Farklı öğretmenlik branşlarında lisans eğitimini tamamlayan her aday öğretmenlik mesleğini icra edebiliyor. Öğretmen adayları; ana sınıfı, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencilere ders veriyor. Çalışmak için özel sektörü tercih eden öğretmen adayları ise özel okul öğretmen maaşlarını merak ediyor. 

Çeşitli faktörlere bağlı olarak maaşlar değişiklik gösteriyor. Güncel bilgiler ile özel okul maaşlarını sizin için aktardık:

Özel Kolejlerde Öğretmen Maaşları Ne Kadar?

ozel-okul-ogretmen-maaslari-1

Özel okul öğretmen maaşları asgari ücretin üzerinde belirleniyor. Herhangi bir branşta görev yapan bir öğretmenin taban maaşı firmadan firmaya farklılık gösteren bir skalada yer alıyor.

  • Henüz yeni mezun olan öğretmenlerin maaşları özel kolejlerde ortalama 12.000 TL - 15.000 TL arasında değişiyor. 

Özel okul öğretmenlerinin hakları için kurulmuş olan sendikalar ise maaşların arttırılması için çalışmalar gerçekleştiriyor.

Özel okul öğretmen maaşları 2023 yılında güncel olarak aşağıdaki gibidir:

Özel Anaokulu Öğretmen Maaşı

13.100 TL – 25.500 TL

Özel Okul Sınıf Öğretmeni Maaşları

15.900 TL – 21.300 TL

Özel Okulda Matematik Öğretmeni Maaşı

15.400 TL – 21.700 TL

Özel Okul İngilizce Öğretmen Maaşları

14.800 TL – 21.500 TL

Özel Okul Rehber Öğretmen Maaşları

13.100 TL – 22.900 TL

Özel Okul Edebiyat Öğretmeni Maaşları

13.400 TL – 17.400 TL

Özel Kolejlerde Öğretmen Maaşları: Branşlara Göre Değişim Oranları

Ana sınıfı, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde eğitim veren öğretmenler farklı branşlara sahip oluyor. Her özel okulun belirlediği maaş skalaları ise bu branşlara göre değişiklik gösteriyor.

Türkiye’de özellikle matematik öğretmen maaşları özel okulda diğer branşlara göre daha yüksek olabiliyor. Ayrıca özel lise öğretmen maaşları; öğretmenlerin nöbetçi olması, ek ders vermesi ve etüt gerçekleştirmesi durumlarına göre artabiliyor.

  • Özel okulda çalışmaya başlayan bir öğretmen için maaşlar ortalama 15.500 TL ile 20.000 TL arasında seyrediyor.

Özel okul öğretmen maaşlarının branşlara göre değişimini inceledik:

ozel-okul-ogretmen-maaslari-2

Özel Anaokulu Öğretmen Maaşı

Okul öncesi öğretmenleri 6 yaşından küçük yaş grubu ile çalışıyor. Bu yaş grubuna motor becerileri kazanmaları konusunda destek oluyor ve temel kavramları öğretiyor.

Özel anaokulu öğretmen maaşı aşağıdaki gibidir:

  • Özelde anaokulu öğretmenleri 13.100 TL ile 25.500 TL arasında maaş almaktadır.

Özel Okul Sınıf Öğretmeni Maaşları

7-10 yaş grubu ile çalışan sınıf öğretmenleri, eğitim verdiği öğrencileri 1.sınıftan 4.sınıfa kadar ilkokul düzeyinde yetiştiriyor.

Özel okulda sınıf öğretmeni maaşları şu şekildedir:

  • Özel okulda çalışan 1-5 yıllık tecrübeye sahip bir sınıf öğretmeni genellikle 15.900 TL ile 21.300 TL arasında değişen ücret skalasından maaşını almaktadır.

Özel Okulda Matematik Öğretmeni Maaşı

Sayısal branşlar arasında önemli bir yer tutan matematik öğretmenliği oldukça popüler bir alan.

Özel okulda matematik öğretmeni maaşı şöyledir:

  • Özel sektöre giriş yapan matematik öğretmenleri genellikle 15.400 TL – 21.700 TL arasında değişen bir maaş almaktadır.

Özel Okul İngilizce Öğretmen Maaşları

Dil eğitiminin oldukça önemli olduğu günümüz dünyasında İngilizce öğretmenleri büyük rağbet görüyor.

Özel okul İngilizce öğretmen maaşları şu şekildedir:

  • 1-5 yıllık deneyime sahip yabancı dil öğretmenleri ortalama olarak 14.800 TL ile 21.500 TL arasında değişen fiyatlar kazanmaktadır.

ozel-okul-ogretmen-maaslari-3

Çiğ süte yüzde 23 zam talebi | İşte istenen rakam ! Çiğ süte yüzde 23 zam talebi | İşte istenen rakam !

Özel Okul Rehber Öğretmen Maaşları

Rehber öğretmenleri; ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki çocuklara akran zorbalığı, derse odaklanma gibi çocukların psikolojik gelişimine destek veriyor.

Özel okul rehber öğretmen maaşları aşağıdaki gibidir:

  • Mesleğine özel sektörde başlamak isteyen öğretmenler ortalama olarak 13.100 TL – 22.900 TL arasında değişen maaşlarla çalışmaktadır.

Özel Okul Edebiyat Öğretmeni Maaşları

Türk edebiyat tarihi ve Türk dili içeriğinin yapısı üzerinde uzmanlaşan öğretmenler, lise düzeyindeki öğrencilere kapsamlı bir eğitim veriyor.

Özel okul edebiyat öğretmeni maaşları şöyledir:

  • Özel kolejlerde 1-5 yıllık deneyime sahip olan edebiyat branş öğretmenleri, 13.400 TL ile 17.400 TL arasında değişen bir ücret almaktadır.

