Orman İşçisi Maaşı 2024: (YENİ) Geçici, Mevsimlik, Sözleşmeli…

Orman İşçisi Maaşı 2024: (YENİ) Geçici, Mevsimlik, Sözleşmeli…

ABONE OL
6 Mayıs 2024 14:28
Orman İşçisi Maaşı 2024: (YENİ) Geçici, Mevsimlik, Sözleşmeli…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’nin yapısal ekonomik problemlerinden birisi olan işsizlik, birçok kişi için önemli konular arasında yer alıyor. Bu bakımdan bazı mesleklerin maaş bilgileri sıklıkla araştırılmaktadır. Orman işçisi maaşı 2024 bilgileri için güncel detayları sizler için araştırdık. Yeni iş arayışında olanların merak ettiği orman işçileri ne kadar kazanıyor? Zamlı maaşlarla birlikte açıklıyoruz…

Diğer orman işçisi maaşları kategorisinde değerlendirilen, Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı olarak hizmet gösteren, geçici, sözleşmeli ya da mevsimlik olarak çalışabilen bu kişiler, ortalama olarak asgari ücret düzeyinde maaş alıyor. Ancak kadrolar arasında maaş farklılıkları olabilmektedir. Bu nedenle sözleşmeli orman işçisi maaşı dahil olmak üzere güncel bilgileri sizler için inceliyoruz. İşte ayrıntılar…

Diğer Orman İşçisi Maaşları Kaç TL Oldu?

Orman işçileri, Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı olarak kesim tekniği ve alet bilgisi hususunda eğitimli, standardizasyon işlerini yürüten ve ormanlarla alakalı genel konularda hizmet veren kişilerdir. Orman işçisi maaşı ise ülkemizde kariyer arayışında olan kişiler tarafından merak ediliyor. 2024 yılında gelen memur ve işçi zamları sonrasında diğer orman işçisi maaşları ne kadar oldu? Güncel bilgileri aktarıyoruz…

Mevsimlik orman işçileri maaşları bakımından dönemsel olarak ücret alırlar. Ancak sözleşmeli olarak çalışan personeller, sözleşme süresi boyunca belirlenen maaşları gününde almaktadır. Buna göre geçici orman işçisi maaşlarıyla sözleşmeli personellerin ücretleri arasında farklılıklar olabilmektedir. Konuyla ilgili tüm detayları sizler için derledik…

Orman İşçisi Maaşı 2024: Yeni Maaş Bilgileri

Orman işçisi maaşları, diğer meslek grupları dikkate alındığında oldukça düşüktür. Özellikle kamuda çalışan sözleşmeli işçiler arasında ciddi oranda maaşların düşün olması söz konusudur. Ancak birçok kişi, zorlaşan ekonomik şartlarda işsizliğe maruz kalmamak için bu mesleği tercih edebilmektedir. Maaş bilgilerini inceleyelim…

Orman işçisi maaşı 2024 yılında güncel olarak şu şekildedir:

Sözleşmeli Orman İşçisi Maaşları17.002 TL – 21.000 TL
Orman Yangın İşçisi Maaşları17.002 TL – 22.500 TL
Geçici Orman İşçisi Maaşı17.002 TL – 20.000 TL
Mevsimlik Orman İşçisi Maaşları17.002 TL – 21.000 TL

NOT: Buradaki kadro ve pozisyonlara ek olarak kadrolu orman işçisi maaşına dair bilgileri sunmadık. Bunun nedeni, günümüzde ilgili pozisyon için çok az kadro açılmasıdır. Sözleşmeli personeller arasında ilgili şartları sağlayan sınırlı sayıdaki kişi, kadro alabilmektedir.

Diğer orman işçisi maaşına dair kadro ve pozisyonlara göre maaşları daha detaylı bir şekilde inceleyelim…

1- Mevsimlik Orman İşçileri Maaşları

orman işçisi maaşı
orman işçisi maaşı

Mevsimlik orman işçileri, yılın belirli dönemlerinde görev tanımında belirlenen işleri gerçekleştiren kişilerdir. Mevsimlik işçilerin ne kadar çalışacağı ise bağlı oldukları birim tarafından belirlenmektedir. Ücretler de ortalama olarak asgari ücret seviyesindedir.

