler Belediye Tiyatrosu İnteraktif Oyun Zamanı adlı gösterilerinin yansıra İzmir Foça Yarın Derneği tiyatro Topluluğu çocuklara Masal ve Efe hikâyelerini hediye edeceklerini belirten şenlik koordinatörü Dr. Ögr. Üyesi Rasim Aşın, Tiyatro Şenliğinin önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini söyledi.

Kaynak: İHA