sahane-hayatim-oyuncuları

Meriç Acemi’nin kaleme aldığı, Çağrı Bayrak’ın yönetmenliğini üstlendiği Şahane Hayatım, 1 Kasım 2023 tarihinde Fox TV’de seyirciyle buluşmuştu. Komedi/ dram türündeki dizi kısa sürede büyük ilgi gördü. Dizinin konusu, oyuncuları ve uyarlama olup olmadığı merak konusu oldu. Tüm merak edilenlere haberimizde yer verdik.

sahane-hayatim-sebnem-onur

Şahane Hayatım Konusu

Şahane Hayatım, hayata büyük haksızlıklarla gelmiş, bunları aşmak için çok çalışmış, bu yolda gerekenleri yapmış, şimdi ise şahane bir hayat yaşarken gelip onu bulan suç dolu geçmişinden kurtulmaya çalışan Şebnem’in sarsıcı hikayesini konu alıyor.

sahane-hayatim-sebnem

Şebnem’in sırlarla dolu geçmişinden gelen Niyazi (Serkan Keskin), şimdi başına sardığı ve çok etkilendiği cinayet baş komiseri Mesut (Onur Tuna), “zengin koca”nın kelime anlamı olan Onur (Yiğit Özşener), Onur’a musallat olmuş ve onu Şebnem’den boşatmaya çalışan Melisa (Nesrin Cavadzade) ve Şebnem’in asıl büyük düşmanı yüceler yücesi, Onur’un annesi Aysel (Sumru Yavrucuk) ile bir kadının kaç cephede savaşabilir? sorusunun cevabı aşk, entrika, gerilim ve heyecan dolu sahnelerle izleyicilerle buluşacak.

sahane-hayatım-mesut

Şahane Hayatım Oyuncuları

  • Hilal Altınbilek (Şebnem Gümüşçü)
  • Onur Tuna (Mesut Öztürkmen)
  • Yiğit Özşener (Onur Gümüşçü)
  • Serkan Keskin (Niyazi Adalı)
  • Nesrin Cavadzade (Melisa Özsoy)
  • Sumru Yavrucuk (Aysel Gümüşçü)
  • Gökçe Eyüboğlu (Didem Özcan)

sahane-hayatim-mesut-melisa

Şahane Hayatım Oyuncuların Karakterleri

Şahane Hayatım Şebnem Gümüşçü (Hilal Altınbilek)

sahane-hayatim-sebnem-gumuscu

Cemiyet hayatında parmakla gösterilen Şebnem; rüya gibi bir eve, ideallerinin de ötesinde bir eşe ve harika iki çocuğa sahiptir. Ayrıcalıklı hayatın tüm olanaklarını sonuna kadar yaşayan bu genç kadın, şanssız başladığı hayatı, kendine göre eğip bükmeyi başarmış, “herkes sana haydut diyorsa belki de haydut olmalısın’’ mottosuyla; en dipten zirveye, önüne çıkanı ezip geçerek gelmiş, hırslı bir kadındır. Bu görkemli hayat, Şebnem’in karanlık tarafının gölgesinde su sızdırmaya başlar. İlk kez, ön göremediği bir yolda yürümek zorunda kalır.

Hilal Altınbilek kimdir?

hilal-altinbilek-kimdir

Hilal Altınbilek, İstanbul’da doğumlu oyuncu. Oyunculuğa Ege Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde okurken başladı ve sonrasında Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde eğitim aldı. "Derin Sular" ile ilk oyunculuk deneyimini yaşadı. Son yıllarda "Şahane Hayatım", "Ab-ı Hayat" ve "Çocuklar Sana Emanet" yapımlarında yer aldı.

İlginizi çekebilir: Hilal Altınbilek Kimdir? Şahane Hayatım Şebnem'in Gerçek Adı ve Hayatı

Şahane Hayatım Mesut Öztürkmen (Onur Tuna)

sahane-hayatım-mesut-ozturkmen

Zekası ve gustosuyla çevresindeki kadınların da gözdesi olan karizmatik polis memuru Mesut; psikoloji okuduktan sonra polisliği seçer. Keskin zekası ve inadıyla da mesleğini başarıyla yürütür. Derin ve anlamlı bakışları, karşısındakinin kendini sorgulamasına neden olur. Bugüne kadar çok derinlikli bir ilişki kurmamıştır ancak yeni görevi ona başka bir hayatın kapılarını açar. Mesut, bugüne kadar yaşamadığı ikilemler içinde kendini karşısındakinin gizemini çözmeye adar. Ancak işler hiç de sandığı gibi gitmeyecektir.

