Oğlak kadını özellikleri ve oğlak erkeği hakkında tüm bilgileri yazımızda derledik. Yazımızda oğlak burcuyla ilgili olumlu, olumsuz özellikler, özel taşları, diğer burçlarla ilişkisi ve daha birçok şeyi bulabilirsiniz. Keyifli okumalar!

Toprak grubunda yer alan oğlak burcunun yönetici gezegeni Satürn olarak bilinir. Oğlak kadını özellikleri sabırlı, disiplinli ve kararlı olarak sıralanabilir. Oğlak erkeği özellikleri düşünüldüğünde ise akla ilk iş yaşamına düşkünlük, liderlik vasfı ve mesafeli olma gelir. 

Gelin hem kadınlar hem de erkekler özelinde bu burcu inceleyelim… 

oglak-burcu-kadini-ozellikleri

Oğlak Burcu Kadını

Oğlak burcu inatçılığı, dik başlı olması ve işkolikliği ile bilinen bir burçtur. Bu burcun özellikleri kadınlarda ve erkeklerde farklı karakterlerde kendisini gösterebilir. Oğlak kadınları genel olarak sürekli gelecek kaygısı duyan, işlerine bağlı, sevdiklerine bağlı karakter yapısına sahiplerdir. Cömertlikleri ile de bilinirler. Yakın ailesi ve arkadaşları ile derin bağları vardır. 

İnsanlarla ilişkilerinde ilk başlarda soğuk ve mesafeli bir tavır takınırlar. Etrafındaki insanlara güven bağı oluşturduklarında ise onlara karşı çok sevgi dolu ve cömert olurlar. Paralarını nasıl kullanacaklarını iyi bilirler. İş hayatında da okul hayatında da her daim kendilerini geliştirirler. 

Oğlak Kadını Özellikleri

Oğlak kadını hakkında genel bir tanımlama yaptık şimdi de oğlakların fiziksel özellikleri neler, aşk hayatı, iş hayatı ve diğer her şeyi inceleyelim. 

Oğlak Kadını Fiziksel Özellikleri:

Oğlak kadını özellikleri fiziksel olarak tanımlayacak olursak belirgin bir çene yapısına sahiptirler. Kısa ve zayıf vücut yapıları vardır. İfadeleri sert ve soğuktur bu nedenle dışarıdan ulaşılmaz bir duruşları vardır. 

Oğlak Kadınlarının Olumlu Özellikleri:

Oğlak kadınları pratik ve iş bitiricidir. Keskin zekası ile hayattaki tüm zorlukları hem kendisi hem de çevresindekiler için kolaylaştırabilir. 

Çalışkan ve azimli olmaları ile genelde hem okul hem iş hayatlarında başarılı kadınlardır. 

Aşk Hayatında Oğlak Kadını:

Oğlak kadınları romantik ilişkilerinde soğuk ve mesafeli bir yapıdadır. Genellikle az ve öz ilişkileri olur. 

Güvensiz bir yapıda oldukları için partnerlerine bağlanmaları uzun sürebilir. Ancak birine bağlandıkları zaman oldukça sadakatli ve sevgi dolu olurlar. 

oglak-kadini-ozellikleri

İş Hayatında Oğlak Kadını:

Oğlak burcu kadını da erkeği de en çok kendilerini işlerine adamaları ile bilinirler. Yaptığı her işte en iyisi olmakla ilgili takıntıları vardır. Bu nedenle çok çalışırlar. Bu çalışma hayatları zaman zaman kişisel yaşantılarını etkileyebilir. 

Oğlak kadını özelliklerine değindikten sonra şimdi de oğlak erkeğinin özellikleri neler inceleyelim.

Oğlak Burcu Erkeği

Oğlak erkeği kendine güvenen, inatçı ve asi bir karaktere sahiptir. İçine kapanık karakter yapıları olsa da özgüvenli ve otorite sahibi kişilerdir. 

Genellikle iş yaşamına düşkünlükleri, çalışkanlıkları ile bilinirler. Zaman zaman bu durum işkolikliğe döner ve hayatlarında çeşitli problemlere sebep olabilir. 

Günlük burç yorumları: 16 Eylül 2024 Günlük burç yorumları: 16 Eylül 2024

Oğlak Erkeği Olumlu Özellikleri:

Oğlak erkeği ne kadar sert gözükse de sevdiklerine karşı merhametli ve sevgi dolu bir yapısı vardır. Bunun yanı sıra çalışkan olmaları ile yaptıkları her işi en iyi şekilde yaparlar. Çalışmayı çok severler. Sevdikleri insanlara karşı çok sadakatlidirler. 

Oğlak Erkeği Fiziksel Özellikleri:

Oğlak erkeğinin fiziksel özelliklerine değinecek olursak da genellikle bu kişiler karakteristik yüz hatlarına sahiplerdir. Uzun boy ve ince vücutlu kişilerdir. Yüzlerinde sert ve soğuk bir ifade vardır. 