Diğer Branş Öğretmenleri Maaşları

Özel okul öğretmen maaşlarının branşlara göre değişimi yeni başlayan ve en fazla 5 yıllık deneyime sahip olan öğretmenler için ortalama olarak aşağıdaki gibidir:

Özel Okul Din Kültürü Öğretmeni Maaşı

13.400 TL – 17.500 TL

Özel Okulda Coğrafya Öğretmeni Maaşları

14.700 TL – 21.500 TL

Özel Okul Tarih Öğretmeni Maaşı

13.400 TL – 21.800 TL

Özel Okulda Fizik Öğretmeni Maaşları

16.000 TL – 23.500 TL

Özel Okul Türkçe Öğretmen Maaşları

14.100 TL – 18.800 TL

Özel Okulda Kimya Öğretmeni Maaşı

14.700 TL – 19.100 TL

Özel Okul Biyoloji Öğretmeni Maaşları

13.400 TL – 16.900 TL

Özel Okulda Felsefe Grubu Öğretmenleri Maaşları

13.400 TL – 19.100 TL

Özel Okulda Beden Eğitimi Öğretmeni Maaşı

14.100 TL – 22.800 TL

İstanbul’da Özel Okul Öğretmen Maaşları Ne Kadar?

Özel eğitim kurumunun bulunduğu şehre göre maaş skalası değişiyor. Bunun en temel sebebi şehrin yaşam masrafları konusundaki durumu oluyor. Bu sebeple İstanbul’daki bir özel okula yeni başlayacak öğretmenlere, diğer illere göre daha yüksek bir maaş sunulabiliyor.

İstanbul’da özel okulda çalışan öğretmen ücretleri şu şekildedir:  

  • Okul öncesi ve ilkokul düzeyine eğitim verecek öğretmenler için ortalama olarak 15.000 TL ile 17.000 TL arasında değişen başlangıç fiyatları söz konusu.
  • Ortaokul ve lise düzeyindeki branş öğretmenleri için ise 15.000 TL ile başlayıp 30.000 TL’ye kadar çıkan geniş bir fiyat aralığından bahsedebiliriz.

ozel-okul-ogretmen-maaslari-4

Özel Okul Öğretmen Maaşları Düzenlemesi

Özel okullarda firmaların belirlediği 1 yıllık sözleşmeler esasında öğretmen maaşları belli oluyor. Öğretmenin tam zamanlı ya da sözleşmeli olarak işe giriş yapması maaşlarını da etkiliyor.

Donanımlı öğretmen arayışında olan özel okullar, iyi bir eğitim geçmişine sahip öğretmen adayları için cazip fiyatlar sunabiliyor. Ayrıca maaşlara ek olarak; özel sağlık sigortası, yol ve yemek ücreti gibi yan haklar da sağlayabiliyorlar.

Özel Okullarda Öğretmen Ücretleri Neye Göre Artıyor?

Özel okulda çalışan öğretmen maaşları öncelikle okulun ücret politikasına bağlı olarak farklılaşıyor. Yukarıda bahsettiğimiz gibi başvuru yapılan kurumun bulunduğu il de başlangıç fiyatlarını etkiliyor.

Özel okul öğretmen maaşları oldukça değişken olduğu için öğretmenin görev süresi de önemli oluyor. 5-10 yıl deneyime sahip güncel özel okul öğretmenleri maaşı ortalama olarak 25.000 TL ila 30.000 TL aralığında değişmektedir.

Özel Okulda Öğretmen Nasıl Olunur?

Özel okulda öğretmen olmak isteyenlerin öncelikle ilgili alanda bir lisans eğitimi bitirmesi zorunlu kılınıyor. Böylece adaylar öğretmen unvanına sahip olarak başvuru yapmaya hak kazanıyor.

Tarih, edebiyat, matematik, coğrafya gibi pedagojik eğitimin lisans süresi boyunca verilmediği alanlar da mevcut. Bu bölümlerden mezun olan öğrenciler, YÖK destekli bir şekilde üniversitelerin eğitim fakültelerine başvurarak formasyon eğitimleri için sertifika programlarına katılabilirler.

Eğitim ve kariyer geçmişinin yer aldığı bir özgeçmiş hazırlanması gerekiyor. Bu özgeçmiş, iş ilanlarının bulunduğu siteler üzerinden çevrimiçi olarak çalışmak istenilen okullara gönderilebiliyor. Ayrıca okula bizzat giderek de başvurular gerçekleştirilmektedir.

Sık Sorulan Sorular

Özel okul öğretmen maaşları ile ilgili sık sorulan sorular şöyledir:

Özel Okulda Çalışan Öğretmen Yazın Maaş Alıyor Mu?

Öğretmenin okul ile olan sözleşmesine bağlı olarak değişiklik gösterse de özel okul öğretmenleri genellikle yaz mevsimi boyunca maaşlarını almaya devam ediyor.

Özel Okullarda Ek Ders Saati Ücreti Ne Kadar?

Özel kolejde çalışan öğretmen maaşları haftalık 20 ders saati ücretini kapsıyor. Bunun yanı sıra; gündüz saatinde yapılan her ek ders için brüt olarak 71,37 TL, yarı yıl- yaz mevsimi ya da akşam saatlerinde yapılan dersler için de 76,47 TL ödeme yapılıyor.

Özel Okulda Öğretmen Olmak İçin KPSS Şart Mı?

Özel okullarda KPSS şartı aranmadığı için herhangi bir sınava girmeden sadece eğitim ve iş geçmişi ile rahatlıkla başvuru yapılabiliyor.

Editör: Ayşenur Yılmaz