ÖSYM DGS Tercih Dönemi Başlangıç Tarihi 2024 ­

2024 DGS tercih kılavuzu, sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar tarafından incelenmeye başlandı. İki yıllık önlisans programlarından mezun olan adaylar, aldıkları puanlara göre dört yıllık lisans programlarına geçiş yapmak için üniversite tercihlerini yapacak. Peki, 2024 DGS tercihleri ne zaman gerçekleştirilecek? İşte DGS tercih dönemi başlangıç tarihi 2024…

Dgs Tercih Dönemi Başlangıç Tarihi 2024 (2)

2024 DGS Tercihleri Ne Zaman?

DGS sonuçları açıklandıktan sonra yerleştirme işlemleri için tercih süreci başlayacak. Tarihler belli olduğunda, bu bilgiyi haberimizde paylaşacağız. Yerleştirme işlemlerinde, 2024-DGS Başvuru Kılavuzu'nda belirtilen ilke ve kurallar geçerli olacak.

Dgs Tercihleri Ne Zaman Başlayacak (2)

Adayların tercihlerini yapmadan önce ilgili kılavuzu dikkatlice incelemeleri ve tercih süresince yayımlanan tablolardan faydalanmaları önemlidir.

KPSS Ortaöğretim pazar günü yapılacak | Sınav sonuçları 4 Ekim'de KPSS Ortaöğretim pazar günü yapılacak | Sınav sonuçları 4 Ekim'de

Dgs Tercih Dönemi Başlangıç Tarihi 2024 (1)

DGS Tercihleri Nasıl Yapılır?

Adaylar, tercihlerini belirlenen tarihlerde bireysel olarak ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresi üzerinden, T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile elektronik olarak gerçekleştirebilecekler.

Dgs Tercihleri Ne Zaman Başlayacak (1)

2024-DGS Sonuçları Açıklandı mı?

30 Haziran 2024 tarihinde uygulanan 2024 Dikey Geçiş Sınavı’nın (2024-DGS) değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır.

2024 Dgs Sonuçları Açıklandı

Adaylar, sınav sonuçlarına 10 Eylül 2024 tarihinde saat 10.00’dan itibaren T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden erişebilecektir.

Kaynak: Haber Merkezi