“İkindi’den Sonra Şiir” etkinliği üç şairi Salihli’de buluşturacak. Salihli’de ikamet eden ünlü yazar Habib Bektaş ve Artemis Dergisi Genel Yayın Yönetmeni şair Yusuf Çağlar’ın belli periyotlarda organize ettiği etkinliğin bu seferki konukları usta şair ve yazarlar Oğuz Tümbaş ve Atila Er ile yeni jenerasyonu temsilen Kadir Umut Başoğlan olacak.

Kurtuluş etkinlikleri Kıraç konseri ile son buldu Kurtuluş etkinlikleri Kıraç konseri ile son buldu

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası’nın Sardes Konferans Salonu’nda düzenlenecek olan etkinlik 28 Eylül Perşembe günü saat 16.00’da gerçekleştirilecek. 

Pek çok gazete ve dergide yazıları ve şiirleri yayınlanan Oğuz Tümbaş, haber ve şiir dallarında pek çok ödül kazandı.  Sürekli Basın Kartı sahibi bir gazeteci olan Tümbaş, 2016 yılından bu yana İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin yayını olan 9 Eylül Gazetesi’nde sanat, edebiyat ve kültür konularına ağırlık veren yazılarını sürdürüyor.

Salihli doğumlu olan Atila Er, ilkokulu Demirköprü’de, ortaokulu Adala’da, liseyi ise Salihli Endüstri Meslek Lisesi’nde okudu. Farklı işkollarında çalıştı ve sendikal örgütlenmelerin içinde yer aldı. Şiirleri ve yazıları ulusal ve uluslararası gazete ve dergilerde yayınlandı. Bazı şiirleri yabancı dillere çevrildi. Bu alanda çeşitli yarışmalarda ödüller kazandı.
İkindiden Sonra Şiir etkinliğinin diğer konuğu olan Kadir Umut Başoğlan 2002 yılında Muğla’nın Marmaris ilçesinde doğdu. İstanbul Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü öğrencisi olan Başoğlan, çeşitli sanatsal faaliyetlerin içinde yer alıyor.

Kaynak: Fatma Uysal