Üzüm bağlarının sağlıklı bir şekilde gelişebilmesi için budama işlemleri büyük bir titizlikle yapılıyor. Kesilen çubuklar, kırma makinalarında kırıldıktan sonra gübre olması için bağların içine bırakılıyor.
Üzüm yetiştiricisi Veli Uysal, bu yılki budama çalışmalarının uzun bir süredir devam ettiğini belirterek, "Budama çalışmalarına vakit buldukça devam ediyoruz. Kışın zorlu şartlara rağmen çalışarak istediğimiz kaliteyi ve verimi elde etmeye gayret ediyoruz. Budama yapılmadığı takdirde bağlar yaşlanır ve verim düşer. Bu yüzden bağların gençleşmesi ve daha kaliteli ürün alabilmek için çubukları doğru şekilde kesiyoruz. Bağları mutlaka budamamız şart. Bağlarda kestiğimiz çubukları da kırma makinalarımızla kırarak bağımızın içinde bırakıyoruz. Bu çubuklar hemen çürüdüğü için gübre haline geliyor" dedi.