İş Hayatında Oğlak Erkeği:

Oğlak erkekleri işkolik olmaları sebebiyle hırslı bir yapıdadırlar. Her şeyin en iyisi olmak ve yaptıkları her şeyi en iyi hale getirmek için durmadan çalışırlar. Para ve makam onlar için oldukça önemlidir. Genellikle yaptıkları işlerde başarılı olur ve hızlı yükselirler. 

Oğlak Erkeği ve Aşk Hayatı:

Başını işten kaldırmayan oğlak erkekleri için aşk hayatı zorlayıcı olabilir. Genellikle hayatlarında bir kez aşık olur ve o kişiye derin bağlılık duyarlar. Sadakat ilişkide onlar için en önemli şeydir. Uzun süreli ve anlamlı ilişkileri tercih ederler.

Oğlak erkeği özelliklerine de değindikten sonra şimdi de oğlak erkeği ve oğlak kadını özellikleri arasından olumsuz olanlar neler birlikte inceleyelim.  

Oğlak Burcu Olumsuz Özellikleri

oğlak-burcu-özellikleri

Oğlak burcu olumsuz özellikleri inatçılık, soğukluk ve sert tavırlar olarak sıralanabilir. Ancak bu burcun özellikleri kadınlara ve erkeklere farklı şekillerde etki edebilir. Gelin birlikte oğlak kadını ve oğlak erkeği özellikleri arasından olumsuz olanlara değinelim. 

Oğlak kadını özellikleri arasından olumsuz olanlar neler diye merak ediyor olabilirsiniz. Aşağıda belirttik:

  • İlk olarak oğlak kadınları hem görünüş olarak hem de karakter olarak soğuk ve mesafelidir. Bu nedenle insanlarla iletişimde çok iyi değildirler. 
  • Duygularını da zor ifade eden yapıları vardır. Bu özellikleri onların insanlarla olan ilişkilerini zayıflatır.

Bunun yanı sıra oğlak erkeği özellikleri neler yazımızda inceledik. Şimdi de bu burcun erkekleri olumsuz olarak hangi karakter özelliklerini barındırır birlikte bakalım… 

Oğlak erkeğinin olumsuz özellikleri şu şekildedir: 

  • İlk olarak oğlakların en kötü özelliği inatçılıkları olarak bilinir. Bu nedenle etraflarındaki insanları bıktırabilir, tartışmalara sebep olabilirler.
  •  İşkolik oldukları için aile ve sosyal yaşam dengesini kurmakta zorlanabilirler. 

Oğlak Burcu Taşları

Burçların özelliklerine değindikten sonra oğlak burcu taşları neler birlikte bakalım. Oğlak burcunun sembolü olan taş jasper taşıdır. Bağlılığı ifade eden bu taş büyük parçalar halinde doğada bulunur. Bunun yanı sıra lal taşı da oğlak burçlarına çok iyi gelir. 

Jasper taşı kararlılığın, sevginin ve bağlılığın sembolü olarak bilinir. Bu taş hormonal dengeyi korur ve vücudu toksinlerden arındırır. Kişiye bereket getirdiği söylenir. 

Lal taşı ise negatif enerjileri atmanızı sağlar. Bu taş aşkın ve sadakatin sembolüdür. Kırmızı ve kahverengi renklerindeki bu taş oldukça şık görünümlüdür. 

Oğlak Burcu Yükseleni

Oğlak kadını özellikleri neler değindikten sonra şimdi de yükseleni oğlak olanların karakter özelliklerine bakalım. Oğlak burcu yükseleni olan kişiler genelde ciddi bir yapıya sahiplerdir. Her işlerini büyük bir dikkat ve sabırla yaparlar. Acele yapılan işlerden nefret ederler. Hayatlarını planlamayı ve buna uyarak yaşamayı severler. 

Yükselen oğlak erkeği özellikleri ise genelde ne istediğini bilmek ve kendinden emin olmak olarak sıralanabilir. Hayatlarında kendilerini yöneten en güçlü duygu hırstır. Başarılı olmaya karşı bitmez tükenmez bir arzuları vardır. Bu hırsı yönlendirme şekillerine göre bu özellik hayatlarını olumsuz veya olumlu etkileyebilir. 

Oğlak Dönencesi

Oğlak dönencesi Ekvator’un 23 derece güneyinden geçen enlem olarak bilinir. Genellikle 21 Aralık tarihinde Güneş ışınları oğlak dönencesi olan yere dik gelir. Bu nedenle o alanda gölge boyu sıfır olur. Bunun yanı sıra kuzey yarımkürede kış güney yarımkürede ise yaz mevsimi yaşanır. 

