Salihli Ata Sanayi sitesi Salihli Merkezi Eğitim Merkezi karşısında bulunan oto tamirhanesinde 2 çocuk annesi Hatice Erbilir, eşine oto tamir bakım konusunda yardım ediyor. Yaklaşık 20 yıldır bu mesleğin içinde olduğuna vurgu yapan Özbilir, ‘ Çocuklarımızı bu tamirhane sayesinde büyüttük. Mesleğimi seviyorum’ ifadelerinde bulundu.66C57Eac 24C5 41Fa A705 Df835Bb0A262

Meslekle tanışma hikayesini paylaşan Erbilir,

"Çocuklarımı yaklaşık 20 yıl önce baba mesleğini öğrenmeleri için işyerine getiriyordum. Çocuklarım birlikte işyerine gelip giderken, eşim yardım etmeye başladım. Kısa süre sonra işe alıştım. Eşim 'kal yardım edersin' dedikçe buraya daha çok bağlandım. İlk zamanlarda iş yerine gelen müşteriler şaşırıyorlardı ama şimdi sanayi sitesinin Hatice Ustası oldum. Sabah eşim ve çocuğumla birlikte geliyoruz, akşam eşim ve çocuğumla birlikte eve dönüyorum. Çocuklarımın biri yanımızda oda bu mesleğin içine girdi, diğer çocuğum ise üniversitede otomotiv mühendisliğini bitirdi. Oda öğretmenlik yapıyor. "

ifadelerine yer verdi.  

Kaçak kazı sonucu Salihli'den kaçırılan 2 bin 500 yıllık eser, yeniden Türkiye'de... Kaçak kazı sonucu Salihli'den kaçırılan 2 bin 500 yıllık eser, yeniden Türkiye'de...

“MESLEĞİ TAMAMEN BURADA ÖĞRENDİM”

D S C 0335

 Meslekle alakalı her şeyi burada öğrendiğini dile getiren Erbilir, “Mesleği tamamen burada öğrendim. Yaklaşık 20 yıldır bu mesleğin içerisindeyim ve burada yaşlandım. Eşim emekli oldu şimdi o bana yardım ediyor. Benimde emekliliğim yakın” dedi.  

Eşinin, otomobil tamiri konusunda artık ustalaştığını kaydeden Hüseyin Erbilir ise,

'Eşim yanıma gelip gittikçe otomobil tamiri konusunda uzmanlaştı. İşyerimden ayrılmak zorunda kaldığımda gözüm arkada kalmıyor. Ben yokken gelen otomobillerin hemen hemen bütün sorunlarını rahatlıkla çözebiliyor. Eşim, işyerinde bana çok fazla yardımcı oluyor. İşyerimizi beraber açıp beraber kapatıyoruz. Fren balata değişimi, silindir kapağı sökümü gibi aklınıza gelebilecek bütün arızaları rahatlıkla yapabiliyor. Hayat boyu en büyük destekçim eşim. Başarımın, başarımızın sırrı eşim.”

İfadelerine yer verdi.

D S C 0342-1

Editör: Onay Ozan