Mevsimlik orman işçisi maaşı 2024 yılında şu şekildedir:

  • Mevsimlik orman işçileri maaşları, kişilerin yapacağı iş niteliği ve diğer faktörlere göre değişiklik göstermekle birlikte genel anlamda 17.002 TL – 21.000 TL arasındadır.

2- Sözleşmeli Orman İşçisi Maaşı

orman işçişi maaşı
orman işçişi maaşı

Sözleşmeli orman işçileri ise belirli bir sözleşmeye dayalı olarak hizmet verirler. Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı kamu işçi pozisyonları için sözleşmeli personeller arasından seçim yapılır. Bu nedenle diğer kadrolara göre daha avantajlıdır.

Sözleşmeli orman işçisi maaşı 2024 yılında aşağıdaki gibidir:

  • Sözleşmeli orman işçilerinin maaşı çeşitli faktörlere göre değişmekle birlikte 17.002 TL ile 21.000 TL arasında değişmektedir.

3- Geçici Orman İşçisi Maaşları

orman işçişi maaşı
orman işçişi maaşı

Geçici orman işçiliği, mevsimlik orman işçilerine benzer şekilde dönemsel olarak çalışır. Ancak burada, mevsimlik işçilerde olduğu gibi çalışılacak dönem belirli değildir. Bu nedenle geçici orman işçisi maaşları da diğer kadrolara benzer şekilde değerlendirilebilir. Asgari ücret seviyesinde olan maaşların detayları…

Geçici orman işçisi maaşı yeni yılda gelen zamlarla birlikte şu şekildedir:

  • Geçici orman işçileri ortalama olarak 17.002 TL ile 20.000 TL arasında maaş almaktadır.

4- Orman Yangın İşçisi Maaşları

orman yangını işçisi maaşı
orman yangını işçisi maaşı

Orman işçiliği, belirli bir eğitim sonrasında daha nitelikli ve spesifik alanlarda yapılabilmektedir. Örneğin orman yangın işçileri bu konuda oldukça önemlidir. Yangın söndürme, önlem alma, yangın sonrası hasar giderme çalışmalarına katılan bu kişiler, daha nitelikli bir iş yaptıklarından dolayı daha fazla maaş almaktadır.

Orman yangın işçisi maaşı yeni yılla birlikte aşağıdaki gibidir:

  • Orman yangın işçileri başlangıç düzeyinde asgari ücret maaş alırlar.
  • Ancak deneyim kazandıkça maaşları 22.500 TL düzeyine ulaşabilmektedir.

Kadrolu Orman İşçisi Maaşıyla İlgili Bilgiler

Orman işçisi maaşları 2024 bilgilerini sizler için inceledik. Maaşlar, tabloda da görüldüğü üzere genellikle kadrolu olmayan personeller için geçerlidir. Meslek içerisinde kadrolu personel sayısı ise yok denecek kadar azdır. Daha çok sözleşmeli, geçici ve mevsimlik işçi alımı yapılmaktadır. Orman işçisi alımı var mı şeklinde araştırma yapıyorsanız, bu kritik bilgiyi değerlendirmelisiniz.

Kadrolu orman işçisi maaşı ise diğer kadrolu kamu işçilerine benzer şekildedir. Ortalama olarak 32.500 TL olan maaşlar, deneyim süresi, mesleki beceri, bağlı olunan kurum gibi faktörlere göre değişiklik gösterebilir.

Orman İşçisi Nasıl Olunur?

Orman işçisi olmak için bu alandaki mevcut iş ilanlarını kontrol etmeniz ve başvuru yapmanız gerekmektedir. Başvuru öncesinde ise ilan şartlarını taşımanız gerekir. Bu şartlar genellikle ormancılık ile alakalı bir bölüm mezuniyeti, deneyim, yaş ve sağlık engelinin olmaması gibi genel geçer koşullardan oluşmaktadır. Ancak kamu işçi ilanlarında buna benzer pozisyonlar için ilanları detaylı olarak incelemeniz önemlidir.

Orman işçisi nasıl olunur şeklinde araştırma yapan okuyucularımız için ilan takibi noktasında İŞKUR Kurum Dışı Kamu İşçi Alımı sayfasını takip etmelerini önerebiliriz. Orman işçisi maaşına dair görüşlerinizi ise yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilir, bilgi alışverişi yapabilirsiniz.

    En az 10 karakter gerekli