Salihli’de çiftçiler gerek aileleri gerekse de pazarlarda satışı yapılmak üzere evlerinin önünde kurdukları kazanlarda pekmez kaynatıyor.

Aa5Da9B5 64E0 4050 9143 64A7A1B44Dd5

Özellikle kış aylarında tüketilen şifa kaynağı pekmez, üzümün havuzlarda çiğnenip çuvallarda konulduktan sonra suyu alınarak özel toprağı ile kaynatılmasıyla hazırlanıyor.

Aa5Da9B5 64E0 4050 9143 64A7A1B44Dd5

Salihli’de çok sayıda mahallede devam eden pekmez kaynatma işlemi hakkında konuşan  mahalle sakinleri "Kendi bahçemizden organik olarak yetiştirdiğimiz üzümlerden pekmez yapıyoruz. Pekmez kış sofralarının vazgeçilmezi bir şifa kaynağı. Yapımı zor olsa bile yemesi güzel zahmetine değer" dedi.

D369401F 869E 4Bd7 90Aa Affa6B95028B

Salihli’de tırın dorsesi alev alev yandı Salihli’de tırın dorsesi alev alev yandı

Ce1E9534 Acfe 4A4A Af9D Eecab0E7D5B8

A71572F3 C6A5 430A B6Fb 215738Fe17E0

Muhabir: ONAY OZAN