Onur Tuna Kimdir?

onur-tuna-kimdir

Onur Tuna, Çanakkale doğumlu sinema, tiyatro ve dizi oyuncusudur. Dokuz Eylül Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun olan Tuna, sonrasında Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı'nda bir yıl Sanat Müziği Ses Eğitimi aldı. 2011 yılında "Hayat Devam Ediyor" isimli dizi ile ilk televizyon projesinde yer almıştır. "Bi Küçük Eylül Meselesi", "Huzur Sokağı", "Mucize Doktor" gibi projelerde yer almıştır.

Şahane Hayatım Onur Gümüşçü (Yiğit Özşener)

sahane-hayatim-onur-gumuscu

Onur Gümüşçü; kırklı yaşlarının başında Gümüşçü Ailesi’nin biricik varisi, ayrıcalıklı yaşamın içine doğmuş, ilgi ve sevgiyle büyümüş şanslı azınlığa mensup bir prenstir. Enerji şirketleri sahibi olan Onur, stiliyle, gülüşüyle, sportif yapısıyla, duruşuyla girdiği her ortamda parmakla gösterilir. Evlendikten sonra; “aile babası” sıfatıyla hayatından memnun olsa da, geçmişten gelen bir gölge Onur’a içindeki adrenalin dolu, tüm spot ışıklarının çocuklarında değil de onda olduğu zamanları hatırlatır.

Yiğit Özşener Kimdir?

yigit-ozsener-kimdir

Yiğit Özşener İzmir doğumlu oyuncu. En iyi "Kaybedenler Kulübü" filminde canlandırdığı Mete Avunduk karakteri ile tanınır. Yıldız Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü'nden 1996 yılında mezun oldu ve ardından 1997-1999 yılları arasında Koç Üniversitesi'nde İşletme master'ı tamamladı. Oyunculuk kariyerine 1994 yılında Studio Oyuncuları Topluluğu'nda aldığı eğitimle adım attı ve 2001 yılına kadar çeşitli oyunlarda yer aldı. Profesyonel olarak sahne yaşamına Şahika Tekand’ın yazıp yönettiği “Gergedanlaşma” ile başladı ve Bulgaristan ile Makedonya'da düzenlenen festivallere katıldı. Harold Pinter’ın “Gitgel Dolap” ve Şahika Tekand’ın “Oyuncu” gibi oyunlarda performans sergiledi. Ayrıca 2000 yılında Delphi’de düzenlenen 10. Antik Oyunlar Festivali'nde, Thedoros Terzopoulos’un yönettiği “Herakles” üçlemesinde rol aldı.

Şahane Hayatım Niyazi Adalı (Serkan Keskin)

sahane-adalı-niyazi-adali

Niyazi, Şebnem’in unutmak istediği İzmir günlerinin antikahramanlarından biridir. Şebnem’i çocukluğundan tanır. Çocukluğunda kızcağızı ne zaman görse itip kakar, parasını gasp eder. Yıllar sonra Şebnem artık Şebnem Gümüşçü olduğunda Şebnem’in karşına çıkar. Geçmişiyle tehdit eder, para koparmaya kalkar. Ancak işler hiç de Niyazi’nin sandığı gibi gitmez. O günden sonra Niyazi artık Şebnem’in bahçesinde "dertleştiği” biri olacaktır.

