Sanata ve tiyatroya katkılarıyla tanınan, Uluslararası Dionysos Tiyatro Şenlikleri’nin gerçekleşmesinde öncü olan Yrd. Doç. Dr. Rasim Aşın, Salihli Belediyesi Tiyatrosu’na Genel Sanat Yönetmeni olarak atandı.

D S C 0115-4

Kısa süre içerisinde etkinliklerin hayata geçeceğini belirten Salihli Belediyesi Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Rasim Aşın, “Salihli Belediyesi Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni olarak, ilk adımımızı sanata olan tutkumuzla güzel Salihli’mizin gençleri ve sanata özlem duyan vatandaşlarımız için atacağız. Aklımızda birçok güzel fikir var. Bunların her biri hepimiz için çok değerli. Zamanla hepsini hayata geçireceğiz. İlk olarak, Salihli Belediye Tiyatro Topluluğu’nun ilk oyununun belirlenmesi için çalışmalarımızı başlattık. Rol dağıtımı için hazırlıkların yapılması, kostüm, dekor, müzik, dans ve bütçe planlamaları için ilk adımı da attık. Ayrıca Kasım ayında başlayacak olan çocuklar ve gençler için yaş ve eğitim seviyesine göre başlatacağımız kursların başvurularını almaya başladık” ifadelerini kullandı.

D S C 0114-2

SALİHLİ SANATA DOYACAK!

Salihli Belediyesi Tiyatrosu olarak hayata geçirecekleri projelerden bahseden Aşın, “Salihli Belediye Tiyatro Topluluğu’nun ilk oyununun belirlenmesi, rol dağıtımı için hazırlıkların yapılması, kostüm, dekor, müzik, dans ve bütçe planlaması; Sanat Akademisi yönetmeliğinin hazırlanması, türlerin belirlenmesi, eğitim ve mekan belirlenmesi, ders müfredatlarının ön hazırlıklarının yapılması; çocuklar ve gençler için tiyatro kurslarının yaş ve eğitim seviyesine göre planlanması; yetişkinler için tiyatro kurs günleri ve saatlerinin belirlenmesi; Salihli Belediye Tiyatrosu ekibine önceki yıllarda oyuncu olarak katılmış kişilerin belirlenmesi ve yeni çalışmalar için davet edilmesi; mesai sonrası tiyatro çalışmaları konusunda ön hazırlık yapılması, içerik ve katılımcı duyuru metinlerinin hazırlanması; meslek üstü tiyatro toplulukları kurulmasını özendirme (Sağlık Çalışanları, Hukukçular, Mali Müşavirler, Öğretmenler Tiyatro Topluluğu); Engelliler Tiyatro Topluluğu oluşturma çalışmaları; Dionysos Oyun Yazma Yarışması’nın yeniden başlatılması; Kasım ayında Çocuk Tiyatrosu Şenliği, Mart ayında Gençlik Tiyatrosu Şenliği, Haziran ayında Yetişkin Tiyatrosu Şenliği yapılması gibi birçok hayata geçireceğimiz planlarımız var. Kısacası tiyatro ve drama alanındaki tüm yapılandırmaları tekrardan hareketlendirmek, sanata ilgi duyan, tiyatroyla yetişen ve beslenen bir toplum olmak için çalışmalarımız hız kesmeden devam edecek” dedi.

Demiköprü Barajı inşa edilirken keşfedilmişti! Salihli’nin binlerce yıllık 44 numara ayak izleri müzede! Demiköprü Barajı inşa edilirken keşfedilmişti! Salihli’nin binlerce yıllık 44 numara ayak izleri müzede!

D S C 0113-2

RASİM AŞIN KİMDİR?

Raşım Aşın, 29 Ekim 1968'de Manisa'nın Salihli ilçesi Sart Köyü'nde doğdu. İlköğretim yıllarında başlayan tiyatro sevgisi, Salihli’de Şehir Tiyatrosu'nun kurulmasına öncülük etmesiyle somut bir sanat kariyeri hedefi haline geldi. Üniversitelerde tiyatro bölümüne girememesi üzerine gazeteciliğe yönelerek İzmir Yeni Asır Gazetesi'nde muhabir olarak çalışmaya başladı. 1992-1998 yılları arasında Salihli, Manisa, İzmir ve İstanbul’da çeşitli medya kuruluşlarında gazetecilik, foto-muhabirlik, kameramanlık, yapımcılık ve yönetmenlik yaptı.

1998 yılında Azerbaycan’a giderek Azerbaycan Kültür ve Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde tiyatro rejisörlüğü lisans ve aktörlük alanında yüksek lisans eğitimini bölüm birincisi olarak tamamladı. Daha sonra Azerbaycan’da doktora çalışmalarına devam etti ve tiyatro eğitmenliği yaptı. 2013'te Türkiye’ye dönen Aşın, Esenyurt Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak görev yaptı. Ayrıca Salihli'de kurduğu “Rasim Aşın Dionysos Tiyatro Evi” ile tiyatro etkinlikleri düzenleyerek şehre kültürel katkıda bulunmaktadır. Düzenlediği tiyatro festivalleriyle Salihli’de sanatı canlandırmayı amaçlamaktadır.

Aşın, özellikle çocuk tiyatrosu alanında konferanslar ve atölyeler düzenleyerek bu alanda farkındalık yaratmaya devam etmektedir.

Kaynak: Ayşenur Yılmaz