“18 yaş üstü tiyatro sanatına meraklı, istekli, hevesli her yaş grubu ve meslekten tiyatro sever gönüllülerle Uygulamalı Tiyatro Kursu kapsamında yılda 2 yetişkin ve 1 Çocuk Tiyatrosu Oyunu çıkarmak üzere çalışmaları yapılacaktır” dedi.

Aşın “Çocuk Tiyatrosu -8-9-10 yaş ve 11-12-13-14 yaş grupları, ilkokul -Salı günleri - Saat 15.00-16.30 ortaokul - Salı Günleri Saat 17.00-18.30. İlkokul ikinci sınıf öğrencilerinden ortaokul sekizinci sınıf öğrencilerine kadar olan yaş aralığının yer aldığı grubumuzda, dikkat ve algı çalışmaları üzerinden çocuklarımızın hayal dünyasını geliştirmek, özgüvenlerini arttırmak ve uygulama becerisi kazandırmak üzerine çalışmalar yapılmaktadır.

TEMEL OYUNCULUK GRUBU

Lise düzeyi öğrencilerin ve yetişkin katılımcıların yer aldığı temel oyunculuk grubumuzda, katılımcılarımızla ses-nefes, duruş, dikkat, senkronizasyon, doğaçlama, diyafram, yorumlama, dramaturgi, tirad ve diyalog çalışmaları gerçekleştirilmektedir. Yaş gruplarına göre farklı sınıflarda eğitim alan katılımcılarımız, tiyatro oyunculuğu üzerine önce yanlış bildiklerini düzeltme daha sonra ise bilinmesi gereken temel eğitimleri alarak bir oyun çıkarmaya hazır hale gelmeleri sağlanmaktadır.

DRAMA KURSLARI

Drama kursları 5-7 YAŞ İçin ve 8-12 yaş ile yetişkinlere kişisel gelişim ve akademik başarının artırılması amaçlı Drama çalışmalarının ardından masal anlatımı ve çeşitli sunumlarla yapılan yorumlama ve gözlem çalışmaları ile çocuklarımızın bir sonraki grup olan temel oyunculuk grubuna geçişin hazırlık çalışmaları yapılmaktadır.

KADINLAR TİYATRO TOPLULUĞU

ENGELSİZ TİYATRO

OYUN-PROJE GRUBU

"Yaratıcı drama ve oyunculuk" ya da "temel oyunculuk" grubunda eğitimlere katılmış ve en az bir seneyi tamamlamış olan katılımcılarımızın yer aldığı oyun-proje grubunda; katılımcılarımızın hayallerini sahneye aktarabilmesi adına "hikaye yazma" çalışmalar ve "hikayemizi oyuna dönüştürelim çalışmaları ile oyun yazma atölyesi yapılmaktadır.

Yazılan oyunlar, yazan katılımcılar tarafından fonetik ve dramaturgi çalışmaları yapılarak masa başında okuma ve yorumlama provalarına başlar. Katılımcıların süreç içerisindeki durumlarına göre oyun sahnelenmesi için reji provalarına geçilir. Sürecin başarılı olması halinde oyun seyirci karşısında gösterime çıkar.

Salihli Devlet Hastanesine ek hizmet binası Salihli Devlet Hastanesine ek hizmet binası

KONSERVATUAR VE GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

Üniversitelerin oyunculuk bölümleri yetenek sınavlarına hazırlanmak isteyen katılımcılarımızın yer aldığı grubumuzda, ses-nefes, diyafram, fonetik, doğaçlama, yorumlama, metin analizi çalışmalarının ardından sınavlarda istenen koşulları yerine getirmek üzere, isteğe bağlı olan komedi ve trajedi türünde birer adet tirad ve okulların zorunlu olarak istediği tirad çalışmaları yapılmaktadır. Çalışmalarımız birebir eğitim şeklinde başlarken, tirad çalışmaları ile beraber grup çalışmasına dönmektedir.  Birebir yapılan eğitimlerde katılımcıların birbirinden etkilenmesi önlenmeye çalışılırken, grup çalışması olan eğitimlerde birbirlerini yorumlayarak gözlem ve yorumlama yeteneklerini geliştirmek amaçlanmaktadır”

Muhabir: Fatma Uysal