Salihli Tren İstasyonu’ndan Manisa Tren İstasyonu’na anahat bölgesel trenler ile mavi tren haftanın her günü düzenli olarak tren seferleri düzenlemektedir. Ortalama olarak 1 saat 6 dakika süren bu seferler birçok insan tarafından tercih edilmektedir. Salihli Manisa tren saatleri ve fiyatları herkes çok merak ediyor. İşte saatleri.

Salihli Manisa Tren Saatleri 2023

TCDD’ye ait anahat bölgesel trenler ve Konya Mavi Tren bu güzergahta her gün tren seferi yapmaktadır. Bu hattaki trenler genellikle 2+1 koltuklu pulman tip vagonlardan oluşmaktadır.

Ayrıca vagonlarda tuvalet/lavabo, klima ve elektrik prizi gibi imkanlar da mevcuttur. Mavi Tren’de ise bunların yanı sıra yemekli ve yataklı vagon tercihi bulunmaktadır.

Salihli Gar’ı ile Manisa Gar’ı arasında günde 7 tren seferi gerçekleşmektedir. İlk tren, saat 05:05'te hareket etmektedir.

Bu sabah treni Salihli’de yaşayan ve Celal Bayar üniversite Manisa Kampüsü’nde okuyan öğrenciler ya da Manisa’da çalışan kişiler tarafından sıkça tercih edilmektedir. Son tren ise saat 19:36'da hareket etmektedir.

Salihli  Manisa Tren Saatleri 

Kalkış Varış Süre Tren Bilet Fiyatı
05.05 06.11 1 saat 6 dakika Konya Mavi Treni 80 TL
06.15 07.22 1 saat 7 dakika Alaşehir - Basmane Treni 55 TL
07.55 09.01 1 saat 6 dakika Alaşehir - Basmane Treni 55 TL
09.24 10.31 1 saat 7 dakika Basmane - Uşak Treni 55 TL
15.35 16.42 1 saat 7 dakika Alaşehir - Basmane Treni 55 TL
18.03 19.13 1 saat 10 dakika Alaşehir - Basmane Treni 55 TL
19.36 20.40 1 saat 4 dakika Basmane - Uşak Treni 55 TL

Salihli - Manisa tren bileti ne kadar?

Salihli - Manisa tren bileti ne kadar? sorusu toplu taşıma bilet ücretlerine sık sık gelen zamlar nedeniyle oldukça merak edilip aratılır hale geldi. Salihli - Manisa tren seferleri arasındaki en ucuz standart bilet ücreti 55 TL'dir. Biletlerde yolcu türüne göre farklı oranlarda indirimler uygulanmaktadır.

Tren Bileti İndirim Oranları

  • Salihli / Manisa arası gidiş-dönüş bilet, öğrenci bileti ve sosyal indirim oranı %15
  • TCDD personeli, ailesi ve emeklilere özel indirim oranı % 20
  • Çocuk (7-12 yaş arası) ve 65+ yaş kişiler için indirim oranı %50
  • Çocuk (0-6 yaş) için ise tren biletleri ücretsizdir.

 salihli manisa tren saatleri-1

Salihli - Manisa arası trenle kaç saat?

Salihli - Manisa arası mesafe 71 km’dir. Bu nedenle iki gar arası trenle ortalama olarak 1 saat 6 dakika sürmektedir. Salihli - Manisa tren seferleri içinde en hızlı tren yolculuğu ise 1 saat 4 dakika ile son sefer olan 19.36 trenidir.

Salihli - Manisa Tren Güzergahı

Salihli  Manisa tren saatleri bilgilerinin artından güzergah bilgisi de oldukça merak edilmektedir. Sıkça tercih edilen ve günde binlerce kişiyi yolcu eden Salihli- Manisa tren güzergahındaki duraklar sırasıyla şu şekildedir.

Salihli Gar’ından kalkış yapıp Manisa yönüne doğru giderken;

Özel Salihli Koleji’nde “İkaz Alarm Tatbikatı” gerçekleştirildi Özel Salihli Koleji’nde “İkaz Alarm Tatbikatı” gerçekleştirildi
  • Salihli
  • Sart
  • Yaraşlı
  • Ahmetli
  • Urganlı
  • Turgutlu
  • Çobanisa
  • Manisa

şeklinde ilerleyen Salihli-Manisa tren güzergahı kalkış ve varış istasyonu dahil toplam 8 durağa sahiptir.

tren seferleri

Tren bileti nasıl alırım?

Bu yazıda sizlere güncel Salihli  Manisa tren saatleri ve bilet fiyatları ile ilgili bilgi vermeyi amaçladık. Tren bileti satın almak içinse TCDD web sitesini ziyaret edebilirsiniz.  Telefon ile iletişime geçmek istiyorsanız 444 82 33 numaralı çağrı merkezlerini arayabilirsiniz.

İsterseniz direkt olarak Salihli Tren Gar’ına ya da Manisa Tren Gar’ına giderek istasyon içerisindeki gişelerden kolaylıkla biletinizi alabilirsiniz. Salihli Tren Gar’ı genellikle 06.00 – 20.00 saatleri arasında çalışmaktadır.

Salihli - Tren Garı Telefon Numarası

Salihli tren garı telefon numarasını arayarak bilgi almak isterseniz: (0236) 714 11 04

Salihli  Manisa tren saatlerinin yanı sıra
Salihli  İzmir tren saatleri
Salihli  Manisa otobüs saatleri
ni de inceleyebilirsiniz.

Kaynak: özlem sucu