Salihli merkezli aracılığı ile Türkiye’nin dünyaya tanıtımı için önemli çalışmalara hizmet atacaklarını kaydeden Petekkaya, “Derneğimiz, Türkiye’nin bölgedeki tarım ve hayvancılık alanında coğrafi ve stratejik gücünü ön plana çıkarmasında önemli katkı verecektir” dedi.

Altında rekor haftası! Fiyatlar yatırımcısını sevindirdi! Altında rekor haftası! Fiyatlar yatırımcısını sevindirdi!

HAYVAN (3)

Yem ve Gıda Katkıları Takviye Edici Hayvan ve İnsan Sağlığı Ürünleri, Üretici ve İhracatçıları Derneği Başkanı Doktor Ercan Petekkaya, Ankara temasları kapsamında Yem Daire Başkanı Kayahan Kayhan, Gıda İşletmeleri ve Kodeks Daire Başkanı Selim Kaplan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Uzmanı Ahmet Güngör, Genel Müdür vekilimiz Ersin Dilber ve Bakan Yardımcısı Ahmet Gümen ile bir araya geldiklerini söyledi.

HAYVAN (4)

Ziyaretler hakkında bilgi veren Petekkaya “Ankara’da gerçekleştirdiğimiz görüşmelerde, derneğimizin yem ve gıda katkıları, bitkisel ekstreler, uçucu yağlar, takviye edici gıdalar, aroma terapi ürünleri başta olmak üzere veteriner tıbbi ürünler, fonksiyonel tarım alanlarındaki gelişmeleri değerlendirdik. Bizler, derneğimizi Dünya standartlarında üretim yapan ilgili sektörlerdeki Türk sanayicisinin  dünyaya tanıtımına katkı verebilmek amacıyla kurduk. Gerek yem sektörüne ve gerekse ülke hayvancılığına olası katkılarımızın neler olabileceği konusunda görüşmelerde bulunduk” dedi.

HAYVAN (1)

Petekkaya ayrıca “Yönetim kurulu üyelerimiz ile birlikte Gıda İşletmeleri ve Kodeks Daire Başkanlığında ile toplantı gerçekleştirdik. Bu toplantıda ülkemizde özellikle yem ve gıdada takviye edici ürünlerin geldiği nokta, yapılan olası taklit ve tağşişlerin durumu önlem mekanizmaları vb. konularında karşılıklı fikir alışverişinde bulunduk. Ziyaretlerimizde, derneğimizin, fonksiyonel tarım, hayvan besleme ve beslenme hastalıkları, yem ve gıda katkıları, bitkisel ekstreler, uçucu yağlar, takviye edici gıdalar, aroma terapi ürünleri ile ilgili tüm Türkiye’de kurulu olan ve tamamen Türk sermayesi ile yönetilen sektör sanayicileri ve ülkemizde dünya standartlarında üretim yapıp Dünya’ya ihracat yapan şirketleri bir çatı altında toplama amacımızın nedenlerini anlattık. Hayvancılık, tarım, gıda alanlarında dünya ölçeğinde Türkiye’nin ekonomik gücünü ve üretim potansiyelini en iyi şekilde değerlendirerek ulusal ve uluslararası ekonomik politikalarına oluşturulmasına katkıda bulunmayla ilgili hedeflerimizi tüm kurumlara ilettik. Ülkemizin bölgedeki coğrafi ve stratejik gücünü ön plana çıkarmak suretiyle tanıtımına katkıda bulunulması kullanılan ürünlerin mümkün olduğunca yerli firmalardan temin edilmesini sağlamak ve bunları dünyanın farklı ülkelerindeki pazarlara sokmak için faaliyetlerde bulunmak, Türkiye’nin uluslararası ekonomik sosyal ve kültürel ilişki, iletişim, temsil ve işbirliği ağlarının geliştirilmesine dolaylı katkı sağlayacağı konusu öncelikli olarak ele alınmasının gerekli olacağını belirtilmiştir” belirttik.

Kaynak: Onay Ozan