Milliyet'te yer alan habere göre; Eskilerin sıklıkla kullandığı bu kombinasyon sağlık için birçok fayda barındırıyor. Öyle ki, çayın içerisine eklenen süt tozu, yapay tatlandırıcılar ve krema gibi maddelere göre tereyağı, oldukça faydalı bir tercih olabilir.
Çayın içerisine doğal tereyağı katmak tükettiğimiz mideyi rahatlatır. Yemekten sonra çay tüketmenin uzmanlar tarafından sağlıklı olmadığı belirtiliyor. Ancak çayın içine şeker yerine tereyağı eklerseniz yemeklerden sonra rahatlıkla tüketebilirsiniz.
Yemek yedikten sonra içilen çaylar, midedeki besinlerin emilimini azaltır. Bu durum da mide problemlerine yol açabilir. Aksine tereyağlı çay ise emilim probleminin önüne geçer.
Katıldığı programlarda şeker tüketiminin zararlarından fazlasıyla söz eden Prof. Dr. Canan Karatay da tereyağlı çayı öneriyor. Özellikle bağırsaklara olan faydasından bahsediyor.
Çaya atılan şekerin vücuda devamlı zarar verdiğini anlatan Canan Karatay "Çaya tereyağı koyun" diyerek eski dönemlerde bu karışımın çok fazla tüketildiğinden bahsetti.
Orta Asya'da sevilerek tüketilen tereyağlı çayın eski tarihlerinden söz eden Canan Karatay:
" Orta Asya'da, Moğolistan'da eskiden şeker yokken tereyağlı çay içilirdi. Ben illa tereyağlı çay için demedim. Şeker yerine tereyağı daha faydalı. Çayı ve kahveyi şekersiz için. Bizi şişmanlatan da hastalandıran da şekerdir" diye konuştu.
Katıldığı programda hazırlanan tereyağlı çayı kendisi de afiyetle içen Canan Karatay, tereyağlı çayın lezzetinin bir başka olduğunu da ekledi. Şekersiz çay tüketemeyen kişilerin tereyağı ekleyerek denemesi gerektiğini belirtiyor.
Şekeri tüm hastalıkların altında yatan bir neden olarak tanımlayan Canan Karatay, tereyağlı çayın bağırsakları çalıştırmada bir numara olduğunu anlattı. Eğer çayınıza şeker yerine tereyağı katarsanız bağırsak floranız için harika bir alışkanlık edinmiş olursunuz.