Hacıbektaşlı Mahallesi girişi Gümüş Çayı mevkiinde gerçekleştirilen etkinlikte konuklara kazanlarda pişirilen keşkek ikram edilirken, Selendi İlçesi’nden gelen cirit kulüplerinin cirit müsabakaları ise adeta nefesleri kesti.

K A P A K-144

Etkinliklere Salihli Kaymakamı Ali Güldoğan, Selendi Kaymakamı Mustafa İlker Kara, Salihli Belediye Başkanı Mazlum Nurlu, Selendi Belediye Başkanı Murat Daban, Salihli ve Selendi İlçelerinin Belediye Başkan Yardımcıları,  protokol üyeleri, siyasi partilerin başkan ve yönetim kurulu üyeleri davetliler ve iki ilçenin sakinleri katıldı.

Kapak 1-4

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan etkinliklerin açılış konuşmasını Selendililer Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Bozdoğan yaptı.     

   Selendi̇ (17)

Bozdoğan,” Salihli’de Selendililer Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği olarak geleneksel hale getirdiğimiz keşkek ve cirit etkinliğinin bu yıl 7,’ncisini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu etkinliğimize katılarak bizlere destek veren kurum, kuruluş ve Selendi Atlı Spor Kulüpleri başkanlarına teşekkür ederim. Salihli’de yaklaşık 20 bin Selendili hemşerimiz var. Diğer İl ve ilçelerde de çok sayıda Selendili hemşerilerimiz yaşamaktadır. 

Selendi̇ (15)

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi arkadaşlar gidip Toros dağlarına bakınız orada bir Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda duman tütüyor ise şunu çok iyi biliniz ki bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet asla bizi yenemez. Allaha şükür dumanımız her yerde tütüyor, Yörük Türkün özüdür. Devletin kurumunda en çok emeği olan toplumdur. Dünyanın neresine giderseniz gidin mutlaka bir Selendili ile karşılaşırsınız. Selendililer göç sebebi ile yurdun her yerine yerleşmiştir. Diğer ilçelerde de pek çok hemşerimiz yaşamaktadır. Derneğimizin kuruluş amacı Salihli 'de yaşayan Selendililer arasında dayanışmayı yardımlaşmayı gerçekleştirmenin yanında, Selendi’nin kültürünü yaşadığımız doyduğumuz yerlerde yeni nesillere aktarmaktır. Derneğimizde emeği geçen eski dernek başkanlarımıza ve yönetimde bulunan arkadaşlara teşekkürü bir borç bilirim. Bizden sonra Turgutlu da Manisa da İzmir de Uşakta ve Kulada Selendililer Dernekleri kurulmuş olup, aynı amaç ile hizmet vermektedirler onlara da buradan teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Selendi̇ (14)

Selendi Belediye Başkanı Murat Daban,” Salihli’de Selendililer Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin geleneksel hale getirdiği keşkek ve cirit etkinliğin de sizlerle bir araya gelmekten mutluluk duyduğum kadar hüzün içinde olduğumu da belirtmek istiyorum. Çünkü Salihli, Turgutlu, Manisa, Uşak ve İzmir’de Selendi’nin nüfusundan fazla Selendili var. Keşke hep birlikte yaşamış olsaydık. Hani ‘Doğduğun yer değil, doyduğun yer’ diyorlar ya Maalesef tam olarak böyle durum ile karşı karşıyayız” dedi.

Selendi̇ (8)-1

Salihli Belediye Başkanı Mazlum Nurlu, ”Salihli’de Selendili hemşerilerimizin düzenlemiş olduğu Keşkek ve Cirit günü etkinliklerini geleneksel hale getirdikleri için teşekkür ediyorum. Selendi Belediye Başkanımız Murat Daban konuşmasında tatlı bir sitemle göndermede bulundu.  Salihli coğrafi konumu ve nüfus yoğunluğu bakımından Manisa’nın önemli bir ilçesi. Ve aynı zamanda diğer ilçelerden de göç alan güzel bir ilçe. Kula, Selendi, Demirci ve diğer ilçelerimizden gelen tüm hemşerilerimiz bizim bağrımızın içindedir. Salihli’de yaşamını sürdüren hemşerilerimizin bazılarının  nüfusunda doğum yeri Selendi yazıyor. Bir çoğuda Salihli’de doğmuştur. Bu güzel coğrafyada kimimiz Kürt, kimimiz Laz, kimimiz Çerkez, kimimiz Yörük, kimimiz Roman, kimimiz Boşnak ama hepimiz biriz, hepimiz Türküz, hepimiz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız. Selendili hemşerilerimizin düzenlemiş olduğu ve geleneksel hale getirdiği keşkek ve cirit gününü kutluyorum ”dedi.

Selendi̇ (7)

Selendi Kaymakamı Mustafa İlker Kara,” Selendi’de görev sürem sona erdi. Bu etkinlikte son kez sizlerle birlikteyim. Görev süremin sona ermesi nedeniyle Selendi’ye veda etmenin zamanı geldi. Selendi’de bir deyim var, ’Selendi’nin sarı sarı samanı yine geldi ayrılmanın zamanı’ diyerek sizlerden ayrılıyorum”  dedi.

Selendi̇ (6)-3

Salihli Kaymakamı Ali Güldoğan” Selendililer Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından organize edilen ve bu yıl Yedincisi gerçekleştirilen geleneksel keşkek ve cirit günü etkinliğinde sizlerle olmaktan mutluyum. Cirit, Orta Asya ve Anadolu’da yüzyıllardır oynanan ata sporumuz. Cirit sporunun ustaları at üstünde hünerlerini sergiledi. Keşkek, Anadolu’nun dört bir tarafında lezzetiyle damak çatlatan çok güzel bir yemek çeşidi olup düğünlerimizin ve bayramlarımızın yemeğidir. Geleneklerimize sahip çıkarak bizleri bu güzel etkinlikle buluşturan Selendililer Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Bozdoğan ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. Görev süresi sona eren Selendi Kaymakamı Mustafa İlker Kara’ya yeni görevinde başarılar dilerim” dedi.

Selendi̇ (13)-1

Selendi̇ (12)

Selendi̇ (11)-1

Selendililer Derneği’nden geleneksel 'Keşkek ve Cirit Oyunları' etkinliğine davet Selendililer Derneği’nden geleneksel 'Keşkek ve Cirit Oyunları' etkinliğine davet

Selendi̇ (10)

Selendi̇ (5)-5

Selendi̇ (4)-9

Selendi̇ (2)-8

Selendi̇ (1)-14

Muhabir: Fatma Uysal