‘Artık Dur De’ sloganıyla gerçekleştirilen basın açıklamasında CHP Salihli İlçe Başkanı Enver Akgün,  Kadın Kolları Başkanı Müyesser Keskiner ve yönetim kurulu, Gençlik Kolları ile Kara Aslar Motosiklet Grubu, Lydians Motosiklet Kulübü ve vatandaşlar katıldı.

Kapak (2)-17

Basın açıklamasını okuyan CHP Salihli Gençlik Kolları Başkanı Diş Hekimi Abidin Bulut “Bugün burada, toplumumuzun en büyük sorunlarından biri olan kadın cinayetleri hakkında konuşmak için toplandık. 2024 yılının geride bıraktığımız 9.5 aylık kısmında tam 297 kadın öldürüldü. Her biri, bir anne, bir kız kardeş, bir eş, bir arkadaş… Her biri, bu ülkenin geleceği olan bir hayat” dedi.

Kapak (1)-16

Bulut “Bu rakamlar sadece bir istatistik değil, her dakika artmakta olan kadın cinayetlerinin, kadınların her gün hayatta kalma mücadelesi verdiğinin acı bir gerçeğidir. Biz kadınlar, bu ülkede sadece eşitlik için değil, hayatta kalabilmek için mücadele ediyoruz! Mücadelesinde yenik düşen, katledilen kadınların haklarını ararken körelmiş, kokuşmuş, yozlaşmış zihniyetlerin hukuksuz bariyerleriyle karşılaşmaktayız. Bu çökertilmiş sistemde var olan gerici zihniyetlerin yol açtığı şiddet sarmalı ile mücadele etmekteyiz. Bu şiddet sarmalı, hukuksuzluğun bir sonucu olarak erkek failleri aklayan ve cezasız bırakan şiddeti toplumda meşrulaştıran tutumların sonucunda ortaya çıkmıştır. İstanbul Sözleşmesi’nin hukuksuzca feshedilmesiyle daha da derinleşmiştir. İstanbul Sözleşmesi, kadınların yaşam hakkını savunan bir güvenceydi! Sözleşmenin feshi, katillere, tacizcilere, kadın düşmanlarına verilen bir cesarettir. Bizler, bu cesaretin bedelini canlarımızla ödüyoruz” dedi.

Kadin (2)-2

Kara Aslar Motosiklet Grubu adına konuşan Nisa Ayaydın ise “Bugün burada toplanmamızın nedeni sizlerin de bildiği gibi son zamanlarda fazlasıyla artan kadın çocuk ve bebeklere yapılan iğrenç eylemlerdir. Her şeyin bir başlangıcı olduğu gibi tıpkı kadın cinayetlerinin de bir başlangıcı var, şiddet. Şiddet sadece fiziksel temas ile değil psikolojik ve dahası cinsel olarak ta uygulanıyor ve maalesef ki kadına ve çocuklara yönelik olan bu şiddet azalmak yerine gün geçtikçe daha da çoğalıyor. Bununda en temel nedenlerinin başında eğitim yer alıyor. Eğitim ailede başlıyor ve okulda ve sosyal ortamda devam ediyor, bugün ve bu zamana kadar yapılan kadına ve çocuklara yapılan cinayetlerde istismarlarda ve daha fazlasında en önemli rol oynayan şey de eğitimdir. Aile içi eşitliğin olmayışı ayı zamanda sen bir kadınsın yapamazsın adı altında kadınlarımızın özgüveninin düşürülmesi gibi birçok etken rol oynamaktadır ve bunları düzeltmek için çaba sarf etsek de bu algıyı yıkmak istesek de gün geçtikçe daha da kötüye gitmekteyiz” dedi.

Salihli’de otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1’i çocuk 2 yaralı Salihli’de otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1’i çocuk 2 yaralı

Kadin (8)

Kadin (7)

Kadin (6)

Kadin (4)-2

Kadin (1)-1

Muhabir: Onay Ozan