İbrahim Tatlıses'in kızı uçakta olay çıkartmıştı! Gözyaşlarıyla kendini böyle savundu İbrahim Tatlıses'in kızı uçakta olay çıkartmıştı! Gözyaşlarıyla kendini böyle savundu

Serkan Keskin Kimdir?

serkan-keskim-kimdir

Serkan Keskin, İzmit doğumlu sinema oyuncusu. Birçok önemli film ve dizide yardımcı rollerde oynayan Keskin, özellikle  Onur Ünlü'nün "Leyla ile Mecnun" dizisindeki İsmail Abi rolüyle gönüllerde taht kurdu. Oyunculuğa doğup büyüdüğü İzmit'te başladı. Önce İzmir Şehir Tiyatrosu'nun, daha sonra Akademi İstanbul'un drama eğitimlerini aldıktan sonra Semaver Kumpanya bünyesine katıldı ve burada birçok oyunda rol aldı. Sinemaya küçük rollerle adım attı. "Korkuyorum Anne" ve "Gönül Yarası" gibi filmlerde oynadı. Daha sonra birçok önemli filmde yan rollerde başarıyla görev yaptı. Leyla ile Mecnun'un bitişinin ardından aynı ekibin tekrar buluştuğu "Ben de Özledim" dizisinde de yer aldı, ancak dizi 13 bölümün ardından düşük izlenme oranları gerekçe gösterilerek kaldırıldı. Serkan Keskin, sinemada da Onur Ünlü ile ortaklığını sürdürdü. 2013'te çekilen, ancak sadece festivallerde gösterilen sonra da kısıtlı bir genel gösterime giren "Sen Aydınlatırsın Geceyi" filminde rol aldı. Hemen ardından 2014 Nisan'da gösterime giren yine Ünlü'nün çektiği "İtirazım Var"da başrolde oynadı. Eski bir boksör olan imam Selman Bulut rolüyle büyük beğeni toplayan Keskin, 33. İstanbul Film Festivali'nde En İyi Erkek Oyuncu ödülüne layık görüldü. 2018 yapımı Nuri Bilge Ceylan filmi "Ahlat Ağacı"nda yazar Süleyman'ı canlandırdı. Oyunculuğun yanında müzikle de ilgilenen Keskin, "Leyla ile Mecnun" ekibinin kurduğu Leyla The Band adlı grubun bas gitaristliğini yaptı.

Şahane Hayatım Melisa Özsoy (Nesrin Cavadzade)

sahane-hayatim-melisa-ozsoy

Melisa; kıpır kıpır tavrı, etkileyici bakışları, moda ikonu tarzıyla girdiği ortamda hemen fark yaratan çekici bir kadındır. O da Onur gibi iyi bir eğitim almış, varlıklı bir aileden gelmektedir. Aysel’in gelin kriterlerine fazlasıyla uygun bir adaydır. Onur’la geçmişte deli dolu bir ilişki yaşamış ancak Onur’un Şebnem’e aşık olmasıyla bu hikaye mutsuz sonla bitmiştir Melisa için. Toksik her insan gibi ilişkinin bittiğini kabul etmeyerek Aysel’in de desteğiyle yeniden Onur’un karşısına çıkar. İşler de tam bu noktada karışır.

Nesrin Cavadzade Kimdir?

nesrin-cevadzade-kimdir

Nesrin Cavadzade, Bakü doğumlu, Azeri asıllı Türk oyuncu. Türkiye'ye 11 yaşındayken 1993 yılında yerleşti. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü'nü bitirdikten sonra iki yıl Tekand Studio Oyuncuları'nda oyunculuk eğitimi aldı. Türkçenin yanı sıra İngilizce, Fransızca, Rusça, İspanyolca bilen oyuncu, bilim insanı Mirmemmed Cavadzade’nin torunu. Üniversite eğitiminden sonra "Yersiz Yurtsuz" dizisinde başrolü canlandırarak oyunculuğa adım atan Cavadzade, son yıllarda "Şahane Hayatım", "Cemil Şov" ve "Üç Kuruş" gibi yapımlarda yer aldı.