Oğlak Burcu Gezegeni

Oğlak kadını özellikleri neler tam olarak anlayabilmek için yönetici gezegenini bilmek çok önemlidir. Oğlak burcu gezegeni Satürn olarak bilinir. Satürn zaman tanrısıdır ve bu kendini kişilerin karakter özelliklerinde gösterir. 

Gezegeni de göz önünde bulundurulduğunda oğlak erkeği özellikleri bilgelik, sorumluluk sahibi olma ve çalışkanlık olarak bilinir. 

Güneş Sistemi’nin 2. büyük gezegeni olan Satürn bu burcun gezegenidir. Bu gezegen oğlak burcuna bilgelik, azim ve disiplin sağlar. Satürn hareketleri incelendiğinde yavaştır. Oğlak burcu olan kişilerde hayatlarında emin adımlarla ve yavaş ilerlemeyi severler. 

Oğlak Burcu Ünlüler

oglak-burcu-unluler

Oğlak kadını özellikleri neler detaylı bir şekilde inceledik. Oğlak burcu erkeği özellikleri de hayatın farklı alanlarında nasıl değişir yazımızda açıkladık. Şimdi de hangi ünlüler bu burcu ve özelliklerini taşıyor bakalım.  

İşte oğlak burcu ünlüler:

  • Burak Özçivit
  • Ebru Şallı
  • Keremcem
  • Barış Manço
  • Seda Sayan
  • Bradley Cooper
  • Kate Moss
  • Irina Shayk
  • Çağla Şikel

Oğlak Burcu Hangi Burçlarla Anlaşır?

Oğlak kadını özellikleri bakıldığında bu burcun insan ilişkilerinde zorlanabileceğini tahmin edebiliriz. Soğuk, mesafeli tavırları, işkolik olmaları bu burcun yalnız kalmasına sebep olabilir. Gelin oğlak burcu hangi burçlarla anlaşır daha detaylı bir şekilde inceleyelim. 

Oğlak burcunun en iyi anlaşabildiği 3 burç aşağıdaki gibidir:

  • Yengeç
  • Boğa
  • Başak

Oğlak burcunun hiç anlaşamadığı 3 burç aşağıdaki gibidir:

  • Balık
  • Koç
  • İkizler

Oğlak burcu bu 6 burç ile nasıl anlaşır, sizin için paylaştık…

1-Oğlak ve Yengeç İlişkisi

Oğlağın güven problemleri ve yengecin sabrı, anaçlığı onları mükemmel bir ikili yapabilir. Oğlak erkeği özellikleri olan soğuk yapı, kararlılık ve disiplin yengecin su enerjisiyle yumuşayabilir. 

2-Oğlak ve Boğa İlişkisi

Boğa burçlarının evcimen olması nedeniyle oğlaklarla anlaşmaları oldukça kolaydır. Aynı zevkleri paylaşabilir ve birlikte çok keyifli zaman geçirebilirler. 

3-Oğlak ve Başak İlişkisi

Titiz ve çalışkan başaklar ile kontrolcü ve azimli oğlaklar hem romantik ilişkilerde hem de arkadaşlıkta çok iyi ikili olabilirler. İkisinin de hayattan beklentileri ve hedefleri yüksek olduğu için bu yolda birbirlerine sıkça destek olabilirler. 

4-Oğlak ve Balık İlişkisi

Balıkların duygusallıkları maalesef oğlakları çileden çıkarabilir. Bu nedenle bu iki burcun çok iyi anlaşabildiği söylenemez. 

5-Oğlak ve Koç İlişkisi

Girişimci ve çılgın ruhlu koçlar planlı ve garantici oğlakları çok yorabilir. Bu nedenle bu ikilinin de çok uyumlu olduğunu söyleyemeyiz. 

6-Oğlak ve İkizler İlişkisi

İkizler genellikle hareket halinde olan, değişime ve dönüşüme açık kişilerdir. Bunun yanı sıra kararsızlıkları ile de bilinir. Bu durumlar oğlak burcunu yorabilir ve bu nedenle aralarında sık sık tartışmalar yaşanabilir.

Oğlak Burcu Yönetici Gezegeni

Oğlak burcu yönetici gezegeni ve bu gezegenin burca etkisi nasıl birlikte inceleyelim… 

Satürn oğlağın yönetici gezegeni olarak bilinir. Gezegenler kişilerin kararlarına etki edebilir. Satürn’ün yavaş hareketlerini kişiliğinde barındıran oğlak kadını özellikleri garantici, tutarlı ve planlı olarak sıralanabilir. 

Zamanın tanrısı olarak da bilinen bu gezegenin oğlak erkeği özellikleri üzerinde de etkisi vardır. Oğlak erkekleri de dakiklikleri ve planlara bağlılıkları ile bilinir. 

Kaynak: Özlem Sucu