O3 Medya imzalı Sandık Kokusu dizisi 6 Aralık 2023 tarihinde ilk bölümüyle Show TV ekranlarında seyirciyle buluştu.

sandik-kokusu-dizisi (1)-1

Her hafta merakla beklenen ve usta oyuncuların rol aldığı güçlü kadrosuyla dikkat çeken Sandık Kokusu dizisinin yönetmen koltuğunda Nezaket Coşkun oturuyor. Senaryosunu Melis Civelek ve Zeynep Gür'ün kaleme aldığı dizinin başrollerinde Demet Akbağ ve Özge Özpirinçci rol alıyor.

sandik-kokusu-dizisi (11)

Sandık Kokusu Konusu Nedir?

Üç çocuk annesi Karsu'nun yaşadığı büyük bir travma sonrası Adana'dan İstanbul'a gelişi ve hayata yeniden tutunma hikayesini anlatılıyor.

sandik-kokusu-dizisi (7)

Sandık Kokusu dizisinde, anne ve kızların öyküsü anlatılıyor... Filiz üçüncü çocuğunu dünyaya getiren kızı Karsu'ya yardıma gidiyor. Daha sonra pek de sorumluluk almak istemese de kızı biraz rahat etsin diye Karsu'nun oğlu Kuzey'i İstanbul'a götürmek üzere yola çıkıyor. Filiz ve Kuzey'in yolculuğu talihsiz bir olayla kabusa dönüyor. Kuzey kayboluyor... Kuzey'in kaybolması Karsu'nun hayatını alt üst ederken anne kız arasındaki bağların da tamamen kopmasına neden oluyor. Karsu ve Filiz, bir daha görüşmemek üzere birbirlerinin hayatından çıkıyor.
sandik-kokusu-dizisi (12)

‘Sandık Kokusu’ güçlü bir kadının ayakta kalma mücadelesini, aile olabilmenin, geçmişten gelen yüklere rağmen özgürleşebilmenin zorlu yolculuğunu derinlikli karakterleriyle izleyiciyi etkilemeye devam ediyor.

sandik-kokusu-dizisi (1)

Anne ve kızlarının hikayelerinin anlatıldığı dizide; hem gülebilir hem ağlayabilirsiniz. Sandık Kokusu dizisinde her zaman kendinizden bir şeyler bulabilirsiniz.

Sandık Kokusu Oyuncuları

  • Özge Özpirinçci- Karsu Çelik
  • Demet Akbağ- Filiz Çelik
  • Metin Akdülger- Atilla Saran
  • Necip Memili- Reha Özkan
  • Sarp Kaan Altınçapa- Kuzey
  • Levent Can
  • Mina Akdin
  • Ergun Kuyucu
  • Kayhan Açıkgöz
  • Nalan Okçuoğlu
  • Seda Türkmen
  • İnci Şen
  • Emre Şen
  • Sedef Pehlivanoğlu
  • Ece İrtem 

Sandık Kokusu Başrol Oyuncularının Karakterleri

Özge Özpirinçci- Karsu Çelik

ozge-ozpirincci-karsu

Hayat Karsu’yu ergenlikten beri yıpratmaya başlar. Ama o başına gelen her şeye rağmen dik duruşundan, kendince çözümler üretip hayata tutunmaktan asla vazgeçmez. Bu hayatta en çok da anne olmayı sevmiştir. Annesiyle olan çetrefilli ilişkisi, eşi ve çocuklarıyla yaşadıkları, anne olmanın verdiği yükümlülükler, onu zaman zaman isyan etme noktasına getirse de, asla pes etmez; Karsu kendi hikayesinin kahramanıdır.

Demet Akbağ- Filiz Çelik

demet-akbag-filiz

Filiz hep güçlü ve dominant bir karakterdir. Genç kızlığından beri güzelliği dillere destandır; yaşlanmak ise onun için bir kâbustan farksızdır. Yaşından genç giyinir, övgülerle beslenir. Acelecidir, kendi bildiği en doğrudur. Umursamaz, şen şakrak, alaycı yapısı, içindeki kırılgan kadını kamufle etmek içindir. Bunların yanında asla kötü bir anne değildir, ama zordur.

