Tiyatro topluluğunun kurucusu Mustafa Karaaslan’ın yazıp, rol aldığı ve rejisini Sartlı Meddah Uğur Ergin ile birlikte yaptığı “Yaşamak” isimli oyunu, kahvehanelerde sahnelemeye başladılar.

Süleyman Akkaya, Salim Şİrin, Fikret Sabah, Hakan Sabah, Sartlı Meddah Uğur Ergin ile Mustafa Karaslan’ın yeraldığı Tiyatro Topluluğunun Süpervizörlüğünü Dr.Ögr Üyesi Rasim Aşın yapıyor.

Sart Tiyatro Topluluğu, Antik Sardes Kenti Ören Yerindeki tarihi ve doğal güzellikleri ile mitolojik öyküleri sahnelendirmeyi misyon ve vizyon edinerek gelecek kuşaklara taşımak üzere çocuk, genç ve yetişkinler için oyunlar yazıp sahnelemeye ve bölge insanımızın yaşadığı şehre karşı aidiyet duygusunu geliştirmeye devam edeceklerini belirtildi.

b-11

Manisa Şehir Tiyatrosu ekim ayında perdelerini açıyor Manisa Şehir Tiyatrosu ekim ayında perdelerini açıyor

Ortaoyunu türünde Köy Seyirlik Oyunları tadında meydanda oynanan oyunda Tiyatro aşığı lise öğrencisi gencin yıllar öncesinde tiyatro yaptığını öğrendiği dedesinin köyün kahvehanesini isletirken müşterilerle dedesine bir oyun oynaması ile gelişen olaylar "Oyun İçinde Oyun" şeklinde gelişir.

c-5

Oyunda görev alan herkes keyif içinde rollerinin hakkını verdikleri için Sart Mahallesi’nin yanı sıra Keskinler, Başlıoğlu, Çaypınar, Çaltılı, Hasalan, Kapancı, Mersindere köylerinde kahvehane gösterilerindeki seyircilerden büyük alkış alıyorlar. 
Tiyatro topluluğunun kurucusu Mustafa Karaaslan, oyununda görev alan ekibe ve seyircilere teşekkürler ini sunarak Sart Beldesi’nin tanıtılmasında 8 yıldır her türlü destek veren ve Tiyatro hocalığı yapan ustası Rasim Aşına minnettarlığını belirtti.

Kaynak: Behzat Akcan