Gönüllü öğrenciler, 2 bin 700 yıllık antik kentte tarihe ışık oluyor Gönüllü öğrenciler, 2 bin 700 yıllık antik kentte tarihe ışık oluyor

Etkinlikler kapsamında, Ege Tiyatrolar Birliği’nin tiyatro ekiplerinden İzmir Yarın Derneği Tiyatro Topluluğu Hakikat Meddahları ekibi kurucusu Psikolog Meddah M. Ümit Görgülü ve Foça Yeryüzü Sahnesi yönetmeni Masal anlatıcısı Duygu Çokgezer ile Aydın Efeler Belediye Tiyatrosu sanatçısı Tuncer Candan ve oyuncu arkadaşları İnteraktif Oyun Zamanı adlı çocuk gösterilerini ücretsiz olarak sahneye koyacak.

SARDES (4)-1

Şenlik Kapsamında Malatya Turgut Özal Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Rasim Aşın Çocuklara Yaratıcı Drama çalışması ve Gezgin adlı oyunu sahneleyerek desteğini sürdürmüş olacak.

SARDES (3)

Sartlı Meddah Uğur Ergin'in Kurtuluş Savaşı kahramanı şehit Nazmi Efe hakkındaki canlandırması ile SATiTO tiyatro Topluluğunun kurucusu Mustafa Karaslan da kendi yazdığı “Yaşamak Tiyatro, Bozdağın Sihirbazı, Altın Kent Sardes ve Turist Meddah adlı 4 gösterisini izleyici çocuklar ile sahneleyecek. Salihli Sosyal hizmetler Müdürü Şair-Romancı Alim Yavuz da, 3. ve 4. Sınıflara Tiyatro Oyun Yazma Atölyesi yaparak Şenliğe katkıda bulunacak.

SARDES (2)-1

Şenliğin Genel Sanat Yönetmeni olan Şenliğin başlatıcısı Gönüllülük Hareketi üyesi Yrd. Doç.Dr. Rasim Aşın, "Şenliğin ilk gününde Şart Mustafa İlkokulu çocukları okul çıkışında tiyatro kostümleri ve aksesuarları giyerek Sart beldesi içerisinde "Yaşasın Tiyatro,  Tiyatro Hayattır, Heryer Tiyatro" gibi sözler eşliğinde gezerek coşku dolu anlar yaşadılar. Kortej sonunda çocuklar üşümesin diyerek kahvehanesinde gösterilerini yapmaları için mekânına davet eden köyün kahveci İsa Eryol ve köy halkının yoğun ilgisinden memnun olduk. Beldemizin Dionysos Tiyatro Şenliklerine sahip çıkarak desteklemesinden çok memnunuz. Şenliğimize katkı ve katılımda bulunan başta Salihli Turizm Derneği başkanımız Dinçer Oruç ve Gönüllülük Hareketi dostlarıma, Ege Tiyatrolar Birliğimize ve İzmir Yarın Derneği Hakikat Meddahları M.Ümit Görgülü ve Duygu Çokgezer Görgülü ile Aydın Efeler Belediye başkanı ve tiyatro ekibine, Tuncer Candan sanatdaşıma; Salihli ilçe sosyal Hizmetler Müdürümüz şair yazar Alim Yavuz ile Sartlı Meddah Uğur Ergin ve SATiTO kurucusu Mustafa Karaslan ve arkadaşları Muhammet Öksüz, Fikret Sabah, Tolga Yolaçan,  Hakan Yıldız, Salim Şirin, Erol Sert, Mert Öztunç, Süleyman Akkaya ve Sümeyye Alan Öğretmenim yanı sıra Sart Mustafa ilkokulu Müdürü ve öğretmenleri ile Salihli Kaymakamlığımız ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze katkı ve katılımları için teşekkür ederim ”dedi.

Kaynak: Fatma Uysal