Öztürk, Akören Mahallesinde faaliyet gösteren Sevgi Bağları Tarım İşletmesi'ne ait bağda üzüm hasadına katıldı.

Hasat (1)-3

Hasat sonrası işletmeyi gezen İl Müdürü Öztürk ve beraberindeki heyet işletme sahibi İhsan Yumlu’dan bilgiler aldı.

Hasat (2)-3Manisa’nın, Kurutmalık Üzüm ve Sofralık Üzüm üretiminde ülke birincisi olduğunu ifade eden İl Müdürü Metin Öztürk; “Ülkemizdeki Kurutmalık Çekirdeksiz Üzümün yüzde 92’si İlimizde üretilmektedir. Ülkemizin geleneksel ihracat ürünlerinden biri olan çekirdeksiz kuru üzüm ihracatının tamamına yakını da Manisa'dan gerçekleşmektedir. Geçtiğimiz yıl yaklaşık 500 milyon dolarlık üzüm ihracatı gerçekleştiren Manisa, bu yıl da bu rakamı daha da yukarılara taşımayı hedeflemektedir. Hasat ve kurutma çalışmalarında üreticilerimize kolaylıklar diliyor, sezonun hayırlı ve uğurlu olmasını,  ürünlerinin bol, kazançlarının bereketli olmasını temenni ediyorum” dedi.

Hasat (3)-3

Hasat çalışmasına; Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, İl Müdür Yardımcısı Serdar Mersinli, Bakanlık Başmüfettişi Fatih Köseoğlu, Müfettiş Hüseyin Mümtaz Şahin, Bakanlık Kontrolörleri İlker Karlık, Kadir Işık, Salihli İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ali Demir katıldı.

Hasat (6)-3

Kaçak kazı sonucu Salihli'den kaçırılan 2 bin 500 yıllık eser, yeniden Türkiye'de... Kaçak kazı sonucu Salihli'den kaçırılan 2 bin 500 yıllık eser, yeniden Türkiye'de...

Hasat (5)-3

Hasat (4)-3

Muhabir: ONAY OZAN