Damatlı Mahallesi'nde bir süre öncesine kadar ibadete açık olan ve 18 ile 19. Yüz yıllarda sıkça görülen kalem işi süslemelerle muhteşem bir görünüme sahip olan cami duvarlarındaki çatlaklar ve çatısındaki çökmeler nedeniyle yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya.

13-58

Mahalle halkı,  gerekli önlem alınmazsa eşine ender rastlanır güzellikteki camiyi tamamen kaybetme riski ile karşı karşıya olduklarını söyledi.

11-66

Mahallenin tarihinin bile 250 yıldan fazla olduğunu vatandaşlar, 1990'lı yıllarda ibadet yapılabilen caminin mahalleye yeni yapılan camiden sonra kullanılmamaya başlandığını söyledi.

8-103

Mahalle halkı 'Damatlı Mahallesi, sadece Salihli'nin değil bu bölgenin bile en eski yerleşim birimlerinden birisi. Caminin bahçesinde 3 adet mezar bulunuyor. Bu mezar taşlarında yazılan yazıların tercümesinde kişilerin 250 yıl önce buraya gömüldükleri anlaşıldı. Bizler caminin en az 150 yıllık olduğunu varsayıyoruz. Ancak bu caminin kesinlikle 150 yıldan fazla bir süredir burada olduğunu biliyoruz. Cami ile ilgili zaman zaman yapılan incelemelerde yapılış tarihine ilişkin resmi bir done bulunamadı'

AB'de toplatma kararı alınmıştı... Ünlü Türk markası Eyüp Sabri Tuncer’den yeni açıklama! AB'de toplatma kararı alınmıştı... Ünlü Türk markası Eyüp Sabri Tuncer’den yeni açıklama!

7-138

Tarihi caminin hikayesi daha önce de birçok kez basında yer almış, yetkililer gerekli çalışmaların yapılacağı sözünü vermişti.

3-281

Kaynak: Onay Ozan