Yakınları hayatından endişeli: 20 gündür haber alınamıyor Yakınları hayatından endişeli: 20 gündür haber alınamıyor

Sarı liste adına açıklama yapan emekli Salihli Tariş Müdürü Halil Çöygün, hiçbir siyasi görüşe sahip olmadan bu göreve talip olduklarını söyledi.

“Her görüşe eşit mesafedeyiz”

Çöygün, neden bu göreve talip olduklarını şu şekilde açıkladı. Çöygün, “Ortağın kurumunu ortağa geri kazandırmak için, seçilmişlere hizmet eden değil, seçenlere hizmet eden bir kurum için, adil, şeffaf, kul hakkını gözeterek herkese eşit davranan bir kurum için, gücünü ortaklardan alıp sadece ortağa hesap veren bir kurum için, ortağının sahip çıktığı, ortağının hakkını koruyan bir kurum için, sadece ortakların desteğiyle oluşan yönetim anlayışımız hiçbir görüşü dışlamayıp, hiçbir görüşe üstünlük tanımayacaktır. Savunduğu tek görüş ortakların ve kurumun menfaatleri olacaktır. Her görüşe eşit mesafedeyiz” dedi. 

kpk-1

“Sat zarar kapat sürekli koltukta otur devrini bitirmek istiyoruz”

“Neden bu harekete ihtiyaç duyuldu ve bu yönetimle gelmek istedik” diyen Çöygün, “Tariş Üzüm Birliği ve Kooperatifleri son 20 yıldır, 40 bin tonun üzerine çıkan ihracatın bilinçli şekilde 8 bin tonlara kadar gerilemesi, buna tüm kooperatif yöneticileri ve delegelerinin sessiz kalması, satılamayan üzümün finansman giderlerinin ve zararların birliğin gayrimenkullerinin satışıyla kapatılması artık son noktaya gelmiştir. Artık sat zarar kapat sürekli koltukta otur devrini bitirmezsek, üzüm birliğini ve kooperatifleri bitirecektir. Bu nedenle kendi malının hesabını soran ortaklar olarak, liste oluşturmak zorunda kaldık. Malın sahibi olan bizler bu kötü yönetimlere dur diyoruz” diye konuştu.

1-307

“Koltukta en fazla 2 dönem devrini başlatacağız”

“Sürekli koltukta oturmanın önüne geçmek istiyoruz” diyen Çöygün sözlerine şöyle tamamladı; “Artık koltuklarda 2 dönemden fazla oturulmasının sakıncalı olduğunu ve kurumları kendi malı gibi görmeye başlayanların saltanat sevdasının maliyetinin ağırlığını her ortak acı şekilde gördüğü için 2 dönem değişikliğinin ana sözleşmede yapılmasını isteyeceğiz. Kurumlara en iyi hizmetinde bu olacağını bilerek yönetime talip olduk” dedi.

“Sarı listeye destek verelim”

Salihlili çiftçiler olarak 20 Kasım’da yapılacak olan kongreye sarı liste ile katılacaklarını belirten Çöygün, yönetim kurulu listesinin ise Halil Çöygün, Ahmet Yılmaz, İlhan Duman ve Mustafa Yasin Dolaman’dan oluştuğunu söyledi. Çöygün, genel kurulda ortakları sarı listeye destek vermeye çağrıda bulundu.

Kaynak: Behzat Akcan