Metin Akdülger- Atilla Saran

metin-akdulger-atilla

Yeni kitabı için insanlardan mümkün olduğunca uzağa, inzivaya çekilen bir yazardır. Cennet Sitesi’ne Filiz’e kiracı olarak yerleşir. Kararlı ve sert biridir. Sakin ve kendi halinde gözükmesine rağmen herkesten sakladığı bir sırrı vardır. Çeşitli tesadüfler Atilla’yı Karsu ile arkadaşlığa sürükler. Gençliğini yaşayamamış olan Atilla, Karsu’nun doğallığı karşısında hayrete düşer.

Necip Memili- Reha Özkan

necip-memili-necip

Adanalı zengin bir ailenin oğludur. Karsu’yla kısa bir flört dönemi sonrası evlenmiş ve üç çocuk babası olmuştur. Karsu’yu hem çok sever hem de bir yandan nefret eder. Kompleksli bir adamdır. Karsu’nun donanımını içten içe kıskanır, onun kendinden iyi olmasını istemez, yersiz kıskançlıklar yaparak durduk yere gerginlik çıkarır. Onunla bir günü mutlu geçirmek imkansızdır.

Eyüp Sabri Tuncer Sahibi Kim? Neden Gündem Oldu? Eyüp Sabri Tuncer Sahibi Kim? Neden Gündem Oldu?

Sandık Kokusu hakkında genel bilgileri verdik. Peki dizi hakkında ortaya atılan iddia doğrultusunda Sandık Kokusu dizisi yasaklanacak mı?

Ünlü Yönetmenden 'Sandık Kokusu' Dizisiyle İlgili Şok İddia

Melis Civelek ilk bölümde otobüste kaybolan çocuk hikâyesinin Kızılcık Şerbeti’nde de Nilay rolüne hayat veren kızı Feyza Civelek’in bizzat yaşadığı olaydan esinlenerek yazdığını açıklamıştı.

sandik-kokusu-dizisi (8)

Ünlü yönetmen Cemal Şan ise attığı tweet’te, “Yaklaşık on beş yıl önce bir filmden ilham alarak İlker Barış ve ekibine ben yazdırmıştım. Sandık Kokusu adı da özgündür ama ne hikmetse dizi aynı isimle çekiliyor, ne benim ne de senaristin haberi yok. Büyük cesaret valla. Hadi ben alıştım, senariste yazık değil mi?” mesajını yayınladı. Cemal Şan 15 yıl önce aynı isimli, konusu da neredeyse aynı olan diziyi Avşar Film’in patronu Şükrü Avşar’ın Kanal D’ye hazırladığı ancak projenin çeşitli sebeplerden dolayı o dönem çekilemediğini belirtti. Cemal Şan, İlker Barış’ın diziyi yazdığı dönemde Melis Civelek’in de Kanal D’nin yöneticisi olduğunu belirtti ve “İlker Barış dava açarsa ben de destek veririm. Bu olacak iş değil” dedi. Meslek birliği Senarist-Bir’in de kurucuları arasında yer alan İlker Barış’ın konuyu yargıyı taşıyıp taşımayacağı merak konusu oldu.

cemal-san-tweet

Dizi Yasaklanabilir İddiası

Hukukçulara göre dizinin mahkeme kararıyla yasaklanabileceği iddia edildi. Henüz Show TV yönetiminden iddialara ilişkin bir açıklama yapılmaması dikkat çekti.

sandik-kokusu-dizisi (6)

Dizi hakkında diğer merak edilenlere değinelim…

Sandık Kokusu Dizisi Nerede Çekiliyor?

Yeni dizi Sandık Kokusu'nun çekimleri Adana'da başladı ve İstanbul'da devam edecek.

Sandık Kokusu Dizisi Hangi Kanalda ve Hangi Gün Yayınlanıyor?

Sandık Kokusu dizisi Show TV ekranlarında her hafta Çarşamba günleri saat 20.00’da yayınlanıyor.

sandik-kokusu-dizisi (13)

sandik-kokusu-dizisi (9)

sandik-kokusu-dizisi (10)

sandik-kokusu-dizisi (5)

sandik-kokusu-dizisi (2)

sandik-kokusu-dizisi (3)

Kaynak: Ayşenur Yılmaz