Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda’nın Fas’ta yapılan UNESCO Global Jeopark Toplantısı’nda olması nedeniyle Meclis Başkan Vekili Mehmet Uyğun başkanlık edeceği toplantı, yoklama ve geçmiş meclis kararlarının dağıtılmasıyla başlayacak.

Binlerce mağdur vardı... Akbank, habersiz EFT ve Kredi iddialara ilişkin ODA TV'ye açıklama yaptı! Binlerce mağdur vardı... Akbank, habersiz EFT ve Kredi iddialara ilişkin ODA TV'ye açıklama yaptı!

AW863878_04

Toplantı da meclis sırasıyla Salihli Belediyesi’nde Afet İşleri Müdürlüğü’nün kurulması talebi, Memur Kadro İhdası ile Boş ve Dolu Memur Kadro Değişiklik cetvelleri, Salihli Belediye Başkanlığı Teşkilat, Görev, Yetki ve Sorumlulukları ile Çalışma Esaslarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik taslağı, Belediye Hizmet Binası doğal gaz aboneliği için doğal gaz kullanım sözleşmesi gereği, Aksa Manisa Doğal Gaz Dağıtım Anonim Şirketine verilmek üzere 510.000,00 (Beşyüzonbin) TL, kesin ve süresiz, teminat mektubu alınması ile ilgili her türlü işlemi yapmaya Belediye Başkanı' nın yetkili kılınması talebi, Hacıbektaşlı Mahallesinde onaylı imar planında yer alan Yüksek Hızlı Tren İstasyon Alanının Belediye Hizmet Alanına dönüşmesine ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili komisyon raporu, Kurtuluş Mahallesi 3205 ada 5 parselin doğusunda bulunan park alanına ilişkin imar planı değişikliği talebi,  Gökeyüp Mahallesi 229 ada 2 parselde Güneş Enerji Santrali (GES) yapılmasına ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planının Manisa Büyükşehir Belediyesince değerlendirilmesi için yetki devri yapılması talebi, Gümüş Mahalle sınırları içerisinde Avar Caddesi, Fetih Caddesi, 448 sokak, Gümüş Caddesi ve İzmir-Ankara Karayolu arasında kalan yaklaşık 8.00 HA`lık alanda plan değişikliği hazırlanması talebi, Mithatpaşa Mahallesi 226 ada 21 No`lu parsel için alınan Belediye 05/07/2022 tarih ve 2022/63 sayılı Meclis Kararının iptal edilmesi ve söz konusu parselin mevcut imar planına dönüşmesine ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğinin Manisa Büyükşehir Belediyesince değerlendirilmesi için yetki devri yapılması talebi ile Keli Mahallesinde bulunan imarda park alanı olarak görülen belediyeye ait 1.379,32 m2 yerin Halı saha yapılması için, 5393 sayılı Belediye Kanununun 18. Maddesinin (e) ve 75. Maddesinin (d) bendine istinaden Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne tahsisi talebi görüşülüp karara bağlanacak.

Kaynak: Behzat Akcan