Şahane Hayatım Aysel Gümüşçü (Sumru Yavrucuk)

sahane-hayatim-aysel-gumuscu

Cemiyetin Şebnem’den önceki kraliçesi; altmışlı yaşlarının başında, oturaklı, görgülü, bilgili, Gümüşçü Ailesi’nin karizmatik annesidir. Onur’un üzerine titrer ancak bunu yapış yapış bir sevgiyle değil, kendine yakışan “cool” bir tavırla gösterir. Kökten varlıklı bir aileden geldiği için en başından beri Şebnem’i istemez. Ancak biricik oğlunun isteğine köstek olan bir imaj da çizmek istemez bu yüzden Şebnem’i “kendine uygun bir gelin” olarak yeniden yaratır. Şebnem’in alt tabakadan gelmesi hep canını sıkar, her daim onu güçsüz düşürüp hayatlarından çıkarmak için çalışır. Tam da bu noktada geçmişin gölgesinin kapısını çalar. Aysel; hem aile adlarını korumak hem de kendi tahtını geri almak için Şebnem’le karşı karşıya geleceği bir mücadeleye başlar.

Sumru Yavrucuk Kimdir?

sumru-yavrucuk-kimdir

Sumru Yavrucuk, Ankara doğumlu oyuncu. İstanbul Belediye Konservatuvarı'nda şan ve tiyatro bölümlerinde okuduktan sonra Ankara Devlet Konservatuvarı'nda özel statü öğrencisi oldu. 1997'de yapılan 1. Afife Tiyatro Ödülleri'nde "Kadınlardan Konuşalım" oyunuyla Yılın En Başarılı Müzikal ya da Komedi Kadın Oyuncusu ödülünü kazandı. Son yıllarda "Şahane Hayatım", "Evlilik Hakkında Her Şey" ve "Baraj" gibi dizilerde yer aldı.

Şahane Hayatım Didem Özcan (Gökçe Eyüboğlu)

sahane-hayatim-didem-ozcan

Şebnem’in akıl hocalarından, tuttuğunu koparan hırslı bir kadındır. Şebnem, basamakları çıkmak için harekete geçtiğinde Şebnem’in niyetini anlamış ve elinden tutmuştur. Şebnem onun ustalık eseridir. Strateji, zenginlik ve olanı korumak üzerine bir hayat yaşayan Didem, cemiyet hayatının gözdesi Mangé adlı mekanın sahibidir.

Gökçe Eyüboğlu Kimdir?

gokce-eyuboglu

Gökçe Eyüboğlu, İstanbul doğumlu oyuncu. Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun olan Eyüboğlu, Akademi 35,5 Sanat Evi'nde eğitim aldı. İlk televizyon oyunculuğu Fox TV'de üç sezon yayınlanan "Kadın" dizisiyle oldu. Bu dizide canlandırdığı Ceyda karakteri ile Faruk Öztimur Onur Ödülü’nü kazandı. "Şahane Hayatım", "Çekiç ve Gül: Bir Behzat Ç. Hikayesi" ve "Fatma" son yıllarda yer aldığı yapımlar arasında.

sahane-hayatim-sebnem-didem

Şahane Hayatım Uyarlama Mı?

Şahane Hayatım dizisi, 1946 ABD yapımlı, başrolünde James Stewart, Donna Reed, Lionel Barrymore ve Thomas Mitchell'in yer aldığı, orijinal ismi It's a Wonderful Life olan ve Türkçe’ye “Şahane Hayat” olarak çevrilen filmi akla getirmektedir. Ancak Şahane Hayatım dizisi herhangi bir yerden uyarlanmamıştır.

sahane-hayatim-dizisi

Şahane Hayatım Hangi Gün Yayınlanıyor?

Şahane Hayatım her Çarşamba saat 20.00’da izleyici ile buluşmaktadır.

sahane-hayatim

Şahane Hayatım Son Bölümde Neler Oldu?

Melisa yapacağını yaptı ve Şebnem’le Onur’un davetine kolunda Mesut’la gitti! Karşılarında bu beklenmedik çifti gören Şebnem ve Onur neye uğradığını şaşırdı ama gece devam etmek zorunda… Kimse gerçek duygularını açık edemez! Şık yemek masasının etrafında herkes kendi oyununu oynadı, dörtlünün arasında işler her zamankinden daha çok karıştı!

Şahane Hayatım 7. Bölüm Fragmanını İzlemek İçin Tıklayabilirsiniz.

sahane-hayatım-melisa

sahane-hayatım-mesut

sahane-hayatim-onur

sahane-hayatim-didem

sahane-hayatim-niyazi

Kaynak: Ayşenur Yılmaz